در گفت‌وگو با «ایران آنلاین» مطرح شد؛

استفاده مناسب دولت سیزدهم از ظرفیت بخش خصوصی

مصطفی خدابخشی

مصطفی خدابخشی

اقتصاد

66410
استفاده مناسب دولت سیزدهم از ظرفیت بخش خصوصی

رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئد بیان داشت: تا کنون گام های خوبی در دولت سیزدهم برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نسبت به دولت های گذشته برداشته شده اما با این وجود امیدواریم فضای بیشتری محیا شود و این مفهوم در ساختار دولتی کشور ایجاد شود که بخش خصوصی یار و همراه دولت ها است و نه رغیب آنها.

حنجری رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایران آنلاین گفت: با وجود اینکه ایران در شرایط تحریم قرار دارد و فشارهای اقتصادی بر روی آن احساس می شود اما به جرات می توان گفت که شرایط همچنان در حوزه تجارت مطلوب است. با این وجود ما نیازمند یک مدیریت مناسب و استفاده از ظرفیت های کارشناسی برای شناسایی فرصت های موجود در بازارهای هدف هستیم.

وی ادامه داد: به دولت سیزدهم این پیشنهاد را دارم که پیوند بیشتری با بخش خصوصی که اشنا به تجارت هستند برقرار کرده  تا از این طریق فضای بیشتری در پیش روی اقتصاد کشور ایجاد شود.

این فعال اقتصادی اذعان داشت: در کشور ما سه نوع تجارت وجود دارد. دولتی، تعاونی و خصوصی که در این بین بخش خصوصی دارای ظرفیت های گسترده ای است که با بهره گیری از افراد آشنا به فضای کسب و کار می تواند بسیاری از چالش های پیش روی کشور را مرتفع کند و به عنوان بال و پر دولت شناخته شود.

حنجری تاکید کرد: متاسفانه در سال ها و دهه های گذشته شاهد آن بودیم که دولت ها به بخش خصوصی به مانند یک کودک نابالغ نگاه می کردند که این نگاه کاملا نادرست است در حالی که بخش خصوصی شامل افرادی است که با مفهوم تجارت و بازار آشنا بوده و می توانند بسیار کمک حال دولت باشند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئد بیان داشت: تا کنون گام های خوبی در دولت سیزدهم برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نسبت به دولت های گذشته برداشته شده اما با این وجود امیدواریم فضای بیشتری محیا شود و این مفهوم در ساختار دولتی کشور ایجاد شود که بخش خصوصی یار و همراه دولت ها است و نه رغیب آنها.

این فعال اقتصادی در ادامه با اشاره به اینکه تحریم ها باعث شد تا میزان مراودات اقتصادی ایران و سوئد سیری نزولی به خود بگیرند، گفت: ما اگر برگردیم به سال ۲۰۱۷ که قبل از تحریم ها بود، میزان مبادلات تجاری ما با سوئد به نیم میلیارد یورو می رسید. این رقم در  ۲۰۱۸ با توجه به اینکه تحریم ها شروع شد با کاهش ۱۰۰ میلیون یورویی رو به رو شد چرا که هنوز بخشی از مبادلات ما با سوئد به اتمام نرسیده بود که بر این اساس حجم مبادلاتمان به ۳۹۷ میلیون یورو رسید.  در سال ۲۰۱۹ حجم مبادلات به ۱۰۰ میلیون یورو کاهش یافت که در امتداد این مسیر در سال ۲۰۲۱ میزان مبادلات ۶۰ میلیون یورو و در سال ۲۰۲۲ رقم ۴۰ میلیون یورو و در سال ۲۰۲۳ هم همین رقم به ثبت رسید.

وی تاکید کرد: برآورد ما برای سال جاری رسیدن حجم مبادلات به عدد ۲۶ میلیون یورو است. این کاهش حجم مبادلات را باید به دلیل تحریم ها دانست چرا که سوئد یک کشور چند ملیتی است که در آمریکا منافع زیادی دارد. به طبع اینها مشکل کار کردن با ما را دارند.

حجری اذعان داشت: اعداد و ارقامی که پیش تر اعلام کردم ثبت شده در بخش تجارت رسمی ما است در حالی که اگر درآمد حاصل از تجارت چمدانی و تجارت از نقاط واسط به آن اضافه شود پیش بینی می شود که برای سال جاری از محل تجارت با سوئد درامدی در حدود ۸۰ الی ۹۰ میلیون یورو حاصل شود.

وی گفت: مراودات سوئد با ایران در حوزه صادرات دانش فنی یا ماشین آلات است یعنی کالاهایی است که با ورودشان به کشور ارزش افزوده ایجاد می شود و می توانند به صنعت کمک کرده و ضمن کار آفرینی، تولید ثروت رقم بخورد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئد در پایان گفت: در صورت رفع تحریم ها می توان به آینده تجاری ایران و سوئد بیش از پیش امید داشت چرا که سوئدی ها علاقه مند به کار با ایران هستند و در ایران شهره خوبی به کیفیت دارند و ایران همیشه همراه تجاری خوبی برای سوئدی ها بوده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد