معاون اجرایی رئیس‌جمهور:

دولت خدمتگزار همه مردم است / ۱۱۷ درصد تعهدات سفر دولت به ایلام محقق شده است

دولت

156373
دولت خدمتگزار همه مردم است / 117 درصد تعهدات سفر دولت به ایلام محقق شده است

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت خدمتگزار همه مردم است، از تحقق ۱۱۷ درصدی تعهدات سفر دولت به ایلام خبر داد.

ایران آنلاین:

محمدجعفر قائم‌پناه در گفت‌وگوی تلویزیونی با تسلیت فرارسیدن ماه محرم و شهادت سالار شهیدان امام حسین (ع)، اظهار کرد: امیدواریم ما ایرانیان کماکان پیرو مکتبی باشیم که به ما آموخت در مقابل ظلم، ستم و زورگویی سر خم نکنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت،  وی همچنین با تسلیت شهادت فرماندهان، مردم و دانش‌آموزان بی‌گناه، افزود: رزمندگان و نیروهای نظامی کشور پس از حادثه تلخ رخ‌داده ایستادگی کردند و پاسخ دادند و این افتخارآفرینی جز با انسجام و حمایت مردم ایران ممکن نبود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به سفر خود به استان ایلام گفت: پیش از سفر، با رئیس‌جمهور درباره خاطرات سفر سال گذشته به ایلام گفت‌وگو کردم و ایشان سلام گرم خود را به مرزداران غیور استان رساندند و تأکید کردند که دولت همچنان خدمتگزار همه مردم ایران، به‌ویژه مردم مناطق مرزی است.

قائم‌پناه با بیان اینکه طبق روال معمول، چند ماه پس از سفرهای استانی روند اجرای مصوبات بررسی می‌شود، اظهار کرد: به دلیل برخی حوادث و شرایط کشور، این پیگیری با تأخیر انجام شد، اما به محض فراهم شدن شرایط، برای بررسی روند اجرای مصوبات به ایلام سفر کردیم.

وی با قدردانی از مدیران و مسئولان استان افزود: استاندار، فرمانداران، مدیران و همه مسئولان استان در این ایام در کنار مردم ایستادند و برای افزایش تاب‌آوری جامعه و خدمت‌رسانی به مردم تلاش کردند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به حملات صورت‌گرفته به استان ایلام گفت: این استان حدود 117 بار مورد حمله قرار گرفته است و تعدادی از پاسگاه‌های مرزی نیز هدف قرار گرفتند. یکی از انگیزه‌های سفر من، قدردانی از مرزداران این خطه بود. امروز در یکی از پاسگاه‌های مرزی در نقطه صفر مرزی حضور یافتم و با افتخار از مرزداران، سربازان و پاسدارانی که اجازه کوچک‌ترین رخنه به کشور را ندادند، قدردانی کردم.

وی همچنین با تسلیت به خانواده شهدای مرزبان و نیروهای مدافع کشور گفت: این عزیزان برای ملت ایران افتخار آفریدند و شایسته تقدیر هستند.

قائم‌پناه با اشاره به مصوبات سفر سال گذشته دولت به ایلام اظهار کرد: در آن سفر حدود 14 هزار و 600 میلیارد تومان مصوبه برای پروژه‌های استان داشتیم. قرار بود طی دو سال حدود 14 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یابد و خوشبختانه در سال 1404، علیرغم همه مشکلات و حوادث، 117 درصد تعهدات دولت محقق شد.

وی افزود: قرار بود حدود 6 هزار و 520 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یابد اما 7 هزار و 605 میلیارد تومان پرداخت شد. بنای ما این است که یا وعده ندهیم یا اگر وعده‌ای دادیم، آن را عملی کنیم و خوشحالیم که این وعده‌ها محقق شده است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت راه‌های استان ایلام و نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی گفت: یکی از اهداف سفر، تسریع در اجرای پروژه‌های مرتبط با تردد زائران بود. در مسیرهای مهران، دهلران، صالح‌آباد و اندیمشک بازدیدهایی انجام شد و تلاش می‌شود تردد زائران با سهولت بیشتری انجام شود.

وی افزود: پروژه‌های راه‌سازی در این محورها در حال اجراست و برنامه دولت این است که طی یک تا دو سال آینده مسیرهای ایلام، صالح‌آباد، مهران، دهلران و اندیمشک چهاربانده شوند.

قائم‌پناه درباره تقاطع غیرهمسطح صالح‌آباد نیز گفت: اعتبار لازم برای این پروژه اختصاص یافته و بخش عمده کار انجام شده است و تنها درصد کمی از عملیات باقی مانده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه برق استان اظهار کرد: ایلام از استان‌های موفق در توسعه انرژی خورشیدی است. در این سفر پروژه برق‌رسانی از طریق پنل‌های خورشیدی و همچنین پست برق 132.20 کیلوولت برای پایداری شبکه برق افتتاح شد تا برق مورد نیاز زائران، تأسیسات خدماتی و مردم منطقه با ثبات بیشتری تأمین شود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور افزود: همچنین نیروگاه خورشیدی احداث‌شده در زمینی به مساحت 11 هکتار که از پاییز 1404 عملیات اجرایی آن آغاز شده بود، به بهره‌برداری رسید. این نیروگاه با ظرفیت حدود 45 تا 46 مگاوات به شبکه برق کشور متصل شده و برای اجرای آن حدود 180 میلیارد تومان هزینه شده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های نفتی استان ایلام گفت: یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های استان، میدان‌های نفتی آن است. در این سفر از روند توسعه میدان نفتی آذر بازدید کردیم. فاز نخست این پروژه از قبل آغاز شده و فاز دوم نیز در آستانه آغاز است تا امکان بهره‌برداری بیشتر از ظرفیت‌های نفتی کشور فراهم شود.

قائم‌پناه افزود: سرمایه‌گذاری‌های لازم برای این پروژه انجام شده و امیدواریم طی یک تا دو سال آینده به بهره‌برداری برسد. همچنین تسهیلات مورد نیاز آن نیز تصویب شده است.

وی با اشاره به تلاش کارکنان صنعت نفت در شرایط سخت افزود: کارکنان این مجموعه‌ها در شرایطی فعالیت کردند که هر لحظه احتمال خطر وجود داشت، اما با ایثار و فداکاری به کار خود ادامه دادند و نقش مهمی در پایداری کشور ایفا کردند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تأکید بر نقش مرزها در توسعه استان ایلام اظهار کرد: یکی از رازهای توسعه استان، بهره‌گیری از ظرفیت مرزهاست. استان ایلام دارای مرزهای مهمی از جمله مهران، چیلات و هلاله است و توسعه این مرزها می‌تواند به رونق اقتصادی استان کمک کند.

وی افزود: برای توسعه مرز چیلات نیز اقدامات لازم در حال انجام است و معاونان وزارت نیرو پس از افتتاح نیروگاه خورشیدی به این منطقه اعزام شدند تا زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله آب و برق فراهم شود.

قائم‌پناه ابراز امیدواری کرد که مرز چیلات نیز به‌تدریج توسعه یافته و به ظرفیتی مشابه مرز مهران دست یابد تا زمینه توسعه بیشتر استان ایلام و کشور فراهم شود.

وی همچنین از بازدید خود از شرکت سیمان دهلران خبر داد و گفت: این پروژه با وجود تأخیر چندساله، اکنون با حضور سرمایه‌گذاری توانمند و شناخته‌شده در صنعت سیمان کشور در مسیر تکمیل قرار گرفته است.

وی افزود: سرمایه‌گذار پروژه فعالیت خود را آغاز کرده و اعلام کرده است که به احتمال زیاد این طرح تا بهمن‌ماه به بهره‌برداری خواهد رسید. تقریباً همه اقدامات مورد نیاز انجام شده و دولت نیز مصوبات لازم را برای حمایت از آن به تصویب رسانده است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور ادامه داد: بخشی از تسهیلات مورد نیاز پروژه پرداخت شده و 500 میلیارد تومان دیگر نیز باید تأمین شود. این موضوع پیگیری خواهد شد. بانک عامل هم پرداخت تسهیلات را پذیرفته و بخشی از آن را نیز پرداخت کرده است. همین که بانک با پرداخت تسهیلات موافقت کرده، خود یک فرآیند مهم و بزرگ محسوب می‌شود. این موضوع از مصوبات سفر بوده و روند اجرای آن پیگیری شده است.

قائم‌پناه با اشاره به بازدید خود از یکی از پاسگاه‌های مرزی استان گفت: این بازدید در برنامه رسمی سفر نبود و شخصاً اصرار داشتم که از یک پاسگاه مرزی بازدید کنم.

وی با درود به شهدای مرزبان استان ایلام افزود: این عزیزان عاشقانه پای کشور، مرز و میهن خود ایستادند. از نزدیک شرایط خدمت مرزبانان را دیدم؛ جوانانی که در گرمای منطقه مهران و با امکانات محدود، با صبوری و ایثار از مرزهای کشور دفاع می‌کنند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تصریح کرد: این ایستادگی چیزی جز عشق به وطن و ایران اسلامی نیست. از صمیم قلب به عنوان نماینده دولت از این عزیزان قدردانی کردم و چهره آنان را بوسیدم. افتخار می‌کنم که چنین جوانان رشید و قهرمانی با حداقل امکانات و حقوق، با تمام وجود از کشور دفاع می‌کنند.

وی تأکید کرد: جا دارد از همه مرزداران کشور در شرق، غرب و جنوب ایران و همچنین از همه نیروهایی که در دفاع از کشور جان خود را فدا کردند یا دچار آسیب شدند، قدردانی کنیم؛ چرا که برای ایران افتخار آفریدند.

قائم‌پناه در ادامه به یک سامانه اشاره کرد و گفت: این سامانه یکی از پروژه‌های بسیار مهم غرب کشور برای استان‌های ایلام و کرمانشاه است. حدود 18 هزار هکتار از اراضی استان ایلام باید تحت پوشش این طرح قرار گیرد.

وی افزود: در سفر استانی، هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار برای این طرح مصوب شد که هزار و 400 میلیارد تومان آن بر عهده وزارت نیرو و 300 میلیارد تومان بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان ایلام اظهار کرد: دشت‌های مهران و دهلران واقعاً گنجی پنهان هستند، اما بهره‌وری آب در بخش کشاورزی پایین است.

وی گفت: متوسط تولید ناخالص داخلی حاصل از هر مترمکعب آب در جهان 22 دلار است، در حالی که این رقم در ایران حدود پنج دلار است. در برخی کشورهای اروپایی از هر مترمکعب آب حدود 50 دلار ثروت تولید می‌شود.

قائم‌پناه افزود: توصیه من به کشاورزان این است که به سمت کشت‌هایی با ارزش افزوده بیشتر حرکت کنند و نسبت به مصرف آب توجه بیشتری داشته باشند. آب بسیار ارزشمند است و باید به گونه‌ای مصرف شود که بیشترین بهره‌وری را داشته باشد.

وی ادامه داد: روش‌های سنتی و آبیاری غرقابی دیگر پاسخگوی شرایط امروز نیست. انتظار داریم وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های مرتبط در اصلاح الگوی کشت استان کمک کنند؛ چرا که حدود 80 درصد آب استان ایلام در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های گردشگری و گردشگری سلامت در استان ایلام اشاره کرد و گفت: از زیرساخت‌های ایجادشده در مرز مهران بسیار خرسند شدم. سالانه حدود هشت میلیون زائر از این مرز تردد می‌کنند و این ظرفیت بزرگی برای توسعه استان است.

وی افزود: با وجود این ظرفیت عظیم، درآمد استان متناسب با حجم ترددها نیست. باید امکانات اقامتی، هتل‌ها، مجتمع‌های رفاهی بین‌راهی و خدمات مورد نیاز زائران توسعه یابد.

قائم‌پناه تصریح کرد: در مسیر ایلام تا مهران تعداد مراکز رفاهی مناسب محدود است و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد. توسعه گردشگری زیارتی و سیاحتی می‌تواند به رونق اقتصادی استان کمک کند.

وی با تأکید بر نقش بخش خصوصی در این حوزه گفت: دولت به تنهایی نمی‌تواند در این زمینه موفق باشد و باید زمینه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم شود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به وضعیت مرز مهران اظهار کرد: زیرساخت‌های این مرز در مقایسه با بسیاری از مرزهای دیگر کشور بسیار مناسب است و عبور زائران با سرعت و سهولت انجام می‌شود.

وی افزود: ظرفیت‌های مرز مهران برای توسعه صادرات و تجارت نیز قابل توجه است و باید از این ظرفیت بیش از گذشته استفاده شود.

قائم‌پناه درباره منطقه آزاد مهران نیز گفت: اگرچه برخی مسائل و شرایط اخیر موجب تأخیر در روند اجرایی شده، اما این موضوع با جدیت پیگیری می‌شود و با توجه به تصویب منطقه آزاد مهران، باید اقدامات اجرایی آن دنبال شود.

وی افزود: منطقه آزاد مهران شایستگی تبدیل شدن به یک منطقه آزاد فعال را دارد و باید از ظرفیت‌های آن برای توسعه استان استفاده کرد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور همچنین اظهار کرد: باید برای مردم استان که سال‌ها سختی‌های جنگ را تحمل کرده‌اند، تسهیلات و گشایش‌های بیشتری فراهم شود تا از رفاه بیشتری برخوردار شوند.

وی با اشاره به برنامه‌های روز بعد سفر خود به ایلام گفت: عمده برنامه‌ها مربوط به بررسی پروژه‌های حوزه راه، ریل، آب، سلامت و آموزش است؛ زیرا این حوزه‌ها جزو اولویت‌های اصلی دولت محسوب می‌شوند.

قائم‌پناه افزود: از مرکز رادیوتراپی ایلام، خوابگاه متأهلین دانشگاه، پارک علم و فناوری، مدرسه 10 کلاسه شهید سلیمانی، مرکز انتقال خون، ورزشگاه 15 هزار نفری و برخی پروژه‌های بخش خصوصی از جمله هتل زیگورات بازدید خواهیم کرد.

وی ادامه داد: هدف اصلی این بازدیدها بررسی میزان پیشرفت پروژه‌ها و نحوه اجرای مصوبات و تخصیص اعتبارات است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور همچنین گفت: در شورای اداری استان، روند اجرای مصوبات، وضعیت شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی، نرخ بیکاری و عملکرد دستگاه‌ها بررسی خواهد شد.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که در این جلسه پیگیری می‌شود، میزان پرداخت تسهیلات بانکی به استان است. هرچند عملکرد ایلام نسبت به بسیاری از استان‌ها قابل قبول بوده، اما همچنان برخی بانک‌ها باید همکاری بیشتری داشته باشند.

قائم‌پناه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به شرایط کشور اظهار کرد: دولت همزمان با ناترازی‌های مختلف در حوزه آب، برق، گاز و اعتبارات مواجه بوده است.

وی افزود: با تدبیر رئیس‌جمهور و انتخاب رئیس تیم مذاکره‌کننده، شرایط برای پیگیری حقوق و منافع ملت ایران فراهم‌تر شده است و امیدواریم بتوانیم منافع ملی و حقوق مردم ایران را تأمین کنیم.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تأکید کرد: امروز انسجام ملی و اقتدار ایران بیش از گذشته نمایان شده و بسیاری از کشورها به قدرت و توانمندی ایران اذعان دارند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت