رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره: مدیریت تنگه هرمز به وضعیت پیش از جنگ باز نمیگردد
سیاست
151832
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره با اشاره به اینکه مدیریت تنگه هرمز در دست ایران است، تاکید کرد: مدیریت این تنگه به وضعیت پیش از جنگ تحمیلی آمریکا علیه ایران باز نخواهد گشت.
مجتبی فردوسیپور در گفتوگو با شبکه روسیا الیوم درباره وضعیت کنونی در منطقه گفت: آتشبس به معنای نه صلح و نه جنگ است. به این معنا که ما همچنان با طرفیت آمریکا در فصل جنگ هستیم.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، وی افزود: ما هرگز خواهان آتشبس نیستیم، ما خواهان پایان دادن به جنگ هستیم.
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره تاکید کرد: از این رو، ما در دو مرحله اخیر به آمریکا اعلام کردیم که مذاکرات به چند بخش تقسیم شود. برای مثال در ابتدا، نخست باید پایان جنگ باشد و پس از آن، رفع محاصره دریایی از سوی آمریکا صورت گیرد و سپس آزادسازی داراییهای بلوکهشده ایران و رفع تحریمها انجام شود و در نهایت، کشتیرانی در تنگه هرمز با مدیریت جمهوری اسلامی ایران بازگشایی شود.
مجتبی فردوسیپور ادامه داد: این پیشنهاد، در دو مرحله مطرح شد؛ در مرحله اول، دونالد ترامپ این موضوع را که در سه مرحله بود رد کرد، اما در مرحله اخیر نیز ایران آن را مطرح نمود؛ زیرا ترامپ از نظر سیاست داخلی، درباره مسأله رایگیری و همچنین افزایش قیمت سوخت و انرژی در آمریکا بسیار عجله دارد.
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره تصریح کرد: آمریکا عجله دارد، چرا که ایران در این مرحله اخیر – گمان میکنم دو روز پیش- مطرح کرد که طول زمان مذاکرات محدود به ۳۰ روز یا یک ماه باشد تا توافق نهایی نه [فقط] یک توافق صوری حاصل شود.
فردوسیپور تاکید کرد: اما این موضوع بدان معناست که در ابتدا پایان جنگ، رفع محاصره و رفع تحریمها از سوی آمریکا ضروری است و در مقابل هم ایران تضمین خواهد کرد که کشتیرانی برقرار باشد. شرط این موضوع هم آن است که مدیریت عبور و مرور از تنگه هرمز توسط جمهوری اسلامی ایران انجام گیرد.
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره در پایان تصریح کرد: مدیریت تنگه هرمز در دست جمهوری اسلامی ایران است و به آنچه پیش از جنگ تحمیلی آمریکا علیه ایران بود، باز نخواهد گشت.
انتهای پیام/