کمیته بین‌المللی صلیب سرخ خواستار حفاظت از غیرنظامیان در «رفح» شد

بین‌الملل

64906
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ خواستار حفاظت از غیرنظامیان در «رفح» شد

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با اشاره به حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب نوار، تاکید کرد که حمله صهیونیست‌ها به رفح، عملیات فاجعه‌باری برای جمعیت غیرنظامی این منطقه است.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، کمیته بین المللی صلیب سرخ بهمن ماه سال گذشته هشدار داده بود که با توجه به بیش از یک میلیون آواره فلسطینی که اکنون در جنوب نوار غزه زندگی می کنند، عملیات نظامی در رفح خطر فاجعه باری برای جمعیت غیرنظامی ایجاد خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، از آنجایی که دستور تخلیه برخی مناطق رفح در روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت)‌توسط رژیم اسرائیل صادر شده، این سازمان تاکید می‌کند که همه باید برای حفظ جان غیرنظامیان و اطمینان از دسترسی آنها به نیازهای اولیه زندگی از جمله غذا، آب و مراقبت‌های پزشکی، نهایت تلاش خود را انجام دهند.

لازم است اطمینان حاصل شود که اقدامات انجام شده در هفته های اخیر برای افزایش جریان کمک به غزه همچنان پابرجاست.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ بر لزوم حفاظت از مأموریت پزشکی - شامل امکانات، آمبولانس‌ها، پزشکان و پرستاران - تاکید کرد و از همه طرف‌های درگیر خواست به طور کامل از این خدمات ضروری و نجات‌بخش محافظت کنند و به آن احترام بگذارند.

همزمان با تخلیه منطقه و عملیات نظامی، گزارش های خبری حاکی از ادامه مذاکرات بر سر یک توافق سیاسی بالقوه است که می‌تواند شامل آزادی گروگان‌ها، بازداشت شدگان و آتش بس باشد.

در حالی که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به درخواست آزادی بی‌قید و شرط گروگان‌ها ادامه می‌دهد، اما این را نیز بدون توافق بعید می‌داند. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ امیدوار است توافقی حاصل شود که خانواده‌ها را دوباره متحد کند و به همه افرادی که تحت تأثیر درگیری قرار گرفته‌اند مهلت دهد و کمک کند.

کمیته بین المللی صلیب سرخ تاکید کرده است که آماده ایفای نقش خود به عنوان یک واسطه بی طرف در تحقق جنبه های بشردوستانه یک توافق است؛ اگر عملیات نظامی ادامه یابد، بسیار مهم است که طرف‌های درگیر واقعیت حرکت تعداد زیادی از مردم را در جاده‌های آسیب‌دیده و مناطقی که احتمالاً توسط سلاح‌های منفجر نشده آلوده شده‌اند را در نظر بگیرند.

این نهاد بین المللی خاطر نشان کرد: تخلیه باید به گونه‌ای انجام شود که اطمینان حاصل شود که غیرنظامیان سالم می مانند و از شرایط بهداشتی، ایمنی و تغذیه رضایت بخشی برخوردارند؛ اعضای خانواده نباید از هم جدا شوند. مردم باید بتوانند به محض پایان خصومت ها به خانه‌های خود بازگردند

کمیته صلیب سرخ با تاکید بر اینکه «بیشتر مردم مستقیماً به رفح نرسیده اند و قبلاً دو، سه یا چهار بار آواره شده اند»، استرس و ترس مداوم، صدمات ناشی از جنگ، معلولیت و شرایط سنی آوارگان را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: بسیاری از ساکنان در وضعیت ضعیفی قرار دارند و در معرض خطر مرگ ناشی از عفونت‌ها یا بیماری‌ها هستند.

بر اساس این گزارش، مسائلی مانند چگونگی حمل و نقل ایمن معلولان، سالمندان و بیماران و اینکه چنین جمعیت زیادی با تأمین نیازهای اولیه می توانند با خیال راحت جابجا شوند و در جای مناسب اقامت کنند، بی پاسخ مانده است.

ممکن است همه افراد به دلیل سن، ناتوانی یا بیماری نتوانند محل را تخلیه کنند. غیرنظامیانی که در این منطقه باقی می مانند - چه داوطلبانه و چه غیر داوطلبانه - می‌باید محافظت شوند و باید از اثرات خصومت در امان بمانند.

صلیب سرخ با تاکید بر اینکه در برنامه‌ریزی برای مراحل بعدی درگیری‌ها باید این واقعیت در نظر گرفته شود که دستورات تخلیه قبلی باعث اضطراب و ترس عمیق مردم شده بود، صف‌های طولانی مردم با ماشین‌، گاری‌هایی که توسط چهارپایان یا مردم کشیده می شوند با افرادی که وسایل زندگی خود را جابجا می کنند در حال فرار از رفح هستند را یادآور شد.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از همه طرف‌های درگیر خواست که به تعهدات قانونی خود که در قوانین بشردوستانه بین‌المللی برای حفاظت و حفظ جان غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی تصریح شده است، احترام بگذارند.

این نهاد بین المللی خاطر نشان کرد: تیم‌های صلیب سرخ در میدان هستند و به نیازهای بشردوستانه پاسخ می دهند. در رفح، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با ارائه خدمات و مواردی نظیر غذا، آب آشامیدنی، چادر، تشک، و مراقبت‌های پزشکی در حال فعالیت است. این کمیته متعهد است که در طول جنگ به نیازمندان نزدیک باشد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل