اوباما: ارتش باید به قانون اساسی وفادار بماند، نه به شخص رئیس‌جمهور!

سیاست

152073
اوباما: ارتش باید به قانون اساسی وفادار بماند، نه به شخص رئیس‌جمهور!

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در گفت‌وگویی با شبکه «سی‌بی‌اس» در پاسخ به سوالی در رابطه با قدرت‌های رئیس‌جمهور آمریکا به عنوان فرمانده کل قوا تاکید کرد که باید هنجارهایی در این کشور وجود داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که ارتش به قانون اساسی پایبند بماند و نه شخص رئیس‌جمهور.

ایران آنلاین:

باراک اوباما در گفت‌وگویی با «استیون کولبرت» درباره گسترش اختیارات وزارت دادگستری آمریکا و این‌که رئیس‌جمهور آمریکا چه قدرت‌هایی نباید داشته باشد، گفت: کاخ سفید نباید بتواند به دادستان کل دستور دهد که هر کسی را که رئیس‌جمهور می‌خواهد تحت پیگرد قرار دهد.

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا تصریح کرد: ایده اصلی این است که دادستان کل وکیل مردم است، نه مشاور شخصی رئیس‌جمهور. نباید وضعیتی ایجاد شود که هر کس در راس دولت قرار می‌گیرد، از این قدرت برای هدف قرار دادن دشمنانش یا پاداش دادن به دوستانش استفاده کند.

اوباما همچنین درباره اختیارات رئیس‌جمهور آمریکا به‌عنوان فرمانده کل قوا، بدون اشاره مستقیم به نام «دونالد ترامپ» عنوان کرد که باید مجموعه‌ای از هنجارها وجود داشته باشد تا اطمینان حاصل شود ارتش به قانون اساسی وفادار بماند، نه به شخص رئیس‌جمهور.

وی همچنین از استفاده رئیس‌جمهور از مقام خود برای پیشبرد منافع تجاری خانواده و نزدیکانش انتقاد کرد و گفت: یکی از اصول خوبی که باید رعایت شود این است که رئیس‌جمهور ایالات متحده نباید درگیر فعالیت‌های تجاری جانبی باشد یا شرکت‌ها و نهادهای خارجی به نفع او سرمایه‌گذاری کنند.

اوباما در انتها به شوخی در پاسخ به سوال کولبرت درباره اینکه آیا او نیز می‌تواند رئیس‌جمهور شود، گفت: راستش را بخواهی، معیارها تغییر کرده است.

وی در ادامه تاکید کرد که عملکرد کولبرت به عنوان رئیس‌جمهور بسیار بهتر از برخی افرادی خواهد بود که تاکنون شاهدش بوده‌اند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست