دانشجویان امریکایی حامی غزه تحت فشارهای دولتی قرار گرفتند

سرکوب و تعلیق،بهای آزادگی

بین‌الملل

63847
سرکوب و تعلیق،بهای آزادگی

با وجود تلاش پلیس امریکا برای ایجاد خفقان در دانشگاه و سرکوب دانشجویان معترض به سیاست‌های امریکا و صهیونیست‌ها اما لحظه به لحظه به جمعیت دانشجویان نه‌تنها در ایالات متحده بلکه در سراسر جهان اضافه می‌شود.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، با وجود تلاش پلیس امریکا برای ایجاد خفقان در دانشگاه و سرکوب دانشجویان معترض به سیاست‌های امریکا و صهیونیست‌ها اما لحظه به لحظه به جمعیت دانشجویان نه‌تنها در ایالات متحده بلکه در سراسر جهان اضافه می‌شود. ایالات متحده در ابتدا گمان می‌کرد که با استعفای اجباری و یا بهتر بگوییم برکناری کلودین گی از ریاست دانشگاه هاروارد و فشارهای آیین‌نامه‌ای از سوی دانشگاه، تکنیک ارعاب را برای حامیان فلسطین فعال می‌سازد و از این گذر، به هدف خود یعنی اختناق صداهای اعتراضی می‌رسد.
اما موج جهانی حمایت از فلسطین، همزمان با جنایات انکارناپذیر رژیم صهیونیستی و حمایت آشکار و تمام عیار ایالات متحده به دانشگاه‌ها رسید و به رغم اتخاذ سیاست‌های پنهان فشار و تهدید دولتمردان امریکایی به بدنه جامعه اما دانشجویان، صدرنشین خروش اعتراضی در امریکا شدند.
درحالی این اقدامات خشونت‌بار توسط پلیس صورت می‌گیرد که اگر این رفتار توسط یکی از کشورهای مخالف امریکا صورت می‌گرفت، اکنون سازمان‌های حقوق بشری به بهانه «علیه دموکراسی» و «نقض حقوق بشر» و به مدد هیاهوسازی غول‌های رسانه‌ای وابسته، در حال تصویب قطعنامه بودند!

 مجازات دانشجویان
 برای کمک به نسل‌کشی

ایالات متحده که بعد از ارسال تسلیحات به سرزمین‌های اشغالی آشکارا خود را در صف کشتار مردم غزه قرار داد و پوشالی بودن ادعای حقوق بشر و حفظ ارزش‌های انسانی را در عرصه جهانی اثبات کرد، حال نیز بدون هیچ ابایی و بی‌محابا به طور سیستماتیک ماشین سرکوب دانشجویان را با زیر پاگذاشتن قداست دانشگاه به راه انداخته است.
روز گذشته در تداوم اعتراضات دانشجویی، دانشگاه‌های دیگری نیز به این خیزش پیوستند و طی آن، حداقل صد دانشجوی دیگر نیز بازداشت شدند. به عنوان نمونه در کالیفرنیا دانشجویان دانشگاه سونوما، دانشگاه میشیگان و دانشجویان در دانشگاه مونتانا مقابل مرکز تبلیغات انتخاباتی ترامپ تجمع اعتراضی برپا کردند.
شاهدان می‌گویند که گروهی از افسران پلیس با تجهیزات ضدشورش گروهی از معترضان را محاصره کرده‌اند.
همچنین به محض آنکه پلیس به طور خشونت‌بار چادرهای برافراشته شده در محوطه دانشگاه را پاکسازی کرد، دانشجویان دیگری شروع به تجمع در آن منطقه کردند. برخی از معترضین برای محافظت در برابر اسپری فلفل چتر در دست داشتند. پلیس نیز با قدرت، راه را به منطقه‌ای که چادرها برافراشته بود، مسدود کرد.
اما ماجرا به سرکوب ختم نمی‌شود، روز گذشته دانشگاه کلمبیای نیویورک پس از آنکه دانشجویان حاضر نشدند به اولتیماتوم دانشگاه برای متفرق شدن تن بدهند، تعلیق دانشجویان را آغاز کرد.
بن چانگ، معاون ارتباطات دانشگاه کلمبیا، سه ساعت پس از مهلت تعیین‌شده، طی یک نشست مطبوعاتی در ساعت ۵ عصر به وقت شرقی، تأیید کرد که تعلیق‌ها آغاز شده است. بر این اساس او تأکید کرد که این افراد نمی‌توانند ترم را به پایان برسانند یا فارغ‌التحصیل شوند.
همچنین دانشجویان از ورود به خوابگاه یا هر گونه ساختمان دانشگاهی منع خواهند شد. علاوه بر آن، با وجود آنکه یکی از مطالبات دانشجویی قطع ارتباط دانشگاه با اسرائیل است اما مینوچه شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا با پافشاری تأکید کرد که این دانشگاه از منابع مالی اسرائیل صرفنظر نخواهد کرد. با وجود ارعاب چند منظوره علیه دانشجویان معترض اما آنها تأکید کرده‌اند که به اعتراضات و حمایت از فلسطین تا برقراری آتش‌بس ادامه می‌دهند. بر همین اساس یکی از دانشجویان گفت: «آنچه بر ترس ما غلبه می‌کند، عشق ما به فلسطین، و عشق ما به آزادی و امتناع ما از گردن نهادن به یک نهاد ظالم است.»
همچنین، در دانشگاه فلوریدا دانشجویان به ۳ سال تعلیق و کارکنانی که به تظاهرات‌کنندگان پیوسته بودند، به فسخ قراردادکاری تهدید شدند و دانشگاه منهتن نیز تهدید کرد که اگر دانشجویان در مهلت مقرر شده محوطه را ترک نکرده و فرم تعهد را امضا نکنند، به حالت تعلیق در خواهند آمد.
برخی تحلیلگران می‌گویند با وجود آنکه مدیران دانشگاه‌های امریکا، خود را همواره سردمدار آزادی بیان و اندیشه و تعامل انتقادی با مسائل روز معرفی کرده‌اند اما امروزه به پلیس التماس می‌کنند که برای دستگیری خشونت‌بار و زدوخورد دانشجویان به محوطه دانشگاه هجوم ببرند.
 
اعتراضات در سایر نقاط جهان
بر خلاف سیاست‌های فشار توسط کاخ سفید و دستگیری بیش از ۱۰۰۰ دانشجو تاکنون، برپایی چادرها و تحصن‌ها در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده در حال گسترش است. از سوی دیگر، دانشجویان دانشگاه‌های سایر نقاط جهان از جمله کانادا، ژاپن، فرانسه، سوئد، دانمارک و مکزیک نیز با الهام گرفتن از تظاهرات‌های ضدصهیونیستی در امریکا به خیابان‌ها آمده و علیه جنایات رژیم شعار دادند. همزمان جمعی از مردم غزه ازجمله نوجوانان و دانشجویان با برگزاری تجمعی، از حمایت دانشجویان امریکایی قدردانی کردند.

فائزه سادات یوسفی
خبرنگار


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل