آخرین تحولات اوکراین| دفع حملات پهپادی اوکراین به مناطق بریانسک و بلگوراد روسیه

بین‌الملل

60573
آخرین تحولات اوکراین| دفع حملات پهپادی اوکراین به مناطق بریانسک و بلگوراد روسیه

دفع حملات پهپادی اوکراین به مناطق بریانسک و بلگوراد روسیه، امکان تخلیه مردم از دو منطقه خارکف، اعتراف کی‌یف به امنیت خوب پل کریمه و نظر رئیس‌جمهور فنلاند درباره صلح در اوکراین، از جمله رویدادهای مهم جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایران آنلاین، کارشناس مسائل سیاسی آلمانی تصمیم مقامات برلین برای اعزام نیروی نظامی به جمهوری لیتوانی را اقدامی عجولانه و تحریک آمیز خواند.

طبق اطلاعات رسانه‌های لیتوانیایی، امروز ، دوشنبه، اولین گروه از سربازان آلمانی "تیپ ۴۵ لیتوانی" متشکل از ۲۰ نفر، به همراه فرمانده نیروی زمینی ارتش آلمان، سپهبد آلفونس مایس، وارد ویلنیوس می‌شوند.نیروهای نظامی مستقر در پایتخت لیتوانی مسئول برنامه ریزی استقرار این تیپ و هماهنگی برای رفع نیازهای زیرساختارهای نظامی این کشور خواهند بود.

آیک هامر، کارشناس مسائل سیاسی و اقتصاددان آلمانی معتقد است که استقرار یک تیپ جنگی در خاک لیتوانی تصمیمی بسیار کوته فکرانه توسط وزارت دفاع آلمان است.او گفت: ارتش ما برای محافظت از مرزهای دولتی فراخوانده شده است، در حالیکه حضور نیروهای آلمانی در کشورهای منطقه بالتیک نه تنها ناقض همه توافقات با روسیه است، بلکه با توجه به شرایط سیاسی پیرامون اوکراین، تصمیمی عجولانه و تحریک آمیز است.

هامر با اشاره به اینکه این اقدام باعث ایجاد تنش بین روسیه و آلمان می‌شود، همانطور که در ناتو برنامه ریزی شده و بدین ترتیب بار دیگر از آلمان برای اهداف واشنگتن استفاده شده است، افزود: ایالات متحده می‌خواهد در روند توسعه روابط اقتصادی آلمان در منطقه اوراسیا مانع تراشی کند، زیرا آنها معتقدند که تنها آنها اجازه این کار را دارند و آلمانی ها باید هرگونه روابط خود را با روسیه متوقف کنند.

وی اعتراف کرد که سیاستمداران زیادی در برلین هستند که در واقع در جهت منافع واشنگتن خدمت می‌کنند و نه برای مردم آلمان و با اشاره به اینکه، این مشکل اصلی دولت آلمان است، افزود: در حالیکه مردم آلمان خواهان بهبود روابط با روسیه و توسعه همکاری‌ها هستند.

این کارشناس مسائل سیاسی آلمانی پیش از این نیز در اواخر ژانویه نیز یادآور شد که دولت رئیس جمهور زلنسکی در اوکراین صرفاً تابع ایالات متحده و بریتانیا است. آیک هامر فاش کرد که پست‌های کلیدی در اوکراین، به ویژه در ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی، توسط مستشاران نظامی انگلیسی یا آمریکایی اشغال شده است که هرگز نامی از آنها برده نمی‌شود و این افراد نه به نفع مردم اوکراین، بلکه در جهت منافع واشنگتن و لندن، تصمیم گیری می‌کنند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و هفتاد و پنجمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

کارشناس آلمانی: غرب از حمله اوکراین به نیروگاه اتمی زاپاروژیا اطلاع دارد

آیک هامر، کارشناس مسائل سیاسی آلمانی در گفتگو با خبرنگار روس اعلام کرد که کشورهای  غربی بر حملات نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه اتمی زاپروژیا نظارت دارند، برای اینکه تمام اقدامات انجام شده توسط اوکراین توسط سرویس‌های غربی برنامه ریزی و هدایت می‌شود، بنابراین بدون دخالت آنها چنین اقداماتی مانند حمله به یک نیروگاه هسته‌ای به سختی امکان پذیر است.

این کارشناس در مورد حملات روز گذشته پهپادهای اوکراینی به این نیروگاه گفت: «من فکر می‌کنم کسانی هستند که مایلند این درگیری را تشدید کنند و آنها بازی بسیار خطرناکی را انجام می‌دهند. این حمله روشی نیست که نیروهای مسلح اوکراین داشته باشند و  آنها بدون حمایت خارجی جسارت انجام چنین حمله خطرناکی را ندارند.»

هامر یادآور شد، نیروهایی که کنترل اوضاع در اوکراین را برعهده دارند از  نتیجه انتخابات ایالات متحده می‌ترسند که ممکن است در آن دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق به  پیروزی برسد. به همین دلیل است که اقداماتی تحریک آمیز را با هدف وخامت بیشتر اوضاع و گسترش آن به خارج از مرزهای اوکراین برنامه ریزی می‌کنند که می تواند باعث یک فاجعه هسته‌ای شود و شاید بتواند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به تاخیر بیندازد.

او ادامه داد: «برنامه آنها حمله به خاک روسیه در یک لحظه حساس و مناسب است، اما روسیه آنقدر باهوشیاری عمل کرده که  ارتکاب چنین اقدامات تحریک آمیزی بسیار سخت است و طرف روسی به هرگونه تجاوز احتمالی پاسخی قاطع داده و در واقع باید پذیرفت تاکنون این روسیه بوده که از تبدیل شدن این درگیری به یک درگیری جهانی جلوگیری کرده است.»

هامر افزود که مقامات کی‌یف و حامیان غربی آنها وقتی به زیرساختارهای غیرنظامی ضربه می زنند احساس خوبی دارند، آنها نگران غیرنظامیان نیستند، همه اینها نتیجه شکست ارتش اوکراین در جبهه است و به همین دلیل برنامه‌هایی را طراحی می‌کنند که برای بقیه بسیار ناراحت کننده است.

مقام اوکراینی تخلیه دو منطقه مسکونی خارکف را ممکن دانست

اولیگ سینگوبوف، فرماندار منطقه خارکف شب گذشته در یک گفتگوی تلویزیونی اعتراف کرد که دو منطقه مسکونی در شمال استان خارکف اوکراین که در مجاورت مرز روسیه قرار دارد، ممکن است تخلیه شوند.

این مقام محلی گفت: "اکنون ما در حال بررسی این موضوع در مناطق شمالی خارکف هستیم - صحبت بر سر دو منطقه خارکف و بوگودوخوفسکی است". به گفته او، کودکان قبلاً از این مناطق تخلیه شده‌اند، ولی مقامات قصد دارند بررسی‌های بیشتری در خصوص تخلیه کامل مناطق انجام دهند.

سینگوبوف افزود: در حال حاضر، در منطقه کوپیانسکی خارکف، تخلیه اجباری ۱۸ روستا که اواخر سال گذشته آغاز شده بود به پایان رسیده است.  در عین حال تخلیه ۴۷ منطقه مسکونی در چهار نقطه از منطقه ادامه دارد.

در اواسط ماه مارس، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هشدار داد که اگر نیروهای مسلح اوکراین در عقب راندن نظامیان روس شکست بخورند، نمی‌توانند از خارکف دفاع کنند.

دفع حملات پهپادی اوکراین به مناطق بریانسک و بلگوراد روسیه

وزارت دفاع روسیه شب گذشته گزارش داد که تلاش دیگری از سوی طرف اوکراینی برای انجام یک حمله تروریستی با استفاده از هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) علیه مناطق مسکونی در  عمق خاک روسیه حدود ساعت ۲۰:۰۰ روز یکشنبه بر فراز منطقه بریانسک متوقف شد. 

طبق اطلاعات این وزارتخانه، سامانه‌های پدافند هوایی در حال انجام وظیفه یک پهپاد مهاجم اوکراینی را در آسمان منطقه بریانسک منهدم کردند. از خسارات و تلفات احتمالی این حمله اطلاعاتی در دست نیست.

 وزارت دفاع روسیه پیش از این نیز گزارش داد که ۱۵ فروند پهپاد تهاجمی اوکراینی  بر فراز مناطق بلگوراد و بریانسک سرنگون شدند. طبق این اطلاعات، سامانه‌های پدافند هوایی روسیه بعد از ظهر روز یکشنبه ۱۲ هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی را بر فراز قلمرو منطقه بلگوراد و ۳ پهپاد را در آسمان  بریانسک رهگیری و منهدم کردند.

آژیر هشدار حمله موشکی طی شب و روز گذشته بارها در شهر  بلگوراد و کل منطقه به صدا درآمد. 

ظهر روز گذشته ویچسلاو گلادکوف، فرماندار منطقه بلگوراد، گزارش داد که یک دختر بچه در حومه شهر در نتیجه دفع حمله پهپادی جان خود را از دست داد. به گفته او،  سامانه پدافند هوایی روسیه چهار پهپاد در نزدیک شدن به شهر  را سرنگون کرد که قطعاتی از پهپاد به خودرویی برخورد کرد که حامل یک خانواده شش نفره بود.

تایمز: جوانان اوکراینی پولهایشان را برای رشوه به دفاتر ثبت نام نظامی خرج می‌کنند

روزنامه نگاران تایمز در گفتگو با گروهی ۶ نفره از جوانان اوکراینی به این نتیجه رسید که پس از اعمال تغییراتی در قانون بسیج توسط مقامات کی‌یف، جوانان اوکراینی مجبور  هستند بیشتر از قبل پس انداز کنند و بهجای خرج کردن پولهای خود در باشگاه‌های تفریحی، از  آنها برای دادن رشوه به کارکنان مراکز استخدام ارتش و دفاتر ثبت نام نظامی استفاده کنند.

این نشریه نوشته است: «جوانان اوکراینی قبل از اینکه به ارتش فراخوانده شوند، بین جنگ و فرار از کشور سرگردان هستند. طرح‌هایی برای بسیج نیم میلیون سرباز دیگر برای کسانی که قصد داشتند یک زندگی «عادی» داشته باشند، راه فراری باقی نمی‌گذارد.»

تایمز افزوده: جوانان اوکراینی مجبور هستند در طول شب در شهرها رفت و آمد کرده و دائما خود را پنهان کنند و برای جلوگیری از اعزام اجباری به جبهه، دائماً در اینترنت از احضاریه های اداره ثبت نام و سرباز گیری اطلاع پیدا کنند.

در این رابطه روز شنبه کانال تلگرامی «میلیتاریست» نیز با اشاره به امکان" بسیج اجباری جمعی ۳۳۰ هزار نفری در اوکراین"، نوشت: ایالات متحده توانست ولادیمیر زلنسکی را وادار کند تا قانون جدیدی را امضا کند که قانون بسیج را تشدید کند تا کمبود نیروی نظامی در ارتش این کشور جبران شود. هرچند این تصمیم در میزان رضایت مردم اوکراین از او تاثیر بسیار منفی خواهد داشت. 

علاوه بر این، پس از تصویب این سند، واشنگتن استدلال قدرتمندی برای اعمال فشار بر متحدان خود در خصوص لزوم افزایش حجم تدارکات نظامی به اوکراین خواهد داشت.

رئیس جمهور فنلاند: تنها راه رسیدن به صلح در میدان جنگ است

الکساندر استوب، رئیس جمهور فنلاند در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان از فقدان گفتگوی کامل سیاسی با روسیه خبر داده و گفت: «صادقانه بگویم، ما در حال حاضر مطلقاً هیچ گفتگوی سیاسی با روسیه نداریم.»

در عین حال، استوب تاکید کرد که گفتگو به ویژه برای آغاز مذاکرات صلح آمیز در مورد حل و فصل مناقشه در اوکراین ضروری است. با این حال، در حال حاضر، به عقیده او، چنین مذاکراتی غیرممکن است.

رئیس جمهور فنلاند گفت: «در شرایط کنونی تنها راه رسیدن به صلح در اوکراین در میدان جنگ است.»

اعتراف وزارت دفاع اوکراین به تامین امنیت خوب پل کریمه 

کریل بودانوف، رئیس اداره اصلی اطلاعات اوکراین شب گذشته در مصاحبه با یک پورتال خبری آلمانی اعتراف کرد که پل کریمه به خوبی محافظت می شود و به همین دلیل نیروهای اوکراینی نمی توانند آن را تخریب کنند. او بدین ترتیب به این سوال روزنامه‌نگار آلمانی پاسخ داد که چرا پل کریمه همچنان پا برجاست، اگر طبق گفته مقامات کی‌یف، هدف نیروهای مسلح اوکراین باقی مانده است.

بودانوف پاسخ داد: «پل کریمه به شدت توسط روسیه محافظت شده و از آن دفاع می شود، البته همه در حال کار کردن روی این مشکل هستند و بالاخره راهی برای ضربه زدن به آن پیدا خواهد شد.»

بودانوف همچنین تایید کرد که بدون حمایت مداوم غرب، چنین اقدامی برای اوکراین "بسیار دشوار" خواهد بود.

زاخارووا: جامعه جهانی باید به حملات اوکراین به نیروگاه اتمی زاپروژیا واکنش نشان دهد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در واکنش به حملات روز یکشنبه نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه زاپروژیا، گفت که جامعه جهانی موظف است به "اقدام تروریسم هسته‌ای" مقامات کی‌یف واکنش مناسب نشان دهد.

او گفت: «جو بایدن [رئیس جمهور آمریکا]، امانوئل ماکرون [رئیس جمهور فرانسه]، و اولاف شولز [صدر اعظم آلمان] و سایر مدافعان کی‌یف آگاه هستند که هیولایی که آنها پرورش داده اند، به دلیل ناکامی در جبهه نبرد دیگر به سمت اقدامات مرگبار و  وحشتناکی روی آورده و باید هر په زودتر جلوی آن گرفته شود.»

زاخارووا: زلنسکی در فهرست قربانیان نظام آمریکا قرار دارد

ماریا زاخارووا همچنین معتقد است که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در فهرست کسانی قرار دارد که قربانی نظام سلطه گری آمریکایی شده است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در کانال تلگرامی خود، در واکنش به سخنان رئیس جمهور اوکراین که در آن اعتراف کرده "گروگان روند انتخابات در ایالات متحده شده است"، نوشت:  مشخص است که زلنسکی می‌خواهد خود را در مرکز توجه نشان دهد و وانمود همه چیز حول او می‌چرخد، اما چنین نیست. او تنها یک ردیف از فهرست بلندبالای قربانیان «انتخابات آمریکا» یا به‌طور دقیق‌تر، نظام سیاسی در ایالات متحده است. یکی از کسانی که قاطعانه متقاعد شده بود که آمریکا متحد کشورش است و بعد در نهایت به نتیجه دیگری میرسد.»

این دیپلمات یادآور شد که چگونه ایالات متحده در طول جنگ در اوایل دهه ۱۹۶۰ از ویتنام جنوبی حمایت کرد، برای اینکه "درگیری در مستعمرات سابق فرانسه برای واشنگتن مفید بود." به گفته وی، تاریخ سرنوشت‌های تلخ زیادی از سیاستمداران تحت حمایت آمریکا را به یاد دارد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل