«ایران» گزارش داد؛
شکست صهیونیستها در جنگ سایبری
بینالملل
61627
در هفتههای اخیر، ضعف اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی که به طور زنجیرهوار در عملیات طوفانالاقصی و گروههای مقاومت و همچنین حمله کوبنده ایران نمایان شده بود، در پی حملات مکرر سایبری علیه زیرساختهای حیاتی اسرائیل بیشتر از پیش به یک بحران جدی در سرزمینهای اشغالی مبدل شده است.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، در هفتههای اخیر، ضعف اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی که به طور زنجیرهوار در عملیات طوفانالاقصی و گروههای مقاومت و همچنین حمله کوبنده ایران نمایان شده بود، در پی حملات مکرر سایبری علیه زیرساختهای حیاتی اسرائیل بیشتر از پیش به یک بحران جدی در سرزمینهای اشغالی مبدل شده است.
این موضوع از آنجا اهمیت پیدا میکند که این حملات پس از عملیات طوفانالاقصی شدت پیدا کرده و هم راهبرد خود را ارتقا داده و از تمرکز به سرقت اطلاعات، به حملات مختلکننده و آسیبرسان، تغییر یافتهاند و همچنین از نظر کارایی، فراگیرتر شده و نفوذ بیشتری در ساختارهای حیاتی اطلاعاتی کرده است.
روز گذشته الجزیره به نقل از روزنامه عبری هاآرتص گزارش داد: هکرهایی که اخیراً اعلام کرده بودند به برخی نهادهای حساس اسرائیلی نفوذ کردهاند، وبگاهی برای انتشار دادههای حساس این نهادها ایجاد کردهاند. این گروه هزاران سند منتشر کرده و گفته بعد از نفوذ به وزارت جنگ اسرائیل به آنها دست یافته است. براساس این گزارش، این هکرها همچنین توانستهاند به سامانههای مرتبط با وزارت دادگستری رژیم اسرائیل و تأسیسات پژوهشهای هستهای در نیروگاه دیمونا نفوذ کنند. همچنین اسرائیل هیوم، اخیراً خبر داده بود که هکرها به وزارت جنگ اسرائیل نفوذ کردهاند و اطلاعات حساسی به دست آوردهاند. این رسانه اسرائیلی گزارش داده بود که برخی اسناد مربوط به قراردادهای وزارت جنگ اسرائیل بوده و اطلاعات مذکور در برخی صفحات به ازای ۵۰ رمزارز بیتکوین برای فروش قرار داده شده بودند. هکرها همچنین گفته بودند اطلاعات بسیاری به دست آوردهاند و خواستار آزادی ۵۰۰ اسیر فلسطینی هستند.
حضورهکرهای ایرانی در عملیات «وعده صادق»
علاوه بر آن، پولیتیکو روز گذشته نوشت با وجود آنکه رژیم صهیونیستی اعلام کرده که ایران هیچ حمله سایبری در هنگام حملات موشکی و پهپادی نداشته، اما گیل مسینگ رئیس ستاد چک پوینت یک شرکت بزرگ سایبری مستقر در اسرائیل گفته که ادعاهایی وجود دارد که یک گروه هکری مورد حمایت ایران با سیستمهای رادار غیرنظامی در پیش از حملات مداخله کرده است، هرچند تأیید نشده است. وی همچنین اعلام کرد، گروهی به نام تیم اسرارآمیز بنگلادش نیز وب سایت اردن را به دلیل نقش آن در رهگیری هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی از کار انداخته است. طبق گفته مسینگ، یک گروه مرتبط با یمن نیز در حملات سایبری فعال بوده است.
نبرد سایبری با رژیم صهیونیستی پس از طوفانالاقصی
در حالی که رژیم صهیونیستی به جنایات خونبار خود در نوار غزه و کرانه باختری ادامه میدهد، گروههای برون مرزی تلاش میکنند که با صفکشی در میادین مختلف، جبهه جدید رویارویی با رژیم صهیونیستی را تقویت کنند.
بر همین اساس، گروههای هکری وارد عرصه شدهاند و موجی بیامان از حملات سایبری را علیه نهادهای دولتی و خصوصی رژیم صهیونیستی به راه انداختند و بعد جدیدی از درگیری جاری بین اسرائیل و فلسطین را به وجود آوردهاند. ناظران اطلاعاتی گزارش دادند که بیش از ۳۵ گروه هکر طرفدار فلسطین، مجموعهای از حملات را به اهداف مختلف در داخل اسرائیل آغاز کردهاند. این گروهها، در حالی که از منافع فلسطین حمایت میکنند، همچنان در هالهای از ابهام قرار دارند، تعداد و هویت دقیق آنها هنوز مشخص نشده است. به عنوان نمونه گروههای هکر قدرتمند متعددی از جمله «ارواح فلسطین» حملات گستردهای را به گنبد آهنین و وبسایتهای وزارت آموزش و امور خارجه اسرائیل انجام دادهاند. علاوه بر آن، گروههای هکری «یوزرسک» و «کیلنت» مورد حمایت روسیه، بخشهای بانکی و برق اسرائیل را مورد توجه قرار دادهاند.
در همین راستا، اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی در گزارشی معترف شد این رژیم از زمان آغاز عملیات طوفانالاقصی در هفتم اکتبر تا پایان سال ۲۰۲۳، بیش از ۳ هزار حمله سایبری را تجربه کرده که ۸۰۰ مورد آن، پتانسیل قابل توجهی در وارد کردن آسیب داشته است.
شکست مضاعف رژیم صهیونیستی در عرصه امنیتی-اطلاعاتی
هک شدن زیرساختهای مهم اطلاعاتی رژیم صهیونیستی نشان میدهد که علیرغم ادعاهای پدافند سایبری صهیونیستها، حفاظت اطلاعاتی این رژیم حتی در مراکز حساس نیز آسیبپذیر هستند. این در حالی است که ضربهپذیر بودن سیستمهای پدافندی ادعایی در حوزه نظامی-اطلاعاتی در پی آتشباران گروههای مقاومت و حملات ایران نیز به خوبی بر همگان هویدا شده است. با وجود آنکه آژانس سایبری امریکا اعلام کرده بود مراقبت تهدیدات سایبری اسرائیل را بر عهده گرفته است. از این رو، همان طور که صهیونیستها با عدم دستیابی به اهداف اعلامی خود در عرصه رویارویی با حماس و گروههای مقاومت منطقه با شکست مواجهه شدند، در عرضه نبرد سایبری نیز مغلوب شدهاند. بویژه اطلاعاتی که از مراکز دفاعی و هستهای در دسترس هکرها قرار گرفته میتواند خوراک مناسبی برای اهداف آینده در میدان عملیات جنگی و سایبری قرار بگیرد و به پیشبرد راهبردهای نظامی-اطلاعاتی کمک وافری کند.
امروزه جنگ سایبری و عملیات در قلمرو اطلاعات نه تنها به اندازه عملیات در زمین، دریا، هوا و فضا دارای ارزش و اهمیت است، بلکه فراتر از آن میتواند با آنالیز دیتاها و دادههای نظامی و امنیتی، به طور کم هزینهتر و کاراتر، اهداف دشمن را خنثی، تخریب و یا حتی بدون ردیابی کنترل کند. این جنگ را با وجود آنکه برخی در حوزه جنگهای نامتعارف قلمداد میکنند اما با توسعه فناوری و همهگیری در جهان میتواند به جنگ متعارف نیز تعبیر شود. از این رو، دولتها نیز با تمرکز ویژهای بر این امر، تلاش میکنند که در رقابت تنگاتنگ اطلاعاتی و جاسوسی دست برتری خود را حفظ کرده و دشمن را مهار کنند.
خبرنگار: فائزه سادات یوسفی
انتهای پیام/