نویسنده کتاب «بدون روتوش با دهه هشتادیها» در گفتوگو با ایرانآنلاین:
جای ابتکارات بیشتری در حوزه فلسطین وجود دارد
فرهنگ
65562
در حاشیه نمایشگاه سیوپنجم کتاب تهران، غرفه انتشارات ایران مهمان امیرحسین ثابتی، نویسنده کتاب «بدون روتوش با دهه هشتادیها» بود.
امیرحسین ثابتی نویسنده کتاب «بدون روتوش با دهه هشتادیها» در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایران آنلاین به اتفاقی اشاره کرد که موجب نگارش و انتشار این اثر شد و اظهار داشت: کتاب «بدون روتوش با دهه هشتادیها» بیشتر در اثر یک اتفاق منتشر شد، یعنی وقتی سال ۱۴۰۱ به برخی از مدارس رفتم و با بچهها صحبت کردم و به سؤالاتشان جواب دادم، احساس کردم سوالاتی که مطرح میشود احتمالا فقط سوالات دانشآموزان نیست و ممکن است بسیاری از مردم، پدر و مادرها و معلمان هم گاهی درگیر آن باشند.
وی افزود: به این نتیجه رسیدیم که مجموعه همان صحبتها را از روی فایل صوتی پیادهسازی کرده و با برخی اضافات و پاورقی به کتاب تبدیل کنیم؛ البته بیش از آن چیزی که فکر میکردیم مورد اقبال قرار گرفت.
نماینده منتخب حوزه انتخابیه تهران با بیان اینکه کتاب در مهر ۱۴۰۲ منتشر شد و اکنون که اردیبهشت ۱۴۰۳ است در عرض هشتماه خوشبختانه به چاپ هفدهم رسیده، گفت: خدا را شکر میکنیم که کاری که شاید برایش برنامهریزی خاصی هم نکرده بودیم در اثر اتفاقاتی که پشت سر هم رخ داد به یک کتاب تبدیل شد.
ثابتی با اشاره به التهابات سال ۱۴۰۱ در کشور و حضور دهه هشتادیها در محور اتفاقات آن، گفت: بچهها در مدارس دچار شبهات و سوالاتی بودند. وقتی به آنها پاسخ میدادم برای خودم جالب بود که اتفاقا چقدر خوب قانع میشوند و پرسشهای خوبی هم میپرسند. تصمیم گرفتم ادامه بدهم و به مدارس دیگری رفتم. برخی اوقات در بعضی مدارس فضای بچهها چالشیتر و تند و تیزتر بود اما مجموعا وقتی همه آن جلسات به کتاب شد، مجموعه جذاب چالشی به وجود آمد که حالت پرسش و پاسخ هم دارد؛ بچهها پرسشهای تندی درباره مسائل سیاسی و اجتماعی ازجمله حجاب مطرح میکردند که من تا جایی که میتوانستم پاسخ میدادم.
وی در ادامه از دستاندرکاران انتشارات ایران نقل کرد که این اثر در سه سال اخیر پرفروشترین کتاب ناشر بوده که به چاپ هفدهم رسیده است.
این فعال حوزه رسانه درباره گروه سنی مخاطبان کتابش اظهار داشت: بیشتر نوجوانان و دانشآموزان مخاطبان بنده بوده اما بخشی از مخاطب هم دقیقا معلمان و پدر و مادرها هستند زیرا از همه آنها بازخورد داشتهام؛ چه کسانی که نقد داشتهاند و چه کسانی که نگاهشان مثبت و حمایتی بوده ولی جنس مباحث هم طوری نیست که فقط مخصوص دهه هشتادیها باشد. شاید این اشکال کتاب است که فقط دهه هشتادیها به عنوان نام آن انتخاب شده است.
ثابتی با تاکید بر اینکه به نظر من، انتشارات ایران بدون هیچ اغراق و تعارفی در دو سه سال گذشته احیا شد، افزود: با رویکردی که آقای روزیطلب داشت ۲۰۰ کتاب چاپ شد که اگر نخواهیم اغراق کنیم و بگوییم هر ۲۰۰ مورد کتابهای خاص و ویژهای هستند ولی بخش قابلتوجهی از آنها واقعا خاص بودهاند؛ کتابهایی که یا سالها منتشر نمیشدند یا کسی جرأت انتشار آنها را نداشت که بخش قابلتوجهی از آنها در حوزه تاریخ شفاهی هستند، بخشی مربوط به ارتباطات و رسانه، سیاست، روابط خارجی و بخشی حتی کتابهای دینی.
وی ادامه داد: انصافا فارغ از اینکه برای مدتی در موسسه ایران افتخار همکاری با شما را داشتهام، واقعا بهعنوان یک فعال حوزه کتاب، بارها نقلقولهایی از ناشران مختلف شنیدهام که میگویند انتشارات موسسه ایران در این سه سال احیا شد؛ هم در زمینه حجم کتابهای منتشرشده و هم در زمینه کیفیت بسیار آنها.
این نویسنده ضمن ابراز امیدواری در ادامهدار بودن این روند گفت: امیدوارم این گنجینه معنوی که به وجود آمده هر روز قویتر باشد و رشد کند تا در درازمدت مخاطبان آن نیز بیشتر شوند.
وی با ابراز رضایت از روند برگزاری نمایشگاه بیان کرد: احساس میکنم جا داشت نوآوریهای بهتری صورت بگیرد. مثلا اگر بخواهم یک پیشنهاد بسیار ساده بدهم تقریبا در هفت هشت ماه گذشته دو یا سه اتفاق افتاده که در تاریخ ایران و رژیم صهیونیستی سابقه نداشته؛ یکی عملیاتهای هفتم اکتبر و یکی هم ۱۴ آوریل است که ایران جواب اسرائیل را داد. من فکر میکنم وقتی جامعه درحال تجربه تحولات جدیدی است جا دارد مثلا در نمایشگاه یک غرفه بزرگ اصلی قرار بگیرد و تمام کتابهای خوب و مفیدی که از همه ناشران در حوزه فلسطین و اسراییل هست در یکجا جمع شود.
این فعال حوزه کتاب معتقد است: بالاخره مسئله اسرائیل برای ما عادی و ساده نیست، بلکه یک بعد از تهدیدات همیشگی ما بوده که اگر بر آن غلبه کنیم، آینده ما متفاوت است و اگر خدای ناخواسته غلبه نکنیم، آینده ما شکل دیگری پیدا میکند. این مدل ابتکارات میتوانست در نمایشگاه امسال جایی داشته باشد که کمتر رخ داده است.
انتهای پیام/