بررسی تحولات اوکراین| زاخارووا: کمک اتحادیه اروپا کی‌یف را نجات نخواهد داد

بین‌الملل

58802
بررسی تحولات اوکراین| زاخارووا: کمک اتحادیه اروپا کی‌یف را نجات نخواهد داد

نظامیان فرانسوی هدفی برای ارتش روسیه در اوکراین، اشاره به ناکارآمدی حمایت اروپا از کی‌یف، هشدار درباره نابودی سریع اف-۱۶ ‌ها در اوکراین و عدم ترس اروپا از واکنش مسکو به استفاده از دارایی‌های خود به نفع کی‌یف، ازجمله مهم‌ترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایران آنلاین، شب گذشته جمعه، شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست طرف روسی نشستی درباره وضعیت اوکراین برگزار کرد. واسیلی نبنزیا، نماینده دائم این کشور در  این سازمان، طی سخنرانی در این رویداد مسائل مربوط به تامین سلاح های غربی برای کی‌یف را مطرح کرد و گفت که شکست اوکراین به‌رغم حمایت‌های گسترده نظامی، مالی و سیاسی غرب، اجتناب ناپذیر است. 

این دیپلمات به پیشروی موفقیت آمیز نیروهای روسیه در تمامی جبهه‌های نبرد و عقب نشینی دائمی نظامیان اوکراینی اشاره و یادآور شد که میزان فرار  از خدمت در ارتش اوکراین در حال افزایش است.

در عین حال، نماینده روسیه تاکید کرد که مقیاس مشارکت ناتو در درگیری بسیار گسترده‌تر از آن چیزی است که قبلاً تصور می‌شد. به گفته وی، «عروسک‌ گردانان» غربی همچنان اوکراینی‌ها را در تلاش برای شکست دادن روسیه «گوشت دم توپ» کرده و دفاتر ثبت‌نام ارتش، پیرو دستورات آن‌ها، مردان در سن نظامی را به زور بسیج می‌کنند. این دیپلمات به گزارش رسانه‌ها در مورد تلاش شهروندان اوکراینی برای عبور غیرقانونی از مرزهای این کشور  اشاره کرد. نبنزیا تأکید کرد که صحبت حتی بر سر مقامات و دیپلمات‌هایی است که برخی از آنها به سادگی از سفرهای کاری خارج از کشور باز نمی‌گردند.

این دیپلمات به وضعیت اسفناک اقتصاد اوکراین و وابستگی آن به یارانه‌های غربی اشاره کرد. به گفته وی، اگر کی‌یف در آوریل سال ۲۰۲۲ توافقنامه صلح با مسکو را امضا کرده بود، می شد از عواقب فاجعه بار این جنگ جلوگیری کرد.

نبنزیا در نشست شورای امنیت به افزایش تعداد درخواست‌های شرکای خارجی روسیه برای مذاکره با اوکراین با هدف پایان دادن به درگیرها و ناتوانی کی‌یف در این زمینه اشاره کرد و یادآور شد که انجام هرگونه مذاکره با مسکو در  اوکراین ممنوع شده است. او افزود: «تنها تصمیم ولادیمیر زلنسکی برای لغو انتخابات ریاست‌جمهوری که برخلاف قانون اساسی این کشور اتخاذ شده، در راس قدرت ماندن وی را از ۲۱ مه سال جاری نامشروع می‌سازد. بنابراین، این سؤال مطرح می شود: طرف روسی دقیقاً باید با چه کسی به طور فرضی مذاکره کند؟»

واسیلی نبنزیا همچنین درباره اظهارات امانوئل ماکرون درباره آمادگی فرانسه برای اعزام نیرو به اوکراین گفت: چنین لفاظی‌های ضد روسی نگران کننده است، هرچند تعجب آور نیست. به عقیده او، اظهارات رهبر فرانسه را می توان به تمایل وی برای "روابط عمومی" نسبت داد، اما آنها نشان دهنده دخالت آشکار ناتو در بحران اوکراین است.

نماینده دائم روسیه با اشاره به اینکه پاریس یکی از اولین متحدان کی‌یف شد، افزود: طرف فرانسوی اعزام مزدوران از میان شهروندان خود به اوکراین را تشویق می‌کند و روسیه اطلاعات موثقی دارد مبنی بر اینکه آنها بخشی از لژیون بین المللی نیروهای مسلح اوکراین هستند و وظایف فرماندهی را در عقب انجام می دهند.

به گفته او، پاریس باید در نظر داشته باشد که نظامیان فرانسوی در صورت اعزام به  منطقه جنگی، اهداف قانونی و حتی دارای اولویت برای ارتش روسیه در نظر گرفته خواهند شد. نبنزیا به موضوع تامین تسلیحات خارجی به اوکراین نیز اشاره کرد و گفت: ایالات متحده نمی تواند به طور قابل اعتماد تعیین کند که کی‌یف چه تعداد سلاح و مهمات دریافت کرده است، زیرا پنتاگون دستورالعمل استاندارد مناسبی در این زمینه ندارد. علاوه بر این، وزارت دفاع آمریکا نمی تواند وضعیت تسلیحات تحویل داده شده را پیگیری کند و تقریباً نیمی از سفارشات اوکراینی را در اختیار ندارد و ارزیابی اینکه آیا تسلیحات آمریکایی به بازار سیاه ختم شده است یا خیر، دشوار است.

زاخارووا: کمک اتحادیه اروپا کی‌یف را نجات نخواهد داد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در خصوص نتایج اجلاس سران اتحادیه اروپا که در روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار شد، به این نکته اشاره کرد که تخصیص کمک‌های مالی اتحادیه اروپا به اوکراین کی‌یف را نجات نخواهد داد و در نهایت شهروندان عادی این کشور باید بدهی های چند میلیارد دلاری را بپردازند.

وی در بیانیه منتشره در این باره گفت: در مورد اوکراین، شکی نیست که نه ۵۰ میلیارد یورو از حمایت مالی و اقتصادی اتحادیه اروپا برای چهار سال آینده و نه ۵ میلیارد یورو کمک نظامی در سال جاری، رژیم نئونازی فاسد در کی‌یف را نجات نخواهد داد.»

زاخارووا تاکید کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و مقامات کی‌یف تلاش می‌کنند برای متحدان غربی خود وانمود کنند که در برابر  "تهدید از شرق" مقاومت می‌کنند، در حالی که خود اوکراینی‌ها قربانی "کمپین های روابط عمومی خونین" غرب می‌شوند. این دیپلمات یادآور شد، علاوه بر این، کی‌یف با تسلیم شدن به تحریکات غرب جمعی، از توسل به حملات تروریستی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی و غیرنظامیان دریغ نمی‌کند.

زاخارووا همچنین افزود که مسئولیت آنچه در حال رخ دادن است به همان اندازه بر عهده رهبری فعلی اتحادیه اروپا است که ارتش اوکراین را با سلاح تامین می‌کند. زاخارووا ابراز اطمینان کرد که اوکراین در اتحادیه اروپا مورد استقبال قرار نمی‌گیرد؛ به گفته او، در این اتحاد به اوکراینی‌ها مستقیماً گفته می شود که جای آنها در اروپا نیست، بلکه "در میدان جنگ" علیه روسیه است و باید قربانی اهداف اروپایی شوند.

هشدار فوربس درباره نابودی سریع جنگنده‌های F-۱۶ پس از انتقال به اوکراین

مجله "فوربس" گزارش می‌دهد که کی‌یف بلافاصله پس از دریافت جنگنده‌های F-۱۶ که قرار است از دانمارک، نروژ و هلند تحویل بگیرد، آنها را از دست خواهد داد. در این مقاله آمده: هنگامی که اوکراین آنها (اف-۱۶) را در هفته‌ها یا ماه‌های آینده وارد نبرد کند، خود جنگنده و خلبانان آنها را از دست خواهد داد - احتمالاً بسیاری از آنها. سوال بزرگ این است که کی‌یف از این قربانی کردن چه چیزی به دست خواهد آورد.

