مجازات همکاری اشخاص حقوقی با بیگانگان مشخص شد

سیاست

170506
مجازات همکاری اشخاص حقوقی با بیگانگان مشخص شد

نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور، مجازات همکاری اشخاص حقوقی با بیگانگان را مشخص کردند.

ایران آنلاین:

 نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس ماده ۳۰ طرح مقابله با نفوذ بیگانگان را تصویب کردند که بر اساس این مصوبه، هرگاه در رسیدگی به جرائم موضوع این قانون ثابت شود که جرم با استفاده از امکانات، نام یا در راستای اهداف شخص حقوقی و به دستور یا به نفع وی ارتکاب یافته است، علاوه بر مجازات‌های مندرج برای شخص حقیقی، دادگاه می تواند با رعایت مقررات مواد ۲۰و ۱۴۳ قانون مجازات اسلامی شخص حقوقی را به یکی از مجازات های قانون محکوم و در صورت لزوم منحل اعلام نماید. در هر حال انحلال مانع از استیفای حقوق اشخاص ثالث فاقد مسئولیت کیفری یا غیردخیل در ارتکاب جرم و مطالبات کارگران نخواهد بود.

به گزارش ایرنا، همچنین نمایندگان در ادامه ماده ۳۱ این طرح را به تصویب رساندند.در این ماده آمده است؛ مجازات مرتکبان جرائم موضوع این قانون در صورتی امکان‌پذیر است که مرتکب از موضوع جرم یا ارتباط یا حمایت راهبردی یا اشراف یا آموزش یا هدایت کارگزار بیگانه مطلع بوده یا از تسلط بیگانه باخبر باشد یا سایر ارکان موضوع ماده ۱۴۴ قانون مجازات اسلامی احراز شود.

بر اساس این ماده، در صورتی که ارتکاب رفتار مجرمانه موضوع این قانون بر اثر بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی بوده و موجب ایجاد لطمه یا ضرر به امنیت یا منافع ملی کشور شود،مرتکب یک یا دو مورد از مجازات‌های درجه ۵ یا ۶ محکوم می‌شود.

نمایندگان در ادامه با یک ماده الحاقی به ماده ۳۱ موافقت کردند. در این ماده الحاقی آمده است؛ «هر دو نفر یا بیشتر اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرایم مندرج در این قانون نمایند مجازات هر یک از آنان حسب گستردگی اجتماعی یک تا دو درجه افزایش می‌یابد».

نمایندگان در جریان بررسی این طرح با حذف ماده ۳۲ و مراعا ماندن ماده ۳۳ این طرح موافقت کردند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست