با وجود دیدار روز گذشته وزیر خارجه امریکا با «شیجین پینگ» پکن هشدار داد
خط قرمزهای چین غیرقابل عبور است
بینالملل
63104
شیجین پینگ، رئیسجمهور چین دیروز (جمعه ۷ اردیبهشت)، یک روز پس از آنکه هیچ دیپلمات چینی در فرودگاه پکن به استقبال آنتونی بلینکن نرفت، در دیدار با وزیر خارجه امریکا به کاخ سفید متذکر شد، نگاهی مثبتتر به تحولات چین داشته باشد، در غیر این صورت امکان ندارد دو طرف بر سر نحوه رشد روابطشان به یک روند امیدبخش دست یابند.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، شیجین پینگ، رئیسجمهور چین دیروز (جمعه ۷ اردیبهشت)، یک روز پس از آنکه هیچ دیپلمات چینی در فرودگاه پکن به استقبال آنتونی بلینکن نرفت، در دیدار با وزیر خارجه امریکا به کاخ سفید متذکر شد، نگاهی مثبتتر به تحولات چین داشته باشد، در غیر این صورت امکان ندارد دو طرف بر سر نحوه رشد روابطشان به یک روند امیدبخش دست یابند.
به گزارش نیویورک تایمز، شیجین پینگ به طرف امریکایی گفت، در حالی فشارهای تبلیغاتی به پکن تشدید شده که اینگونه سیاستهای ایذایی کامل مسیر آینده را برای دو طرف تیرهتر خواهد ساخت. بلینکن در حالی به دیدار رئیسجمهور چین رفت که دولت متبوعش در سالهای اخیر هر روش قابل اجرایی را برای تضعیف اقتصاد شکوفای چین در دستور کار خود قرار داده و در جدیدترین آن زمینه فعالیتهای شبکه اجتماعی «تیکتاک» چین را که دهها هزار استفادهکننده امریکایی دارد، تا مرز حذف شدن از سایتهای قابل دریافت در سطح امریکا پیش برده است.
اختلافات چین و امریکا فقط به مقولههای اقتصادی محدود نمیشود و دامنه آن به نظرات به کلی متفاوت آنها روی دو سوژه بزرگ سیاسی اخیر دنیا یعنی جنگ غزه و ستیز ۲۶ ماه شده روسیه و اوکراین هم بسط مییابد. به گزارش شبکه تلویزیونی «انبیسی» بلینکن به قصد زدودن فضای منفی حاکم بر مذاکرات به رسانهها گفت که «هیچ چیز به خوبی و تأثیرگذاری مذاکرات مستقیم و رودررو نیست» و از طرف چینی خواست که از هرگونه سوءتفاهم تازه پرهیز کند. وی افزود: «ذهن ما باز و برای پذیرش هر شرایط تازه و معقولی آماده است و از طرف چین هم درخواست میکنیم نگاهی از همین دست به شرایط موجود داشته باشد. درست است که عدم همسوییها بین ما کم نیست اما راه رفع برخی از این ناترازیها هم مسدود نشان نمیدهد.»
در همین حال وانگیی همتای چینی بلینکن هم تصریح کرد، تنها راه رفع اختلاف نظرهای وسیع دو کشور انجام مذاکراتی سازنده و وفادارماندن امریکا به وعدههایی است که ابتدا میدهد و سپس آنها را نادیده میگیرد. به گزارش روزنامه ایندیپندنت انگلیس، وانگیی افزود: «هر دو ملت چین و امریکا و کل جامعه جهانی برای مطلع شدن از پیامدهای این گفتوگوهای تازه مشتاقند، اما به شرطی که امریکا از ظاهرسازیهای همیشگیاش پرهیز کند و انواع مشکلسازیها را که مهارت فراوانی در خلق آنها دارد، کنار بگذارد.» وانگیی اضافه کرد: «در همه حال امریکا بداند چین آزادی بسط فعالیتهای اقتصادی را حق مسلم خویش میانگارد و هیچ توضیحی را در مورد سیاستهای متخذه خود در زمینههای بینالملل به هیچکس بدهکار نیست. ما هرگز اجازه نمیدهیم طرفهای مذاکره یا معاملهکننده با ما از خطوط قرمزی که دولت چین داشته و دارد، عبور کند و فقط منافع خود را در اولویت امور قرار دهد.»
به گزارش «چاینا دیلی»، در ۱۰ سال اخیر روابط اقتصادی و سیاسی امریکا و چین دائماً رو به تیرگی گذاشته است. از یکسو دونالد ترامپ رئیسجمهور قبلی امریکا و سپس جو بایدن رئیسجمهور فعلی کوشیدهاند بازارهای اقتصادی بشدت رونق یافته چین را با انواع روشهای تخریبگر از کارایی ساقط سازند و از جانب دیگر موضعگیریهای کاملاً متفاوتی توسط آنها در قبال تهاجم بیرحمانه غاصبان صهیونیستی به مردم مظلوم فلسطین و تهاجم ارتش روسیه به اوکراین صورت پذیرفته است.
در همین راستا، بایدن از حمایت چینیها از سازمان حماس و کمکرسانی نظامی آنها به روسها انتقاد کرده و آن را نامنصفانه و دور از دیدگاههای مردم جهان توصیف کرده است! رئیسجمهور امریکا اخیراً سنگینترین تعرفهها را هم برای محصولات اقتصادی و وارداتی چین به کشورش تعیین کرده تا به ادعای خودش بازار تولیدکنندگان داخلی را گرمتر سازد و در واقع ماشین «تولید انبوه» چینیها را که جهان را درنوردیده و بشدت سودساز است، از تک و تا بیندازد.
روزنامهنگار: وصال روحانی
انتهای پیام/