به عقیده نویسندگان این نشریه، جنگنده‌های مورد انتظار کی‌یف به آن اندازه که در اوکراین معتقدند پیچیده و آسیب ناپذیر نیستند، ضمن اینکه تحت کنترل خلبانان بی تجربه اوکراینی و با در نظر گرفتن تعداد محدود این هواپیماها، نمی‌توان در مورد کارآیی چشمگیر  آنها در جبهه صحبت کرد.

پیش از این، رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین گفته بود که کی‌یف به همکاری با کشورهای غربی در زمینه تامین جنگنده های F-۱۶ ادامه می دهد.به گفته وی، مذاکرات با آمریکا، دانمارک، بلژیک، هلند، رومانی و تعدادی دیگر از کشورها در این راستا در حال انجام است.

حمایت اتحادیه اروپا از تسریع در ارائه کمک‌های نظامی به اوکراین

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که اتحادیه اروپا ارسال کمکهای نظامی به اوکراین را تسریع خواهد کرد. رهبران اتحادیه اروپا در نشست سران این سازمان که روز پنجشنبه در بروکسل برگزار شد به این تصمیم رسیدند.

طبق این اطلاعات، ذخایر مهمات اوکراین به شدت پایین است، در حالی که روسیه نیروهای مسلح بیشتر و با مهارت بیشتری دارد. همچنین آگاهی فزاینده‌ای وجود دارد که اتحادیه اروپا باید امنیت خود را تضمین کند و کمپین انتخاباتی ایالات متحده سؤالاتی را در مورد تعهد واشنگتن نسبت به متحدان خود ایجاد کرده است.

در بیانیه پایانی اجلاس اتحادیه اروپا آمده است که اوکراین به سامانه‌ها، گلوله‌ها و موشک‌های پدافند هوایی نیاز دارد و به همین دلیل ضروری است که عرضه آن‌ها تشدید شود. در این بیانیه آمده است: «با توجه به فوریت وضعیت، اتحادیه اروپا قصد دارد به ارائه تمامی کمک‌های سیاسی، مالی، اقتصادی، بشردوستانه، نظامی و دیپلماتیک لازم به اوکراین و مردمش تا زمانی که لازم باشد و به شدت ضروری است، ادامه دهد.»

ارزیابی اتحادیه اروپا از امکان واکنش روسیه به استفاده از درآمد حاصل از دارایی‌های این کشور 

شارل میشل، رئیس شورای اروپا روز جمعه اعلام کرد که اتحادیه اروپا از اقدامات تلافی جویانه روسیه که ممکن است این کشور در پاسخ به سلب مالکیت از دارایی‌های مسدود شده روسیه انجام دهد، نمی‌ترسد.

او در کنفرانس مطبوعاتی پس از اجلاس سران اتحادیه اروپا گفت: ما مرعوب روسیه نخواهیم شد و به همین دلیل است که برای کمک به اوکراین به کار خود ادامه می‌دهیم و سود حاصل از دارایی‌های روسیه هم برای اوکراین استفاده خواهد شد.

یک روز قبل، نشست سران اتحادیه اروپا تصمیمات عملی در مورد استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه را تصویب نکرد. در این نشست مجدداً پیشنهاد شد که ۹۰ درصد از دارایی‌های روسیه برای تامین تسلیحاتی اوکراین و ۱۰ درصد آن نیز برای بازسازی این کشور استفاده شود.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در تفسیر این تصمیم گفت که سلب مالکیت اتحادیه اروپا از درآمد حاصل از استفاده از دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی روسیه عواقب جدی برای مبتکران چنین اقدامی در پی خواهد داشت. او افزود که ادعاهای بروکسل مبنی بر اینکه سود حاصله متعلق به کسی نیست، دروغ و مزخرف است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل