سخنگوی سپاه در نشستی خبری تشریح کرد

هوافضای سپاه؛ صادرکننده تسلیحات هوافضا شد

سیاست

170649
هوافضای سپاه؛ صادرکننده تسلیحات هوافضا شد

سخنگوی سپاه با بیان اینکه نیروی هوا فضای سپاه از وارد کننده تسلیحات به صادر کننده تبدیل شده است، گفت: همه دستاوردها و کارکردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مرهون فرامین، اوامر، دستورات، توصیه ها و رهنمودهای امام شهید امت است.

ایران آنلاین:

سردار حسین محبی روز شنبه ۱۶ آبان‌ماه در نشست خبری گفت: این هفته، فرصتی است تا به دستاوردها و کارکردهای مهم این نیرو بپردازیم. در این فرصت، تلاش می‌کنم بخشی از کارکردها و دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه را بیان کنم و از خبرنگاران رسانه ملی، خبرگزاری‌ها، انسان‌رسانه‌ها و همه فعالان عرصه رسانه درخواست می‌کنم این سخنان را به عنوان بخشی از دستاوردهای این نیرو، به سمع و نظر مردم شریف ایران و جهان برسانند.

به گزارش ایرنا، وی عنوان کرد: در پایان، یادآور خواهم شد که همه این دستاوردها و کارکردها، مرهون فرامین، دستورات، توصیه‌ها و رهنمودهای امام شهید امت است.

سردار محبی گفت: نخستین دستاورد نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تولید دانش بومی و بومی سازی دانش جهانی در عرصه صنایع هوافضاست. این دستاورد، دستاورد بسیار بزرگی بود که منشأ تحولات بسیار زیادی در صنعت دفاعی و تهاجمی کشور ما نقش ایفا کرد که ما از واردکننده تسلیحات نظامی هوافضا به صادرکننده تبدیل بشویم و کاری کرد که تکنولوژی هوایی ما بر تکنولوژی هوایی دشمن، به لحاظ آن ارزشهایی که در مؤلفه های این تکنولوژی وجود دارد، پیشی بگیرد.

وی افزود: به عنوان مثال، امروز پهپاد ۱۳۶ شاهد ما در اکثر کشورهای دنیا، حتی در آمریکا، کپیبرداری شده و تحت عناوین دیگری در حال تولید و استفاده است. این یک تحول بزرگ است که امروز ما شاهد آن هستیم.

دومین دستاورد؛ تبدیل دانش به صنعت و تولید صنایع نظامی متعدد و مورد نیاز کشور

سخنگوی سپاه گفت: دستاورد دوم هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تبدیل دانش به صنعت و تولید صنایع نظامی متعدد و مورد نیاز کشور است. امروز صنعت هوافضای ما به تعداد زیادی از کشورهای دنیا محصولات خودش را صادر می کند.

سردار محبی در ادامه گفت: موشک آرمان، پهپاد ۳۵۸ و سامانه پدافند هوایی سوم خرداد از جمله تسلیحاتی است که به کشورهای دیگر صادر می کنیم. این هم یک دستاورد بزرگی است که ما در طول تاریخ کشورمان نداشتیم؛ در کشور ما همواره ما واردکننده تسلیحات نظامی بودیم، اما الان علاوه بر تأمین نیازهای داخلی خودمان، صادرکننده هم هستیم و این دستاورد بزرگ متعلق به نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

دستاورد سوم؛ تمرکز بر تولید و استقلال، نه خرید و وابستگی

سخنگوی سپاه گفت: دستاورد سوم نیروی هوافضای سپاه، تمرکز بر تولید و استقلال، نه خرید و وابستگی است. امروز تمام سلاح‌های ما در نیروی هوافضا با دانش بومی و تخصص بومی تولید می شود و اینطور نیست که ما سلاحی را از کشورهای دیگر وارد کرده باشیم؛ حتی مهندسی معکوس غنائم جنگی که از دشمن گرفتیم هم نیست. این توفیق بزرگی است که ما در این گذر زمان به این توفیق نائل آمدیم که در صنایع نظامی، به خصوص در صنایع هوافضا، مستقل هستیم و نیازمند این نیستیم که سلاح از کشورهای دیگر وارد کنیم و مستشار نظامی برای آموزش سلاح وارد کنیم و محتاج قطعات تجهیزات جنگی باشیم. این یک دستاورد خیلی بزرگ است که باید به آن توجه کرد.

دستاورد چهارم؛ ایجاد توان مدیریت میدانی در شرایط بحران و زیر بمباران دشمن

سردار محبی افزود: دستاورد چهارم نیروی هوافضا، ایجاد توان مدیریت میدانی برای استفاده از سلاح‌های سبک و سنگین، کوتاه‌برد و دوربرد در بحبوحه جنگ و در شرایط بحران و زیر بمباران دشمن است. شما شاهد بودید که در زیر بمباران گسترده دشمن، ما مرتب و طی زمانبندی صورت گرفته، شلیک‌هایمان را به داشته های دشمن، سرمایه های دشمن، نیروهای دشمن و تجهیزات دشمن به طور مستمر داشتیم و دشمن هرگز نتوانست لحظه ای ما را از انجام مقابله باز بدارد یا اینکه شلیک‌های ما را دچار اختلال بکند. این یک توان بسیار بزرگی بود.

دستاورد پنجم؛ ایجاد موازنه قدرت با تمرکز بر موشک، پهپاد و صنعت جنگ الکترونیک

سخنگوی سپاه گفت: دستاورد پنجم نیروی هوافضا، ایجاد موازنه قدرت با تمرکز بر موشک، پهپاد و صنعت جنگ الکترونیک است. ما با برتری دادن به موشک‌ها توانستیم در مقابل تجهیزات دشمن ایستادگی کنیم و بازدارندگی ایجاد کنیم؛ با تمرکز بر تولید پهپاد توانستیم دشمن را به شدت تحت تأثیر قرار بدهیم و با جنگ الکترونیک توانستیم در تکنولوژی دشمن غلبه بکنیم.

وی افزود: شما شاهد این هستید که در همین یکی دو هفته گذشته، ما هفت پهپاد MQ-170 را که یک پهپاد شناسایی دشمن است تحت کنترل در آوردیم و آنها را سالم به زمین نشاندیم. این چیزی نیست جز برتری فناوری ما بر فناوری دشمن؛ و سلاحهایی که دشمن به میدان آورده، جدیدترین سلاحهای دشمن است و اینکه ما بتوانیم غلبه بکنیم بر دشمن، پهپاد دشمن را به زمین بنشانیم، آن هم سالم، دستاورد بسیار بزرگی است.

دستاورد ششم؛ ورود پرشتاب و فناورانه به تولید سامانه پدافند هوایی

سخنگوی سپاه گفت: ششمین دستاورد نیروی هوافضای سپاه، ورود پرشتاب و فناورانه به تولید سامانه پدافند هوایی است. شما مستحضر هستید که آن شروع پرشتاب ما بعد از دفاع مقدس دوم، یعنی بعد از جنگ ۱۲ روز، انجام گرفت. در این فرصت کوتاه، نیروی هوافضای ما به رشدی رسید که در دفاع مقدس سوم یا همان جنگ رمضان توانستیم بر بیشتر از ۲۶۰ پرنده دشمن را از جنگنده اف ۳۵ گرفته تا ۱۸ فروند اف ۱۶، اف ۱۵ و پهپادهای متعدد MQ-1، RQ-4، فوربیتر و لوکاس و انواع ریزپرنده‌ها و پرنده‌ها و هواگردهایی که دشمن داشت، غلبه کنیم.

سردار محبی با اشاره به اینکه آمار ارائه شده صرفاً مربوط به توان نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، افزود: موارد دیگر از دستاوردها توسط دوستان ما در ارتش جمهوری اسلامی ارائه شده که آن‌ها نیز توفیقاتی در این زمینه داشته‌اند و آمارهای خود را اعلام کرده‌اند.

هفتمین دستاورد؛ قابلیت انعطاف‌پذیر در استمرار تولید موشک و پهپاد در شرایط جنگی

سخنگوی سپاه گفت: هفتمین دستاورد نیروی هوافضای سپاه، ایجاد قابلیت انعطاف‌پذیر برای استمرار تولید موشک‌ها و پهپادها در زمان جنگ و زیر بمباران دشمن است. با این قابلیت انعطاف‌پذیری، ما به سرعت توانستیم تولید موشک را از روی سطح به زیر سطح منتقل کنیم. همان‌طور که پیش از این برای انبار موشک و آماده‌نگهداشت، شهرک‌های موشکی داشتیم.

وی افزود: اکنون با برخورداری از دانش بومی و جغرافیای وسیع و متنوع ایران و با بهره‌گیری از این قابلیت، توانستیم «شهر تولید موشک در زیر سطح» ایجاد کنیم. امروز ما با برخورداری از این توانمندی، هرگز اجازه نخواهیم داد دشمن حتی برای یک لحظه ما را از تولید سلاح و ارتباط سلاح‌هایمان باز دارد. دشمن ناآگاه تصور می‌کرد با شمارش تعداد محدود موشک‌های ما، به پایان تولید برسیم، اما نمی‌دانست ما با طراحی این قابلیت منعطف، تولیدات خود را از سطح به زیر سطح منتقل کرده و با آرامش به روند تولید ادامه می‌دهیم.

هشتمین دستاورد؛ رادارگریزی موشک‌ها و پهپادها و عبور از لایه‌های پدافندی

سخنگوی سپاه افزود: هشتمین دستاورد نیروی هوافضای سپاه، کاهش رادارگریزی موشک‌ها و پهپادهای ما بود. شما شاهد بودید که در این جنگ، موشک‌های ما از لایه‌های متعدد پدافندی دشمن عبور کرده و با موفقیت به اهداف اصابت کردند؛ به طوری که حیرت و بهت سردمداران کفر را برانگیخت. فناوری به کار رفته در این تسلیحات، باعث شد تا پدافندهای هوایی مدرن دشمن، از جمله سامانه‌های پتریوت، دچار ناکارآمدی شوند. در واقع، سرعت و قدرت عبور موشک‌های ما از لایه‌های پدافندی، موجب شد تا این سامانه‌ها در برابر ما ناکارآمد گردند.

نهمین دستاورد؛ ایجاد بازدارندگی مؤثر در برابر دشمن

سخنگوی سپاه افزود: نهمین دستاورد نیروی هوافضای سپاه، ایجاد بازدارندگی مؤثر در برابر دشمن بود. هنگامی که دشمن ددمنشانه به زیرساخت‌های ما حمله کرد تا نیازهای روزمره مردم را از بین ببرد، نیروی هوافضای سپاه با انجام عملیات‌های مقابله‌ای، با هدف قرار دادن سامانه‌های هوش مصنوعی، پردازشگرها و زیرساخت‌های دشمن در منطقه، آن‌ها را مهار کرد. این عملیات‌ها به دشمن نشان داد که هر چه بخواهد زیرساخت‌های ما را هدف قرار دهد، ما چندین برابر زیرساخت‌های آن‌ها را مورد اصابت قرار خواهیم داد؛ این یک دستاورد بسیار بزرگ در مسیر بازدارندگی است.

ادامه دارد ...


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست