تاکید نروژ بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه

بین‌الملل

59167
تاکید نروژ بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه

آندریاس کراویک معاون وزیر خارجه نروژ با اشاره به تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد برقراری آتش‌بس فوری در غزه، گفت: اسلو بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه تاکید دارد.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، معاون وزیر خارجه نروژ با بیان اینکه قطعنامه شورای امنیت در مورد برقراری آتش‌بس فوری در غزه برای همه طرف‌ها الزام‌آور است، اظهار کرد: ما از همه طرف‌های درگیر در جنگ غزه می‌خواهیم تا به قطعنامه شورای امنیت در مورد برقراری آتش‌بس فوری در غزه پایبند باشند.

کراویک با اشاره به اینکه کمک‌های بشردوستانه که به نوار غزه می‌رسد کافی نیست، خاطرنشان کرد: ما بر لزوم توقف حملات ارتش (رژیم) اسرائیل و ورود نظامیان این رژیم به این منطقه تاکید می‌کنیم و خواستار این هستیم که تل‌آویو مطابق با مفاد حقوق بین‌الملل در راه ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه مانع ایجاد نکند.

معاون وزیر خارجه نروژ در ادامه با بیان این ادعا که رژیم صهیونیستی حق دارد در مقابل حماس از خود دفاع کند، تاکید کرد: (رژیم) اسرائیل نمی‌تواند به بهانه جنگ با حماس، قوانین بین‌المللی بشردوستانه را زیر پا بگذارد و بیمارستان‌ها، مدارس و زیرساخت‌های این منطقه را هدف قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه باید تبادل آتش میان طرف‌های درگیر در غزه متوقف، اسرا آزاد و کمک‌های بشردوستانه به حد کافی به غزه وارد شوند، خاطرنشان کرد: برای پایان دادن به این درگیری باید از طریق یک فرایند سیاسی اقدام شود که منجر به یک راه‌حل ۲ دولتی شود، فرایندی که در نهایت منجر به ایجاد دولت مستقل فلسطینی شود.

 سرانجام پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ای برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.

آمریکا پیش‌تر سه قطعنامه آتش‌بس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب، به دلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید. این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنطیم کرده بودند.

این قطعنامه خواستار اجرای آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده و گفته است: آتش بس فوری در ماه رمضان توسط همه طرف ها رعایت شود که منجر به آتش بس پایدار می‌شود.

این قطعنامههمچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌ها و تضمین دسترسی بشردوستانه برای رفع نیازهای پزشکی و سایر نیازهای بشردوستانه آنها شده است و از طرفین می‌خواهد به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در رابطه با تمام افراد بازداشتی، عمل کنند.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل