مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا:
وضعیت غزه، نماد شکست انسانیت است
بینالملل
58682
جوسپ بورل با ابراز نگرانی از تشدید اوضاع انسانی در غزه گفت: آنچه امروز در غزه اتفاق می افتد، نماد شکست انسانیت است.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، جوسپ بورل روز پنجشنبه در آستانه برگزاری نشست شورای اروپا در بروکسل به خبرنگاران گفت: «هیچ کلمه ای برای توصیف وضعیت غزه وجود ندارد.» وی ابراز امیدواری کرد که سران اروپا در نشست امروز بیانیهای را تصویب خواهند کرد که فشارها روی تلآویو را برای توقف کشتار فلسطینیها افزایش خواهد داد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: ما یقیناً خواستار آزادی گروگان ها (اسرای اسرائیلی) هستیم، اما بشدت نگران وضعیت غیر قابل قبول مردم غزه هستیم. آنچه امروز در غزه اتفاق می افتد، شکست انسانیت است. این یک بحران انسانی نیست بلکه شکست انسانیت است.
وی بر همین اساس تصریح کرد: تنها راه توقف این بحران احترام اسرائیل به غیرنظامیان (فلسطینی) و تسهیل انتقال کمکهای امدادی به داخل غزه است.
بورل با اشاره به انتقال هوایی کمکهای بشردوستانه به غزه افزود: ما در حال ساخت یک بندر امدادرسانی هستیم، البته بندر اشکلون موجود است، ولی بسته است. مرزها هم آنقدر کم باز هستند که کمکها به داخل غزه نمیرسد.
وی که پیشتر رژیم اسرائیل را به استفاده از گرسنگی، به عنوان سلاح در جنگ غزه متهم کرده بود افزود: امیدوارم که شورا پیامی قوی به اسرائیل بفرستد تا از مسدود کردن مسیر انتقال کمکهابه غزه دست بردارد.
به گزارش ایرنا، شرایط انسانی نوار غزه در سایه تداوم جنگ رژیم صهیونیستی با همدستی برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس با این رژیم به شدت بحرانی است و تل آویو اجازه ورود کمکها به این منطقه را نمیدهد.
چندی پیش سازمان امدادرسانی آکسفام اعلام کرد که رژیم صهیونیستی بطور عامدانه و سیستماتیک از رسیدن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه جلوگیری میکند.
این نهاد بینالمللی با اعلام اینکه حدود یک میلیون و هفتصد هزار فلسطینی معادل ۷۵ درصد جمعیت غزه در خطر قحطی هستند، تصریح کرد که شرایط این باریکه «فراتر از فاجعه است.»
در همین حال، برخی کشورهای عربی و غربی در طول هفتههای اخیر مقادیر اندکی کمک را از طریق هوایی برای مردم نوار غزه به ویژه در شمال این منطقه ریختهاند که جوابگوی نیاز گسترده مردم نیست. اما فلسطینیها و حامیان آنها ارسال این کمکهای هوایی را اهانت به مردم فلسطین دانسته و بر لزوم فشار بر رژیم صهیونیستی برای بازگشایی گذرگاههای زمینی نوار غزه تاکید میکنند.
تاکنون تلاش های شورای امنیت سازمان ملل برای توقف تجاوزهای رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه که از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شده است، به علت حمایت همه جانبه آمریکا و استفاده این کشور از امتیاز وتو، ناکام مانده است.
رژیم صهیونیستی با حمایت تمام قد غرب و برای تلافی حملات غافلگیرکننده نیروهای مقاومت، کشتار گستردهای را در غزه به راه انداخته است. بر اساس گزارشها، تاکنون افزون بر ۳۱ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۲ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
انتهای پیام/