وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:

دولت موظف است از هویت، فرهنگ و تاریخ ایران صیانت کند/ دولت در سخت‌ترین شرایط کشور را اداره کرد

دولت

163381
دولت موظف است از هویت، فرهنگ و تاریخ ایران صیانت کند/ دولت در سخت‌ترین شرایط کشور را اداره کرد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تأکید بر صیانت از هویت و فرهنگ ایران گفت: دولت در سخت‌ترین شرایط، با وجود مشکلات و فشارها، کشور را اداره و در کنار مردم ایستاده است.

ایران آنلاین:

   سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در نشست صمیمانه با اصحاب رسانه با قدردانی از تلاش‌های خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای، گفت: این دستگاه متعلق به شماست و همه ما متعلق به ایران هستیم؛ هویت ما با ایران گره خورده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، وی با بیان اینکه «ایران» صرفاً یک جغرافیا نیست، اظهار کرد: وقتی از ایران صحبت می‌کنیم، فراتر از جغرافیا، از هویت، فرهنگ، تمدن، تاریخ، اسطوره، شعر و انبوهی از روایت‌های تلخ و شیرین صحبت می‌کنیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: اخیراً یکی از شخصیت‌هایی که از کشورهای منطقه با رئیس‌جمهور دیدار داشت، نکته بسیار مهمی را مطرح کرد و گفت که به حاکمان کاخ سفید گفته است قبل از هر تصمیم درباره ایران، باید ایران را با دقت بشناسید. شما می‌توانید ایران را بمباران کنید، اما این تمدن و این تاریخ با قدمت هفت هزار ساله قابل انهدام نیست؛ این سرزمین دائم در درون خودش رویش و جوشش دارد.

صالحی‌امیری ادامه داد: این شخصیت همچنین مطرح کرده بود که ایرانیان در مقابل تهاجم خارجی با جان و دل از سرزمین خود دفاع می‌کنند و اگر آنها را بکشید، احساس افتخار می‌کنند که شهید شده‌اند.

وی تصریح کرد: آن چیزی که امروز فکر می‌کنم همه ما را کنار هم قرار داده، دفاع از ایران عزیز و دفاع از جامعه بزرگ ایران است. ما وظیفه داریم و دولت موظف است که از هویت، فرهنگ و تاریخ این سرزمین صیانت کند. باید از مردمان ایران‌زمین، هم از امنیت، هم معیشت و هم اشتغال آنها دفاع کنیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: شرافت ایران در دفاع از جامعه ایران است و شرافت دفاع از جامعه ایران با نظام سیاسی گره خورده است. ما سه‌گانه‌ای داریم؛ حفظ و صیانت از ایران، حفظ و صیانت از جامعه و حفظ و صیانت از نظام سیاسی.

صالحی‌امیری با بیان اینکه «همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم»، افزود: با سلایق متفاوت و ادبیات متفاوت، همه ما به دنبال دفاع از ایران هستیم؛ ایرانی که هم مقدس است، هم هویت‌بخش و هم غرورآفرین و بقای ما را در ادوار تاریخی تضمین کرده است.

وی با اشاره به سفر اخیر خود به اجلاس یونسکو در کره گفت: در این سفر احساس غرور می‌کردم. 176 کشور حاضر بودند و 33 اثر آمده بود. وقتی رئیس میراث فرهنگی یونسکو پرونده ایران را مطرح کرد، پیش از آن پرونده یونان بود که حدود یک ساعت و نیم درباره آن بحث شد. روز قبل آن نیز پرونده‌ای مربوط به امارات مطرح شده بود که دو ساعت و نیم بحث و مخالفت‌های زیادی داشت. پرونده دیگری هم مربوط به بنگلادش بود که درخواست کردند از دستور خارج شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: بعد از بررسی پرونده ایران و توزیع نظر ایکوموس، حتی یک نفر از کل اعضا، چه 21 کشور عضو مجمع و چه سایر اعضا، درباره پرونده قلعه الموت کامنتی نگذاشتند. این یعنی ایران‌زمین به مثابه خورشیدی است که در دنیا می‌درخشد و همگان به آن اعتراف دارند. این ارزش، بالاترین ارزشی است که ما را کنار هم قرار داده است.

صالحی‌امیری در ادامه با اشاره به تعامل با اصحاب رسانه اظهار کرد: ان‌شاءالله قول می‌دهم در اولین فرصت، همکاران من در روابط‌عمومی حوزه وزارت هماهنگ کنند و جلسات مشترک را آغاز کنیم و الزاماً از این فضا عبور کنیم.

وی از برنامه‌ریزی برای ثبت تاریخ شفاهی خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد و گفت: ما مصمم هستیم تاریخ، شواهد و روایت‌های شفاهی خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را ثبت و ضبط کنیم.

وی ادامه داد: تجربه بسیار طولانی در این حوزه داریم و در گذشته برای تاریخ شفاهی ایران در فضاهای مختلف کار شده است. اکنون هم همکاران من، آقایان دکتر ظریفیان، دکتر سبتی، دکتر عزیزی، دکتر اسماعیلی و همکاران خوبم در وزارتخانه، مدتی است، بیش از یک سال، ضبط تاریخ شفاهی را آغاز کرده‌اند و حجم زیادی از این ضبط‌ها در حال انجام است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: یکی از کانون‌های اصلی ضبط تاریخ شفاهی، ضبط خاطرات و تجربه‌های اندوخته خبرنگاران این سه حوزه است که در آینده نزدیک این موضوع نیز کلید خواهد خورد و آغاز خواهد شد.

صالحی‌امیری با تأکید بر اینکه تاریخ شفاهی فراتر از خاطره‌نگاری است، گفت: تاریخ شفاهی در ایران به خاطره‌نگاری تفسیر غلط شده است؛ چنین حرفی از اساس غلط است. شفاهی یعنی کشف حقیقت، روایت دیروز برای امروز و فردا و شناخت لایه‌های تاریخ تاریک و مبهمی که در مسیر این تحولات وجود دارد.

وی افزود: جنگ را برای میراث شما باید بیان کرد، نوشته و روایت کرد و ان‌شاءالله این کار را آغاز خواهیم کرد. این یک نکته کلیدی است که ما بر آغاز آن اصرار داریم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه از خبرنگاران خواست دیدگاه‌های خود را درباره اولویت‌های دو سال آینده این وزارتخانه ارائه کنند و گفت: یک انتظار از شما دارم؛ به من بنویسید و در جلسه بعد که تشریف می‌آورید، یک صفحه به من بدهید که اگر جای وزیر بودید، در دو سال آینده چه اولویت‌هایی را در دستور کار قرار می‌دادید.

وی ادامه داد: این نیاز ماست که برای تدوین برنامه دو ساله که اکنون در دولت داریم، از دیدگاه‌های اصحاب رسانه استفاده کنیم. هفته قبل، چهارشنبه، آقای دکتر عارف جلسه‌ای برای برنامه فرهنگی دو ساله گذاشتند. ما هم جزو پنج دستگاه فرهنگی هستیم که باید برنامه دو ساله بدهیم تا پایان این دولت.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: تجمیع نظرات اصحاب رسانه تبدیل خواهد شد به یک مجموعه سیاستی که می‌تواند کمکی برای وزیر، معاونان و مدیران در راهبری وزارتخانه در دو سال آتی باشد.

صالحی‌امیری با اشاره به شرایط جنگی کشور اظهار کرد: در جنگ، شما بودید و ما کنار شما بودیم. شرایط سختی تحمیل شد. من هنوز از تلخی‌های آنچه در جنگ اتفاق افتاد و تلخی‌های آنچه در دولت و شرایط سختی که تحمل شد، هنوز حرفی نزده‌ام. دلایل مختلفی داشت و بخشی از آنها قابل بیان در فضای رسانه‌ای نبود.

وی ادامه داد: دولت از روزی که در مجلس تحلیف رئیس‌جمهور آغاز شد، شب که همه مقامات خارجی بعد از تحلیف در سعدآباد و مراسم ضیافت شام بودند و بعد برای استقرارشان به هتل‌ها و اقامتگاه‌ها رفتند، با شهادت شهید هنیه آغاز کردیم؛ شب اول دولت را. بعد رسیدیم به وعده‌های صادق، سپس جنگ 12 روزه، بعد شورش‌ها و بعد جنگ تحمیلی اخیر تا امروز که در آن هستیم.

صالحی‌امیری تأکید کرد: دولت شب و روز نداشت و در سخت‌ترین شرایط با چنگ و دندان کشور را اداره کرد.

وی گفت: همه باور داشتند با این تهاجم گسترده دولت نمی‌تواند ادامه بدهد، ولی شما شهادت می‌دهید که دولت مردانه ایستاده و در کنار مردم، با همه تلخی‌ها و سختی‌ها کشور را اداره کرده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: اگر دولت از نیروهای مسلح پشتیبانی نمی‌کرد امروز نمی‌توانستیم مقاومت کنیم. بلاشک نیروهای مسلح بدون استثنا به پشتوانه دولت باید حرکت کنند. اگر دولت از مردم، معیشت، امنیت، اشتغال و تولید مردم حمایت نمی‌کرد، امروز جامعه این وضعیت را نداشت و اگر دولت همزمان هزینه‌های خودش را تأمین نمی‌کرد، امروز ما با بحرانی در درون دولت مواجه می‌شدیم.

صالحی‌امیری افزود: این سه‌گانه‌ای که می‌بینید و بیش از یک سال است که کشور را اداره می‌کند، ناشی از یک سخنرانی و شعار نیست؛ ناشی از تصمیمات، سیاست‌ها و برنامه‌هایی است که دولت توانسته با سربلندی کشور را اداره کند. من منکر مشکلات، گرانی، تورم و مسائل نیستم، حتماً نیستم، ولی بدانید که هنوز ایران ما سرپاست.

وی با تأکید بر اینکه دولت به وعده خود در قبال مردم عمل کرده است، گفت: دولت به قولی که داده عمل کرده و در کنار مردم ایستاده است. ملت ایران با عزت مقاومت کردند و نتیجه سه‌گانه پشتیبانی دولت، حضور مردم در صحنه و مقاومت در میدان، امروز بقای ایران را تضمین کرد، بقای جامعه ایران را تضمین کرد و بقای نظام سیاسی را تضمین کرد.

صالحی‌امیری پس از پایان سخنان خود از نشان راویان ایران رونمایی کرد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت