آخرین تحولات اوکراین| بسته نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی انگلیس برای اوکراین

بین‌الملل

65345
آخرین تحولات اوکراین| بسته نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی انگلیس برای اوکراین

وزارت دفاع انگلیس یک بسته کمک نظامی برای اوکراین اعلام کرد .این بسته شامل ۵۰۰ میلیون پوند بودجه و تجهیزات حیاتی برای تقویت دفاع اوکراین در برابر حملات روسیه است.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، وزارت دفاع انگلیس یک بسته کمک نظامی برای اوکراین اعلام کرد که بزرگ‌ترین بسته در تاریخ این کشور است.

به نقل از پایگاه خبری «یورومیدان‌پرس» (euromaidanpress)، بسته کمکی جامع شامل ۴ میلیون گلوله مهمات، بیش از ۱۶۰۰ موشک و ۴۰۰ وسیله نقلیه از جمله ۱۶۰ وسیله نقلیه «هاسکی» است. این حمایت قابل توجه بر تعهد انگلیس به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید دارد.

به گفته وزیر دفاع اوکراین، نیروهای اوکراینی روزانه کمتر از یک‌سوم مهمات روسیه به کار می‌برند. نیازهای اوکراین ۲۰۰ هزار خشاب در ماه یعنی ۶۶۰۰ خشاب در روز است.

«ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس پیش از این تاکید کرده بود که ۵۰۰ میلیون پوند اضافی در بودجه نظامی برای تهیه سریع مهمات، سیستم‌های دفاع هوایی، پهپاد و پشتیبانی مهندسی اختصاص داده شده است. وی همچنین گفته بود این پهپادها از انگلیس تهیه خواهند شد و صنایع دفاعی داخلی را تقویت خواهند کرد.

 روسیه ۷ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد

وزارت دفاع روسیه، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که سامانه‌های پدافندی ارتش این کشور در مناطق مختلف، ۷ پهپاد اوکراینی را رهگیری و سرنگون کردند.

وزارت دفاع روسیه امروز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور دیشب ۷ پهپاد مهاجم اوکراینی را سرنگون کردند.

در این بیانیه آمده است که «دو پهپاد در آسمان منطقه بلگورود، سه پهپاد در آسمان منطقه بریانسک، دو پهپاد در آسمان منطقه لیپتسک، و یک پهپاد هم در آسمان منطقه ولگوگراد رهگیری و منهدم شدند.»

ساعاتی پیش مقامات محلی منطقه بلگورود روسیه نیز اعلام کردند که در پی حمله شبانه ارتش اوکراین به این منطقه ده‌ها نفر کشته و زخمی شدند.

پایگاه خبری اسپوتنیک شنبه شب به نقل از ویاچسلاو گلادکوف، فرماندار منطقه بلگورود روسیه اعلام کرد که در حمله جدید ارتش اوکراین به شهر بلگورود روسیه دست‌کم ۱ زن کشته و ۲۹ تن دیگر از جمله یک کودک زخمی شدند.

ساعاتی بعد از گزارش اولیه از حمله شبانه ارتش کی‌ییف به شهر مرزی روسیه، گلادکوف در پستی در کانال تلگرام بمباران شهر بلگورود از سوی ارتش اوکراین را سنگین توصیف کرد.

منطقه بلگورود از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ اغلب مورد هدف نیروهای اوکراینی قرار گرفته است.

دیروز شنبه نیز دفتر «دنیس پوشیلین» (Denis Pushilin) رئیس دونتسک با صدور بیانیه ای اعلام کرد که بر اثر گلوله باران یک رستوران از سوی ارتش اوکراین چند نفر از مردم کشته و زخمی شدند.

رئیس دونتسک در این خصوص ادامه داد: بر اثر گلوله باران یک رستوران در دونتسک توسط نیروهای مسلح اوکراین، ۳ نفر کشته شدند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر رئیس دونتسک در این خصوص اضافه شده است: در جریان این حمله، ۸ نفر از جمله یک کودک هم زخمی شدند. امداد و نجات و آمبولانس دونتسک در محل حادثه حاضر شده و امدادرسانی به مصدومان آغاز شده است.

لیتوانی از اعزام نیروهای ناتو به اوکراین حمایت می‌کند

در ادامه حمایت‌های دانشجویان دانشگاه‌های جهان از فلسطین، دانشجویان دانشگاه «ژنو» سوئیس ضمن حمایت از مردم غزه جنایت‌های رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

 «گابریلیوس لاندسبرگیس» وزیر خارجه لیتوانی در گفت‌وگو با روزنامه گاردین اعلام کرد که این کشور از استقرار کارشناسان و مربیان نظامی با پوشش دفاع هوایی در اوکراین حمایت می‌کند.

وی دراین‌باره گفت: ناتو می‌تواند ائتلافی از مربیان نظامی ایجاد کند تا به اوکراین اعزام شوند. اگر چنین اقدامی انجام شود، کشورهای شرکت کننده باید به پرسنل نظامی خود پوشش اضافی دفاع هوایی ارائه دهند.

هفته پیش روزنامه ایتالیایی «کوریره دِلا سِرا» اعلام کرد که سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) احتمالاً در نشست آتی خود در واشنگتن موافقت خواهند کرد که درگیری مستقیم در جنگ اوکراین را کنار بگذارند.

به نوشته این روزنامه آن‌گونه که در پیش‌نویس این نشست آمده، سران ناتو در نشست آتی خود در ماه جولای احتمالاً به چارچوب و فرمول «نه به اعزام نیروی نظامی» به اوکراین دست خواهند یافت. نشست سران ناتو ۹ تا ۱۱ جولای در واشنگتن برگزار خواهد شد.

آن‌گونه که در این گزارش آمده یکی از بندهای اساسی که در سند پیش‌نویس این نشست آمده این است که ناتو «هیچ سریازی را به جنگ اعزام نخواهد کرد.»

این روزنامه همچنین افزود: رهبران کشورها همچنین در حال برنامه ریزی در این نشست هستند تا ریاست گروه تماس مربوط به دفاع از اوکراین را از وزیر دفاع آمریکا به مقر ناتو در بروکسل منتقل کنند.

هفته پیش نیز «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو اعلام کرد که این ائتلاف نظامی هیچ برنامه‌ای برای اعزام نیروهای نظامی به اوکراین ندارد، اما برخی از اعضای ناتو مشاوران نظامی را به کی‌یف اعزام کردند.

وی با انتشار بیانیه‌ای گف: هیچ برنامه‌ای برای حضور ناتو برای ایفای نقش جنگی وجود ندارد، اما البته برخی از متحدان ناتو مردان و زنانی را در سفارتخانه های خود دارند که یونیفورم پوشیده اند تا مشاوره و غیره ارائه دهند.

دبیرکل ناتو در ادامه افزود: فکر می کنم بین افرادی که لباس نظامی پوشیده‌اند و آنجا (اوکراین) حضور دارند و نیروهای رزمی تفاوت وجود دارد، این نوع حضور برنامه ریزی نشده است.

امانوئل ماکرون، رییس‌جمهور فرانسه در ماه فوریه گفت که رهبران و سران غربی در حال گفتگو در مورد امکان اعزام نیرو به اوکراین هستند و او اذعان داشت که هنوز اجماع حاصل نشده است، اما به گفته وی، «هیچ چیزی را نمی توان رد کرد.

دبیرکل ناتو هفته پیش نیز اعلام کرد که شاید اوکراین مجبور شود برای پایان دادن به جنگ، در نهایت با روسیه به نوعی توافق دست یابد. وی دراین‌باره گفت: حتی اگر باور و امیدواری ما این باشد که جنگ در آینده نزدیک تمام شود، باز هم غرب باید در بلندمدت از اوکراین حمایت کند. کشورهای غربی باید در توانمندی‌های دفاعی کی‌یف سرمایه‌گذاری کنند تا این کشور در صورت جنگ‌های آتی، مقاوم‌تر شود.

استولتنبرگ در عین حال، به این نکته اشاره کرد که زمان و شروط صلح با مسکو، به اوکراین بستگی دارد. وی اذعان کرد: در نهایت، اوکراین باید درباره نوع توافق و مصالحه با روسیه تصمیم‌گیری کند. نقش غرب این است که به کی‌یف برای قرار گرفتن در موقعیت مذاکره و رسیدن به نتیجه مطلوب، کمک کند.

با این حال، وی مدعی شد که «کی‌یف را به سمت هیچ امتیاز و باج‌دهی سوق نمی‌دهد» و در ادامه نیز مدعی شد که صلح واقعی تنها از طریق پیروزی اوکراین قابل دستیابی است.

وی همچنین با اشاره به نزدیکی روسیه، چین و ایران، گفت که غرب با «ائتلاف اقتدارگرایان» مواجه شده است. دبیرکل ناتو مدعی شد: چین اقتصاد جنگی روسیه را با ارسال قطعات اصلی صنایع دفاعی به این کشور تقویت می‌کند و در عوض مسکو آینده خود را در رهن پکن گذاشته است! روسیه همچنین در ازای مهمات و تجهیزات نظامی، برای ایران و کره شمالی فناوری فراهم می‌کند!

وی از اعضای ناتو و سایر کشورها صرف نظر از موقعیت جغرافیایی همچون ژاپن و کره جنوبی خواست تا برابر «این ائتلاف توانمند قدرت‌های اقتدارگرا بایستند.»

استولتنبرگ، پیش‌تر با درخواست از کشورهای غربی برای حمایت بلندمدت از کی‌یف، گفته بود که اعضای ناتو باید «وابستگی به کمک‌های داوطلبانه را کاهش داده و بیشتر و بیشتر بر تعهدات‌شان به عنوان عضو ناتو تکیه کنند.» براساس گزارش‌ها، استولتنبرگ پیشنهاد بسته کمک نظامی پنج ساله به ارزش ۱۰۷ میلیارد دلار برای اوکراین را مطرح کرده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل