رسانه هندی:

عراقچی هفته آینده به دهلی‌نو می رود

سیاست

139341
عراقچی هفته آینده به دهلی‌نو می رود

یک رسانه هندی به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که وزیر خارجه ایران به منظور رایزنی با مقام‌های هندی احتمالاً هفته آینده عازم دهلی‌نو می‌شود.

ایران آنلاین: روزنامه انگلیسی زبان هندوستان‌تایمز به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که مقدمات این سفر هنوز در حال نهایی شدن است، اما احتمالاً عراقچی در ۱۵ و ۱۶ ژانویه (۲۵ و ۲۶ دی ۱۴۰۴) در دهلی‌نو حضور خواهد داشت. این منابع آگاه که نامی از آن‌ها برده نشده است، تصریح کردند که وزیر امور خارجه ایران، هفته آینده برای انجام رایزنی‌هایی با مقام‌های ارشد هند به دهلی‌نو سفر کند.

به گزارش فارس، به گفته این منابع، این سفر، دومین سفر عراقچی به هند به شمار می‌رود؛ او پیش‌تر در می ۲۰۲۵ و در بحبوحه تنش نظامی هند و پاکستان به این کشور سفر کرده بود.بر اساس گفته‌های منابع آگاه، پیشبرد همکاری‌ها برای توسعه بندر چابهار، تقویت اتصال‌های منطقه‌ای، افزایش مبادلات تجاری و تحولات منطقه‌ای از جمله روند صلح غزه از جمله محورهای اصلی گفت‌وگوها در این سفر خواهد بود.

طبق این گزارش، دولت ترامپ در اکتبر ۲۰۲۴ معافیتی شش‌ماهه از تحریم‌های آمریکا برای بندر چابهار اعطا کرد و این سفر فرصتی برای دو طرف خواهد بود تا راه‌های ادامه توسعه این تأسیسات راهبردی در خلیج عمان را بررسی کنند. پیش‌تر، دولت ترامپ معافیت تحریمی اعطاشده در سال ۲۰۱۸ را که به هند اجازه حضور در این بندر راهبردی را می‌داد، لغو کرده بود.

به گفته این منابع، علاوه بر تجارت دوجانبه، چابهار پس از بسته شدن مسیرهای ترانزیتی توسط پاکستان، به یک مرکز کلیدی برای انتقال کالا از افغانستان به هند تبدیل شده است.

محمد فتحعلی، سفیر ایران در هند، هفته گذشته به هندوستان تایمز گفت که هند، هم به‌عنوان یک قدرت نوظهور جهانی و هم به‌عنوان صدای جنوب جهانی، با توجه به سابقه‌اش در حمایت از صلح و ثبات در مناطق مختلف جهان، می‌تواند نقشی تأثیرگذار در روند صلح غزه ایفا کند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست