تحلیلگران صهیونیست: کابینه نتانیاهو در تنگنا قرار داد

بین‌الملل

64919
تحلیلگران صهیونیست: کابینه نتانیاهو در تنگنا قرار داد

تحلیلگران رژیم صهیونیست تاکید کردند که پذیرش پیشنهاد تبادل‌اسرا و ایجاد آتش‌بس در غزه، از سوی جنبش حماس، تل‌آویو را غافلگیر کرد و کابینه نتانیاهو را در تنگنا قرار داد.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، تحلیلگران برجسته رژیم صهیونیستی در مقاله‌هایی به پذیرش پیشنهاد توافق آتش‌بس در غزه از سوی حماس و پیامدهای آن برای کابینه نتانیاهو پرداختند.

طبق گزارش آناتولی، تحلیلگران گفتند: نتانیاهو از یک طرف می‌خواهد که نشان دهد مخالف توافقی که اسرا را بازگرداند نیست و از طرف دیگر می‌خواهد شرکای راست‌گرای خود را که مخالف توافق هستند، خشمگین نکند.

ناحوم بارنیاع، تحلیلگر مشهور روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت در مطلبی تحت عنوان«زمانی که السنوار بله بگوید» نوشت: به احتمال زیاد یحیی السنوار ما را فریب دهد زیرا او می‌داند که دولت کنونی نمی‌تواند با توافقی که ایجاد کرده موافقت کند. فرستادن هیات اسرائیلی برای مذاکرات قاهره از نظر داخلی برای نتانیاهو مهم است زیرا به چشم فردی که خواهان توافق نیست و به اسرا پشت کرده است به او نمی‌نگرند به طور همزمان نمی‌توان به او به چشم فردی نگاه کرد که آماده رسیدن به توافق بوده و به شرکای راست‌گرای خود خیانت کرده است.

بارنیاع گفت: السنوار شرور است اما احمق نیست؛ پیشنهاد متقابل که السنوار آن را تدوین کرد اسرائیل را در مرحله دیگری از مباحثات داخلی اعصاب خوردکن قرار می‌دهد زیرا اسرا در زندان می‌میرند، خانواده‌هایشان سرنوشت آن ها را نمی‌دانند، کابینه هراسان می‌شود و اختلافات آن را فرا می‌گیرد و نخبگان امنیتی سردرگم و ضعیف می‌شوند. ممکن است السنوار به مساله رسیدن به توافق اهمیت دهد اما به همان اندازه از اقدامات خود در طول مسیر لذت می‌برد.

از سوی دیگر، عاموس هارئیل، تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص در مقاله‌ای تحت عنوان «نتانیاهویی که در تله "آری" حماس افتاد» نوشت: با توجه به بحران‌های بوجود آمده در چند روز اخیر، پذیرش پیشنهاد توافق از سوی حماس اسرائیل را غافلگیر کرد. در سایه اظهارات مکرر نتانیاهو مبنی بر نیتش برای صدور فرمان حمله به رفح، حماس خواهان تضمین‌های آمریکا شد. برخی منابع سیاسی گزارش دادند که مصر و آمریکا چه بسا بدون اطلاع اسرائیل به تفاهمی رسیدند که پیشنهاد قاهره را بروز رسانی کنند؛ پیشنهادی که تل‌آویو دو هفته پیش آن را قبول کرده بود. این اظهارات سیگنالی اولیه است مبنی بر اینکه بعد از پاسخ مثبت حماس، نتانیاهو پیشنهاد را رد خواهد کرد.

وی تاکید کرد: دو روز پیش نتانیاهو و سخنگوهایش مدعی شدند که رسانه‌های اسرائیلی اتهامات کاذب علیه او مطرح کردند و گفتند که او تلاش می‌کند مذاکرات را برهم بزند و به‌طور همزمان حماس را سرزنش می‌کند.

این تحلیلگر صهیونیست گفت: اکنون به نظر می‌رسد نتانیاهو بار دیگر پاسخ منفی دهد و کار خود را اینگونه توجیه کند که اسرائیل نیاز به تضمین شکست حماس دارد و فریبکارهای‌هایی از سوی آمریکا وجود دارد. از نظر عملی دلیل اصلی این کار ترس نتانیاهو از فروپاشی ائتلافش و از دست دادن پایگاه انتخاباتی راست گرایان است.

هارئیل افزود: در نهایت به‌نظر می‌رسد که واسطه‌ها به خوبی وظایف خود را انجام دادند و از هیچ طرفی جانبداری نکردند و به حماس پیشنهادی را دادند که اسرائیل عملا با آن موافقت کرده بود و تنها تغییرات کوچ وارد آن کردند. به عبارت دیگر فرصت گشایش در مذاکرات همچنان پایین است اما رهبری حماس از طریق پاسخ مثبتش توانست میان اسرائیل و آمریکا شکاف ایجاد کند. اکنون باید منتظر ماند و دید که وزرای حزب وحدت در کابینه جنگ یعنی بنی‌گانتس و آیزنکوت نسبت به تغییر موضع حماس و واکنش منفی نتانیاهو چه موضعی اتخاذ خواهند کرد.

در این راستا، تامیر هایمان، رئیس پیشین بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در مقاله‌ای که وبگاه شبکه ۱۲ صهیونیستی آن را منتشر کرد، نوشت: احتمال این وجود دارد که حماس در این توافق تله‌ای ایجاد کرد که اسرائیل توان پذیرش آن را ندارد. اختلافات بر سر دو مساله بسیار مهم است؛ یکی مساله پایان جنگ و دیگری هویت اسیرانی است که طبق این توافق آزاد می‌شوند. در مساله اول پیشنهاد واسطه‌ها از نظر اسرائیل قابل پذیرش است زیرا عبارت «توقف جنگ» وجود ندارد اما عبارت دیگری وجود دارد که ابهامش بیشتر است و آن «توقف فعالیت‌ها» است که به اسرائیل اجازه می‌دهد در آینده جنگ را از سر بگیرد.

وی تاکید کرد: در مساله دوم چیزی که باعث می‌شود اسرائیل پیشنهاد توافق را قبول نکند این است که تل‌آویو حق وتوی قطعنامه آزادی اسرای فلسطینی را ندارد. در مرحله اول در مقابل آزادی هر سرباز اسرائیلی ۵۰ اسیر فلسطینی باید آزاد شوند که ۳۰ نفر از آنها حکم حبس ابد دارند. بنابراین در پایان مرحله اول طبق درخواست حماس ۱۵۰ اسیر فلسطینی که حکم حبس ابد دارند آزاد خواهند شد درحالی که اسرائیل حق دخالت در این امر را ندارد. اگر این اتفاق رخ دهد اسرائیل تمام زندانیان مرتبط با حماس را آزاد خواهد کرد و تمام اسرای خطرناک آزاد می‌شوند. بنابریان درصورت وقوع این امر اسرائیل دیگر هیچ هرم فشاری برای مرحله دوم نخواهد داشت. از نظر عملی بر اساس این بند اسرائیل تمام افراد مهم حماس را آزاد خواهد کرد و بازگشت اسرای اسرائیلی را تضمین نمی‌کند.

همچنین آوی ایسخاروف، تحلیلگر روزنامه یدیعوت آحارنوت در این باره گفت: علیرغم اینکه پیشنهاد مصری-قطری نزد اسرائیل از پیش پذیرفته نشده بود اما پذیرش آن از سوی حماس بار دیگر محاسبات را برهم زد. اکنون بار دیگر توپ در زمین اسرائیل است. اکنون کابینه اسرائیل دو گزینه پیش رو دارد؛ یا توافق را قبول کند و به جنگ پایان دهد یا اینکه پاسخ منفی دهد و در سطح دنیا به گونه‌ای به تو نگاه شود که امکان پایان دادن به جنگ را از بین بردی.

 ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه اعلام کرد به موازات بررسی پاسخ حماس به آتش‌بس و پیشنهاد تبادل اسرا که این جنبش با آن موافقت کرده است، به عملیات خود در نوار غزه ادامه خواهد داد.

ارتش اشغالگر از ساکنان شرق رفح خواسته فورا منطقه را تخلیه و به سمت منطقه «بشردوستانه گسترده» در المواصی در خان یونس حرکت کنند تا برای آغاز عملیات خود علیه این شهر آماده شود. ارتش رژیم صهیونیستی حمله هوایی را چند ساعت پس از این اطلاعیه آغاز کرد.

کابینه جنگ رژیم صهیونیستی دوشنبه با ادامه عملیات نظامی در رفح موافقت کرد.

این در حالی است که شامگاه دوشنبه جنبش حماس اعلام کرد اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تماس تلفنی به محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر و عباس کامل، رئیس دستگاه اطلاعات مصر اطلاع داده با پیشنهاد آنها در مورد توافق آتش‌بس در غزه موافق است. حملات به رفح در حالی صورت می‌گیرد که این شهر آخرین پناهگاه آوارگان فلسطینی در نوار غزه ویران‌شده از آغاز عملیات زمینی نیروهای اشغالگر در اکتبر گذشته است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل