نماینده تهران در مجلس:

عبور از خام‌فروشی با توسعه تولید محصولات نهایی

اقتصاد

168757
عبور از خام‌فروشی با توسعه تولید محصولات نهایی

نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید بر ضرورت حرکت از خام‌فروشی به سمت تولید محصولات نهایی گفت: توسعه صنایع پایین‌دستی و تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پلاستیک می‌تواند ارزش افزوده چندبرابری ایجاد کند، نیاز داخلی را با هزینه کمتر تأمین و ظرفیت صادراتی کشور را نیز تقویت کند.

ایران آنلاین:

پیمان فلسفی در جریان بازدید از نمایشگاه پلاست‌شو با اشاره به ظرفیت‌های موجود در صنعت پلاستیک و پلیمر کشور اظهار کرد: حرکت از خام‌فروشی به سمت تولید نهایی و محصولات نهایی، ارزش افزوده چندبرابری برای کشور ایجاد می‌کند و در وهله نخست مردم و اقتصاد کشور از این فرآیند منتفع خواهند شد.
وی افزود: با توسعه تولید محصولات نهایی، مردم می‌توانند محصولات مورد نیاز خود را با هزینه مناسب‌تری تأمین کنند و در عین حال، در صورت بازاریابی مناسب، امکان توسعه صادرات نیز فراهم خواهد شد.
فلسفی، با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی صنعت پلاستیک ادامه داد: در این نمایشگاه نیز می‌توان ظرفیت بالای تولید محصولات صادرات‌محور در صنعت پلاستیک و پلیمر را مشاهده کرد. با توجه به برخورداری ایران از صنعت پتروشیمی قدرتمند، لازم است صنایع پایین‌دستی نیز متناسب با این ظرفیت توسعه پیدا کنند.

ضرورت عبور از شعار و حرکت به سمت تولید نهایی

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر ضرورت تبدیل ظرفیت‌های موجود به دستاوردهای عملی گفت: باید از شعار دادن فاصله بگیریم و بیشتر به سمت عمل حرکت کنیم. یکی از مسیرهای مهم در این زمینه، توسعه صنایع پایین‌دستی و حرکت به سمت تولید محصول نهایی است.
وی یکی از چالش‌های مهم صنعت پلاستیک را تأمین پایدار مواد اولیه دانست و درباره مشکلات موجود در نحوه توزیع مواد اولیه گفت: در بورس کالا در برخی موارد رانت‌هایی ایجاد می‌شود و بعضی تولیدکنندگان، مواد اولیه را دریافت می‌کنند اما ظرفیت واقعی خود را به کار نمی‌گیرند و بخشی از مواد اولیه را در بازار آزاد به فروش می‌رسانند.
فلسفی تأکید کرد: برای جلوگیری از این روند، باید نظارت جدی بر اجرای قوانین وجود داشته باشد. قوانین مختلفی در این زمینه وجود دارد که باید به شکل صحیح اجرا شوند و در کنار آن، حمایت از تولیدکنندگان نیز به‌طور جدی در دستور کار قرار گیرد.

برخورد با اخلال در زنجیره تأمین مواد اولیه

رئیس فراکسیون کشاورزی و امور عشایر مجلس ادامه داد: تولیدکنندگانی که چارچوب‌های تعیین‌شده در طول زنجیره تولید را رعایت نمی‌کنند و از شرایط خاص موجود سوءاستفاده می‌کنند، نباید اجازه داشته باشند مواد اولیه یا محصولات را از مسیر اصلی خارج کنند و دسترسی تولیدکننده نهایی به مواد اولیه را مختل کنند.
وی با بیان اینکه هرگونه اخلال در زنجیره تولید می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای داشته باشد، گفت: در شرایط خاص و بحرانی که کشور باید با رویکرد اقتصاد مقاومتی اداره شود، هرگونه اختلال در زنجیره تولید می‌تواند تولید، صنعت و در نهایت مردم را با مشکل مواجه کند؛ بنابراین باید با این موارد برخورد جدی شود.

 دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد

فلسفی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه پلاست‌شو با محوریت بخش خصوصی و انجمن‌های تخصصی اظهار کرد: برگزاری چنین نمایشگاهی نشان می‌دهد بخش خصوصی و انجمن‌ها می‌توانند در حوزه نمایشگاهی نقش‌آفرینی کنند و این ظرفیت باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تأکید بر اهمیت حضور بخش خصوصی در برگزاری نمایشگاه‌ها گفت: به نظر من نمایشگاه‌ها باید توسط بخش خصوصی اداره شوند و حضور و نقش‌آفرینی بخش خصوصی از هر بخش دیگری مهم‌تر است. دولت باید نقش پشتیبان و بسترساز داشته باشد و نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: هرجا احساس کنیم میان دولت و بخش خصوصی رقابت شکل گرفته است، باید بدانیم که در این مسیر مشکلی وجود دارد. دولت و مسئولان بخش دولتی باید نگاه خود را تغییر دهند و به جای رقابت، زمینه را برای حضور و فعالیت بیشتر بخش خصوصی فراهم کنند.
وی خاطرنشان کرد: هرچه زمینه حضور بخش خصوصی و انجمن‌های تخصصی در این حوزه بیشتر فراهم شود، می‌توان انتظار داشت ظرفیت‌های صنعت نیز بهتر شناسایی و به سمت توسعه تولید، تکمیل زنجیره ارزش و گسترش بازارهای داخلی و صادراتی هدایت شود.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد