التزام دولت به شنیدن صدای معترضان

محمدجواد آرین‌منش

محمدجواد آرین‌منش

دولت

139453
التزام دولت به شنیدن صدای معترضان

محمدجواد آرین‌منش، نماینده ادوار مجلس در روزنامه ایران نوشت: رهبر معظم انقلاب در ارتباط با مسائل اخیر قائل به ضرورت تمایز گذاشتن میان اعتراضات و اغتشاشات بودند و در عین حال جمله‌ای کلیدی داشتند و آن اینکه باید به اعتراضاتی که از سوی مردم و از سوی اصناف و اقشار گوناگون صورت می‌گیرد توجه و زمینه‌های گفت‌و‌گو فراهم شود.

ایران آنلاین: همچنین شاهد آن هستیم که رئیس ‌جمهوری محترم و دیگر مقامات مسئول در دولت با اعلام این موضع که اعتراضات را به رسمیت می‌شناسیم و آماده گفت‌و‌گو با نمایندگانی از مردم معترض هستیم، نسبت به پیگیری ویژه اتفاقاتی که در برخی شهرها روی داده است، اقدام کرده‌اند.
واقعیت این است که اگر قرار باشد تفاوتی میان اعتراض و اغتشاش قائل باشیم و با معترضان گفت‌و‌گو کنیم؛ این امر نیازمند ایجاد بسترهای لازم است. در همه کشورهای دموکراتیک این نهادهای مدنی و احزاب سیاسی هستند که نقش میانداری بین مطالبات مردم و دولت‌ها را ایفا می‌کنند و اگر اعتراضاتی وجود داشته باشد، برای برقراری تجمعات و راهپیمایی اخذ مجوز یا هماهنگی لازم را انجام می‌دهند. در آن صورت با فراهم شدن شرایط و تضمین امنیت لازم راهپیمایی‌های اعتراضی برگزار می‌شود. خب ما متأسفانه این بسترهای لازم را مهیا نکرده‌ایم، به همین دلیل در طول سال‌های گذشته وقتی مردم اعتراضی داشتند، دولت‌ها از این اعتراضات و مهیا شدن بستر بیانشان حمایت نمی‌کردند. اینچنین بود که با تحریکات بیگانگان اغتشاش بر اعتراض غلبه می‌کرد و در میان معترضان افرادی هم با نیت برهم زدن نظم و امنیت جامعه به میدان می‌آمدند و کار به سرکوب ناگزیر می‌رسید.
به همین دلیل باید اذعان کرد این نوع ورود و مواجهه دولت چهاردهم که امیدواریم جنبه نمایشی نداشته باشد، بسیار قابل ملاحظه و ذی‌قیمت است. اینکه به درست یا نادرست شنیده می‌شود چه مثلاً گروه‌هایی به بیمارستان حمله کردند و گاز اشک‌آور در آنجا استفاده شده، متضمن الزامی برای دولت است که نسبت به ماوقع بی‌تفاوت نباشد. بنابراین، اینکه آقای رئیس ‌جمهوری ورود پیدا کرده تا از یک سو نقطه نظرات معترضین شنیده شود و از سوی دیگر به مسائل اینچنینی مثل ماجرای بیمارستان در ملکشاهی ایلام رسیدگی شود را باید به فال نیک گرفت.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت