عربستان خواستار «ثبات» منطقهای شد
بینالملل
63401
در حالی که عربستان در آغاز نشستی با حضور رهبران منطقهای و جهانی، نسبت به تأثیرات جنگ غزه بر شرایط اقتصادی جهان هشدار داد، خواستار «ثبات» منطقهای شد.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، عربستان سعودی در آغاز نشست چندجانبه خود پیرامون غزه، ضمن هشدار درباره پیامدهای اقتصادی جنگ غزه روی جهان، خواستار ثبات در منطقه خاورمیانه شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، رهبران فلسطینی و مقامات بلندپایه کشورهای دیگر که تلاش میکنند آتشبس میان اسرائیل و حماس را میانجیگری کنند، در نشست مذکور حضور پیدا کرده اند.
طبق گزارش شبکه خبری الجزیره، محمد آل جدعان، وزیر دارایی عربستان در یکی از اولین میزگردهای جسله ویژه دو روزه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) گفت که جنگ غزه همراه با درگیریها در اوکراین و جاهای دیگر "فشار زیادی" بر "اقتصادی" وارد کرده است.
جدعان گفت: من فکر میکنم کشورهای خونسرد، رهبران و مردم باید پیروز شوند، و شما باید مطمئن شوید که واقعا تنش زدایی میکنید. منطقه به ثبات نیاز دارد.
مقامات بلندپایه چند کشور عربی شب گذشته در ریاض، نشستی مشورتی برای بررسی تحولات اخیر غزه برگزار و بر لزوم برقراری آتشبس فوری و جامع در این منطقه و انجام سازوکاری برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی تاکید کردند.
شب گذشته مقامات ارشد تعدادی از کشورهای عربی نشستی در ریاض، پایتخت عربستان سعودی درباره تحولات نوار غزه برگزار کردند.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس) اعلام کرد که شامگاه شنبه «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در ساختمان وزارت خارجه این کشور در ریاض ریاست نشست گروه مشورتی وزارتی شش جانبه عربی را با هدف بررسی تحولات مربوط به جنگ غزه و تجاوزات وحشیانه اسرائیل به این منطقه برعهده داشت.
بر اساس این گزارش، این نشست با حضور «ایمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن، «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر، «حسین الشیخ» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) و وزیر امور مدنی تشکیلات خودگردان، «انور بن محمد قرقاش» مشاور دیپلماتیک رئیس امارات و «محمد بن عبدالعزیز الخلیفی» وزیر مشاور در وزارت امور خارجه قطر برگزار شد.
حاضران در این نشست بر لزوم پایان دادن به جنگ وحشیانه اسرائیل در نوار غزه و برقراری آتش بس فوری و جامع در این منطقه تاکید و اعلام کردند که باید محافظت از غیرنظامیان طبق قوانین بشردوستانه بین المللی تضمین گردد و همه محدودیتهایی که مانع از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه میشود لغو گردد.
این طرفها همچنین حمایت خود را از همه تلاشها در راستای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین در سطح بینالمللی با هدف تحقق آرمانهای مردم فلسطین اعلام کردند.
این مقامات عربی در ادامه بر اهمیت انجام اقدامات برگشت ناپذیر در راستای اجرای راه حل «دو دولتی» و به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین در مرزهای تعیین شده در ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی طبق قطعنامههای بین المللی مربوطه تاکید کردند.
این افراد تصریح کردند که نوار غزه بخش جدا ناپذیر از سرزمین اشغالی فلسطین است.
مقامات مذکور عربی در ادامه بر مخالفت قاطع خود با همه تحرکات در راستای آوارگی مردم فلسطین و کوچاندن آنها به خارج از سرزمین خود و همچنین انجام هرگونه عملیات نظامی از جانب ارتش صهیونیستی در شهر رفح در جنوبیترین نقطه نوار غزه در مرز مشترک با مصر تاکید کردند.
شرکت کنندگان در این نشست همچنین درباره تداوم اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس اشغالی از جمله گسترش شهرک سازیها، مصادره اراضی فلسطینی، انجام حملات نظامی علیه مردم فلسطین، یورشهای مداوم شهرک نشینان صهیونیست به فلسطینیان و سلب آزادی عبادت مسلمانان و مسیحیان هشدار داده و اعلام کردند که همه این تحرکات اسرائیلیها راهکار دو دولتی را تضعیف میکند.
از طرف دیگر طبق بیانیهای که وزارت خارجه مصر و اردن صادر کردند این گروه متشکل از مقامات عربی در ریاض با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز دیدار خواهند کرد.
پیش از این وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده بود که بلینکن در روزهای دوشنبه و سه شنبه در عربستان درباره تلاشها برای رسیدن به آتش بس در نوار غزه با طرفهای مربوطه گفتگو خواهد کرد.
روز گذشته خبرگزاری رویترز گزارش داد که وزیر امور خارجه آمریکا قرار است طی سفری به عربستان با شرکت در نشست اقتصادی به میزبانی ریاض با شرکای منطقهای خود درباره تحولات منطقه و آتش بس در غزه رایزنی کند.
انتهای پیام/