آخرین تحولات اوکراین| زاخارووا: نیروهای فرانسوی در اوکراین هدف مشروع ارتش روسیه خواهند بود
بینالملل
64936
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در صورت ورود نیروهای فرانسوی به مناطق عملیات ویژه روسیه در اوکراین، هدف قرار خواهند گرفت.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه با هشدار به فرانسه، تاکید کرد که در صورت حضور نیروهای پاریس در مناطق جنگی اوکراین، ارتش روسیه آنها را هدف قرار خواهد داد.
زاخارووا تاکید کرد: ماکرون این لفاظی را تمایلی جهت ایجاد نوعی «ابهام راهبردی» برای روسیه، توصیف میکند. متاسفانه باید او را ناامید کنیم. از نظر ما شرایط مثل روز روشن است.
وی افزود: علاوه بر این، مدتها پیش درباره این مساله تصمیمگیری کردیم. اگر فرانسویها در مناطق جنگی دیده شوند، به طور اجتنابناپذیر به اهداف نیروهای مسلح روسیه بدل خواهند شد. شخصا معتقدم که پاریس همین حالا هم نشانههایی دریافت کرده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هفته گذشته در گفتوگو با اکونومیست گفت که همچنان گزینه اعزام نیرو از ناتو به اوکراین روی میز است البته این موضوع به درخواست کییف بستگی دارد.
اظهارات عجیب و هماهنگنشده ماکرون، نهتنها در فرانسه بلکه در سراسر اروپا واکنشهای منفی را بهدنبال داشت و بسیاری از رهبران سیاسی اروپایی به ماکرون درباره چنین اقدامی هشدار دادند.
وزارت خارجه روسیه: اتهام لندن علیه مسکو درباره آتشافروزی درملک اوکراینی احمقانه است
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به بازداشت اخیر یک فرد در انگلیس به اتهام آتشافروزی در راستای منافع روسیه در املاک متعلق به یک شرکت تجاری اوکراینی، گفت که این اتهامات جنگ اطلاعاتی لندن علیه مسکو است.
زاخارووا تاکید کرد که روسیه چنین اتهاماتی را تحریکآمیز تلقی میکند و هرگز حملات خرابکارانه علیه اهداف غیرنظامی مرتکب نشده است.
انگلیس مدعی شده است که فرد بازداشتشده با اجیر کردن چند نفر، اقدام به آتشافروزی در ملکی متعلق به یک شرکت تجاری اوکراینی واقع در لندن کرده است.
دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس درباره این اتهامات عمیقاً ابراز نگرانی کرد و وزارت متبوع وی نیز ماه گذشته سفیر مسکو در لندن را جهت ابراز نگرانی درباره «اقدامات شرورانه تحت هدایت روسیه در خاک انگلیس» فراخواند.
زاخارووا دراینباره تاکید کرد: ما چنین اتهامات تحریکآمیزی را تازهترین گلوله شلیکشده از «خیابان داونینگ» در جنگ اطلاعاتی انگلیس علیه کشور خود میدانیم. این تلاشهای مذبوحانه رقتانگیز است. اتهامات واردشده نه تنها احمقانه است بلکه هیچ مدرک و پشتوانهای هم ندارد. انگلیس باید از هراسافکنی ضد روسیه دست بکشد.
فرار ۳۰۰ هزار نظامی اوکراینی از جنگ با روسیه
روزنامه روسی «ارگومنتی ای فاکتی» در گزارشی نوشت: شمار نظامیان فراری از ارتش اوکراین از زمان آغاز جنگ اخیر به ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.
در این گزارش به اظهارات اخیر یکی از نظامیان فراری اوکراینی در صفحه شخصی وی در تلگرام اشاره شده است که گفته است: تعداد فراریان از ارتش اوکراین به طور گسترده ای در حال افزایش است.
وی در ادامه افزود: من به همراه ۷۴ نظامی دیگر به تازگی از خدمت در ارتش فرار کردیم، چون آنها با سربازان برخوردهای توهین آمیزی داشته و شخصیت آنها را می شکنند.
وی افزود: در برخی موارد نیز سربازان اوکراینی از سوی مافوق های خود مورد ضرب و شتم قرار می گیرند که این مسائل باعث می شود بهترین تصمیم برای آنها فرار از ارتش باشد.
در همین رابطه، «اولگ ایوانف» کارشناس نظامی روس تاکید کرد: آمار فرار ۳۰۰ هزار نظامی از ارتش اوکراین، یک آمار واقعی و درست است و این تعداد در آینده افزایش هم خواهد یافت.
وی افزود: مردم اوکراین از جنگ خسته شده اند و خواهان ادامه نبرد نیستند. آنها اعتماد خود را به زلنسکی (رئیس جمهور اوکراین) و دیگر نهادهای دولتی از دست داده اند.
روزنامه ایتالیایی مدعی شد؛ دستور کار نشست آینده ناتو: نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمیشود
روزنامه ایتالیایی «کوریره دِلا سِرا» اعلام کرد که سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) احتمالاً در نشست آتی خود در واشنگتن موافقت خواهند کرد که درگیری مستقیم در جنگ اوکراین را کنار بگذارند.
به نوشته این روزنامه آنگونه که در پیشنویس این نشست آمده، سران ناتو در نشست آتی خود در ماه جولای احتمالاً به چارچوب و فرمول «نه به اعزام نیروی نظامی» به اوکراین دست خواهند یافت.
نشست سران ناتو ۹ تا ۱۱ جولای در واشنگتن برگزار خواهد شد.
آنگونه که در این گزارش آمده یکی از بندهای اساسی که در سند پیشنویس این نشست آمده این است که ناتو «هیچ سریازی را به جنگ اعزام نخواهد کرد.»
این روزنامه همچنین افزود: رهبران کشورها همچنین در حال برنامه ریزی در این نشست هستند تا ریاست گروه تماس مربوط به دفاع از اوکراین را از وزیر دفاع آمریکا به مقر ناتو در بروکسل منتقل کنند.
هفته پیش نیز «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو اعلام کرد که این ائتلاف نظامی هیچ برنامهای برای اعزام نیروهای نظامی به اوکراین ندارد، اما برخی از اعضای ناتو مشاوران نظامی را به کییف اعزام کردند.
وی با انتشار بیانیهای گف: هیچ برنامهای برای حضور ناتو برای ایفای نقش جنگی وجود ندارد، اما البته برخی از متحدان ناتو مردان و زنانی را در سفارتخانه های خود دارند که یونیفورم پوشیده اند تا مشاوره و غیره ارائه دهند.
دبیرکل ناتو در ادامه افزود: فکر می کنم بین افرادی که لباس نظامی پوشیدهاند و آنجا (اوکراین) حضور دارند و نیروهای رزمی تفاوت وجود دارد، این نوع حضور برنامه ریزی نشده است.
امانوئل ماکرون، رییسجمهور فرانسه در ماه فوریه گفت که رهبران و سران غربی در حال گفتگو در مورد امکان اعزام نیرو به اوکراین هستند و او اذعان داشت که هنوز اجماع حاصل نشده است، اما به گفته وی، «هیچ چیزی را نمی توان رد کرد.
دبیرکل ناتو هفته پیش نیز اعلام کرد که شاید اوکراین مجبور شود برای پایان دادن به جنگ، در نهایت با روسیه به نوعی توافق دست یابد. وی دراینباره گفت: حتی اگر باور و امیدواری ما این باشد که جنگ در آینده نزدیک تمام شود، باز هم غرب باید در بلندمدت از اوکراین حمایت کند. کشورهای غربی باید در توانمندیهای دفاعی کییف سرمایهگذاری کنند تا این کشور در صورت جنگهای آتی، مقاومتر شود.
استولتنبرگ در عین حال، به این نکته اشاره کرد که زمان و شروط صلح با مسکو، به اوکراین بستگی دارد. وی اذعان کرد: در نهایت، اوکراین باید درباره نوع توافق و مصالحه با روسیه تصمیمگیری کند. نقش غرب این است که به کییف برای قرار گرفتن در موقعیت مذاکره و رسیدن به نتیجه مطلوب، کمک کند.
با این حال، وی مدعی شد که «کییف را به سمت هیچ امتیاز و باجدهی سوق نمیدهد» و در ادامه نیز مدعی شد که صلح واقعی تنها از طریق پیروزی اوکراین قابل دستیابی است.
وی همچنین با اشاره به نزدیکی روسیه، چین و ایران، گفت که غرب با «ائتلاف اقتدارگرایان» مواجه شده است. دبیرکل ناتو مدعی شد: چین اقتصاد جنگی روسیه را با ارسال قطعات اصلی صنایع دفاعی به این کشور تقویت میکند و در عوض مسکو آینده خود را در رهن پکن گذاشته است! روسیه همچنین در ازای مهمات و تجهیزات نظامی، برای ایران و کره شمالی فناوری فراهم میکند!
وی از اعضای ناتو و سایر کشورها صرف نظر از موقعیت جغرافیایی همچون ژاپن و کره جنوبی خواست تا برابر «این ائتلاف توانمند قدرتهای اقتدارگرا بایستند.»
استولتنبرگ، پیشتر با درخواست از کشورهای غربی برای حمایت بلندمدت از کییف، گفته بود که اعضای ناتو باید «وابستگی به کمکهای داوطلبانه را کاهش داده و بیشتر و بیشتر بر تعهداتشان به عنوان عضو ناتو تکیه کنند.» براساس گزارشها، استولتنبرگ پیشنهاد بسته کمک نظامی پنج ساله به ارزش ۱۰۷ میلیارد دلار برای اوکراین را مطرح کرده است.
انتهای پیام/