پوشش برگزاری دور دوم انتخابات در ایران توسط رسانه‌های خارجی

سیاست

65116
پوشش برگزاری دور دوم انتخابات در ایران توسط رسانه‌های خارجی

همزمان با برگزاری دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و در ایران، رسانه‌های خارجی ابعاد مختلف این دور از رقابت‌ها را تحت پوشش قرار داده و رسانه‌های غربی با فرافکنی‌ تلاش کردند تا حضور مردم در این دوره از انتخابات را کم‌رنگ جلوه دهند.

به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، امروز (جمعه بیست‌ویکم اردیبهشت‌ماه) مردم ایران با حضور در پای صندوق های رای در ۲۲ حوزه انتخابیه شامل تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده قوه مقننه را تعیین می کنند.

بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، حدود ۱۱ هزار ۵۰۰ شعبه برای مرحله دوم در سراسر کشور در نظر گرفته شده است و انتخابات در این مرحله در هشت حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به طور الکترونیکی برگزار می‌شود.

رسانه انگلیسی ایندیپندنت نیز با اشاره به پوشش خبری لحظه به صندوق انداختن رای آیت الله سیدعلی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب در رسانه های داخلی نوشت: (رهبر ایران) از مردم خواست تا به پای صندوق‌های رای بیایند. ایشان تصریح کردند که دور دوم انتخابات به اندازه انتخابات اصلی مهم است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی درباره دور دوم انتخابات ایران نوشت: پس از تسلط سیاستمداران محافظه کار در رأی گیری ماه مارس (اسفندماه ۱۴۰۲)، مردم ایران روز جمعه در دور دوم انتخابات برای کرسی های باقی مانده در مجلس این کشور به پای صندوق‌های رای می‌روند.

این رسانه آمریکایی افزود: مردم در ۲۲ حوزه انتخابیه در سراسر کشور ۴۵ نماینده را از میان ۹۰ نامزد انتخاب می کنند که ۱۵ نفر از آنها میانه رو محسوب می شوند.

شبکه خبری آمریکایی ای‌بی‌سی نیوز نیز در پوشش خبری انتخابات امروز(جمعه) و در راستای کم اهمیت جلوه دادن نقش مردم ایران در اداره کشور و بدون اشاره به جایگاه قوا در قانون اساسی ایران، ادعا کرد: مجلس در ایران نقش ثانویه‌ای در اداره کشور دارد و رهبر عالی ایران در همه امور مهم کشور حرف آخر را می زند.

بیزنس اینسایدر نیز در راستای تلاش بر ای مخدوش کردن چهره انتخابات در ایران نوشت: در انتخابات مارس(اسفند ۱۴۰۲)، در مجموع ۲۵ میلیون رای به صندوق ریخته شد و مشارکت کمتر از ۴۱ درصد بود. کمترین میزان مشارکت قبلی در انتخابات پارلمانی، مربوط به سال ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸) با ۴۲ درصد بود.

واشنگتن پست رسانه نزدیک به دموکرات ها، در گزارشی اصلاح طلبان را سیاستمدارانی که خواستار تغییر در اداره کشور هستند توصیف کرد و مدعی شد: (اصلاح طلبان) به طور کلی از شرکت در انتخابات منع شده اند. کسانی که خواهان اصلاحات بنیادی در ایران هستند، از رقابت در انتخابات مجلس منع شده یا به خود زحمت ثبت نام به عنوان نامزد را ندادند.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست