ایران آماده تامین صلح و امنیت پایدار و مقابله با تهدیدات تروریستی است
سیاست
62975
دبیر شورای امنیت ملی در نشست امنیتی سنپترزبورگ ضمن امضای یادداشت تفاهم امنیتی با همتای روس خود گفت: در مقابل یکجانبهگرایی آمریکا و غرب، سازمانهای منطقهای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاریهای خود را گسترش داده تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.
به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه شهر سنپترزبورگ روسیه میزبان دوازدهمین نشست امنیتی با حضور نمایندگانی از ۱۰۶ کشور بود و علیاکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به دعوت نیکلای پاتروشف همتای روس خود و در رأس هیأتی برای شرکت در این نشست و همچنین نشست دبيران شورای امنيت ملی کشورهای عضو بريکس به سنپترزبورگ سفر کرد و در حاشیه آن با تعدادی از همتایان دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و اوضاع امنیتی در منطقه و صحنه بینالمللی به گفتوگو پرداخت.
وی روز سهشنبه پس از ورود به سنپترزبورگ با قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق دیدار و گفتوگو کرد. توافقنامه امنیتی ایران و عراق از جمله مباحث مورد گفتوگو در این دیدار بود و دو طرف ضمن مرور روند اجرای توافقنامه امنيتی، تصمیماتی درباره کمیتههای عالی و توافقات گرفتند.
احمدیان چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه روز پرکاری را داشت از شرکت در نشست امنیتی سنپترزبورگ تا رایزنیهای دوجانبه با برخی همتایان.
دبیر شورای عالی امنیت ملی طی سخنانی در نشست سنپترزبورگ به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی دادهاند، هشدار داد با گشودن مرزهای خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کردهاند که جاسوسی از مردم و مقامهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است. وی عنوان کرد که مشکل بزرگتر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین گفت: در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمانهای منطقهای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاریهای خود را گسترش داده و ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.
احمدیان همچنین در این نشست یک بسته پیشنهادی درباره امنیت اطلاعات با پنج بند زیر ارائه کرد.۱- همکاریهای دوجانبه و چندجانبه بینالمللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات۲- چندجانبه کردن نهادها و ساختارهای بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا در فضای سایبر۴- تشکیل ائتلافهای ضد تحریمی و استفاده از سامانهها و سکوهای غیرآمریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضا با یکدیگر۵- تقسیم کار بین کشورهای مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنترها و سکوهای مستقل.
وی همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بینالمللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشورها در سطح جهان و منطقه همکاری کند.
احمدیان همچنین در حاشیه این نشست با چن ون چینگ دبیر کمیته سیاسی و حقوقی دفتر مرکزی حزب کمونیست چین، سلسو آموریم مشاور امنیت ملی برزیل، نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه و خانم بام مدیر آژانس امنیت دولتی آفریقای جنوبی دیدار و گفتوگو کرد.بازدید از نمایشگاه محصولات نظامی روسیه از دیگر برنامههای دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در روز چهارشنبه در سنپترزبورگ بود.
احمدیان همچنین به همراه نیکلای پاتروشف یادداشت تفاهم امنیتی ایران و روسیه را امضا کردند. بر اساس اين يادداشت تفاهم، سطح مناسبات و همکاریهای دو کشور در حوزههای مختلف راهبردی افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام/