«ایران» از آخرین وضعیت بازار کالاهای اساسی گزارش می‌دهد

تأمین و توزیع کالا در بازار با تشدید نظارت‌ها

اقتصاد

139836
تأمین و توزیع کالا در بازار با تشدید نظارت‌ها

ترخیص کالا از گمرکات و توزیع آن در سراسر کشور در حال انجام است و متولیان بازار می‌گویند کمبودی در هیچ کالایی گزارش نشده است.

ایران آنلاین:  بر اساس این گزارش، با حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت برخی کالاها که پیش از این ارز ۲۸هزار و ۵۰۰ تومانی می‌گرفتند، تأمین و توزیع برخی کالاها مانند روغن، با کمبود مواجه شد اما اکنون غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی از توزیع کافی روغن خوراکی در بازار از روز شنبه خبر داده که به گفته او «این توزیع عرضه و قیمت را متعادل خواهد کرد.»
وزیر جهاد کشاورزی افزود: «روغن با قیمت‌های جدید از امروز در بازار عرضه می‌شود، روزهای گذشته گزارش‌هایی از عرضه ناکافی روغن در بازار و بعضاً صف‌های خرید در فروشگاه‌های زنجیره‌ای اعلام شده بود.»
وزیر جهاد کشاورزی افزود: «پس از قیمت‌گذاری جدید فرصتی برای برچسب‌گذاری قیمت در بطری‌های جدید نیاز بود که عاملی برای کند شدن عرضه در بازار شد.» غلامرضا نوری به مردم اطمینان داد هر گونه کمبود احتمالی روغن در بازار را مسئولان بلافاصله پوشش و تکمیل می‌کنند.

توزیع ۱۰۰ هزار تن برنج
اکبر فتحی، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به علت بروز مشکل در بازار روغن گفت: «مسأله ایجاد شده مربوط به لیبل‌گذاری بود که این مشکل رفع شده و از روز شنبه(۲۰ دی ماه) روغن به شکل گسترده در کلیه شبکه‌های توزیع عرضه می‌شود.»
وی همچنین از آغاز توزیع برنج از محل ذخایر استراتژیک خبر داد و افزود: «توزیع ۱۰۰ هزار تن برنج که با اخذ مصوبه از محل ذخایر در نظر گرفته شده بود، از امروز توسط شرکت بازرگانی دولتی آغاز شده و پیش‌بینی نمی‌کنیم در این حوزه مشکلی وجود داشته باشد.»
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر پیگیری فوری مسائل تولیدکنندگان و شبکه عرضه گفت: «تمامی مشکلاتی که تولیدکنندگان و فعالان شبکه توزیع مطرح می‌کنند، به دستور رئیس‌جمهوری در همان روز در کارگروه‌ها، ستادها و جلسات مختلف بررسی و درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود.»
فتحی خاطرنشان کرد: «با تداوم این روند و همکاری همه بخش‌ها، طرح اصلاحات اقتصادی با موفقیت اجرا خواهد شد و این جراحی بزرگ اقتصادی در نهایت به نفع همه مردم ایران خواهد بود.»

تأمین کالا ادامه دارد
حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران در گفت‌و‌گو با «ایران» با اشاره به برنامه تأمین کالاها، گفت: «از امروز روغن در فروشگاه‌های بزرگ، خرده فروشی‌های سطح شهر و فروشگاه‌های زنجیره‌ای کوچک توزیع می‌شود و تمام روغن مورد نیاز و تقاضا پاسخ داده خواهد شد.»
رئیس اتاق اصناف گفت: «تأکید دولت این است که کالاها در بازار به اندازه کافی در دسترس باشد و کمبودی در بازار نداشته باشیم به همین دلیل، اقدامات برای تأمین کالا انجام شده و با اصناف، اتحادیه بنکداران و میادین مختلف توزیع کالا هماهنگی‌ها انجام شده است.»
به گفته رستگار روزانه ۱۶ تا ۲۰ میلیون تن کالا توزیع می‌شود. وی تأکید کرد: «نگرانی بابت تأمین کالا نداریم اما مشکل و نگرانی ما احتمال اخلال در توزیع کالاست و اینکه افرادی بخواهند در روند توزیع کالا اخلال ایجاد کنند و شاهد رفتارهای تخریبی در بازار باشیم.»
وی افزود: «جدای از این مشکل هم کالا از نظر مقدار مورد نیاز تأمین شده و هم مهم‌تر از آن وضعیت ذخایر کاملاً نرمال و مناسب است و کمبودها فقط ناشی از اخلال در توزیع یا احتکار است.»
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: «احتکار موضوع جدیدی نیست و همیشه نظارت و رصد بازار موجب کشف احتکار کالاهای مورد نیاز مردم شده است اما در روزهای اخیر نیز بازرسی اصناف، تعزیرات و پلیس اقتصادی شدت گرفته و مدیریت بازرسی ادامه دارد.»
وی تأکید کرد: «اخلال در توزیع و احتکار کالا همیشه مورد نظارت بوده اما در شرایط کنونی این اقدامات مخل امنیت کشور است و بشدت و سریعاً رسیدگی می‌شود. اگر گزارش‌هایی از احتکار کالا دریافت کنیم در کمترین زمان آن را به اطلاع دستگاه‌های نظارتی می‌رسانیم.»
وی با اشاره به توزیع کالاهای مربوط به کالابرگ نیز گفت: «هیچ مشکلی در تأمین و توزیع کالاهای سبد کالابرگ گزارش نشده است و به همه فروشگاه‌ها اعلام شده کالاها را با قیمت‌های مصوب در سبد کالابرگ در اختیار مردم قرار دهند. تاکنون گزارشی مبنی بر گرانفروشی یا مشکل در تأمین و توزیع کالاهای سبد کالابرگ دریافت نکرده‌ایم.»
 
 مرغ و تخم مرغ در وضع مازاد تولید
در خصوص تأمین کالاهای پرتقاضا در بازار، حبیب اسدالله‌نژاد مدیرعامل اتحادیه مرغداران کشور هم از جوجه‌ریزی ۱۷۰ میلیون قطعه در ماه گذشته خبر داده که این میزان جوجه‌ریزی بیش از نیاز مردم مرغ تولید کرده است. به گفته وی با ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی نیاز مردم برطرف می‌شود.
اسدالله‌نژاد تأکید کرده که آمارهای تولید تخم‌مرغ هم بسیار بالاست و هیچ نگرانی از تأمین نیاز بازار وجود ندارد.
همچنین محمد فربد سخنگوی انجمن صنایع لبنی هم به وضع بسیار مطلوب تولید محصولات لبنی اشاره کرد که تولید در حالت عادی قرار دارد و حتی مازاد تولید صادر می‌شود.

۱۵ محور حمایتی دولت برای بهبود معیشت مردم
بر اساس این گزارش هیأت وزیران در جلسه دهم دیماه، به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صمت، تعاون، اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (چ) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور و در راستای تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم با رویکرد حفظ قدرت خرید مصرف‌کنندگان نهایی، در قالب کالابرگ الکترونیکی، «آیین‌نامه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم» را تصویب کرد.
فصل اول این آیین‌نامه به حمایت از معیشت خانوار اختصاص دارد و در ماده ۱ این طرح آمده است که از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه، ماهانه به‌صورت علی‌الحساب برای همه جمعیت مشمول طرح، به‌صورت سرانه و یکسان، مبلغ ۱۰ میلیون ریال اعتبار کالابرگ منظور می‌شود.
فصل سوم این آیین‌نامه به تأمین کالا مربوط است که در ماده ۴ آن آمده است: تأمین ارز کلیه ثبت سفارش‌های نهاده‌های دامی و کالاهای اساسی (به‌جز گندم) از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه، با نظر بانک مرکزی، با نرخ ارز توافقی (تالار دوم) در درگاه (پورتال) ارزی آن بانک انجام می‌شود.
فصل سوم همچنین به تأمین منابع اختصاص یافته می‌پردازد و در ماده ۱۱ آمده است: بانک مرکزی موظف است پس از ابلاغ این آیین‌نامه، در قالب برنامه زمان‌بندی اعلامی وزارت تعاون، تا معادل سقف مبلغ ۲ و نیم میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی ـ مشروط به استجازه از مقام معظم رهبری ـ را با نرخ موضوع ماده (۴) این آیین‌نامه تسعیر و به حساب خاص معاملات ریالی که نزد بانک مرکزی به نام وزارت تعاون افتتاح می‌شود، واریز کند. منابع مزبور با تأیید و درخواست وزارتخانه فوق، به حساب شرکت‌ها یا بانک‌های طرف قرارداد و مورد تأیید وزارتخانه واریز می‌شود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد