ممنوعیت ارائه پناهندگی به مهاجران غیرقانونی در آمریکا
بینالملل
68666
بایدن ارائه پناهندگی به مهاجرانی را که غیرقانونی از مکزیک وارد آمریکا میشوند، ممنوع کرد.
به گزارش گروه بینالملل ایران آنلاین، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در یک اقدام عملی جدی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر، ارائه پناهندگی به مهاجرانی را که غیرقانونی از مکزیک وارد آمریکا می شوند، ممنوع کرد.
وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرد براساس این قانون که از امروز اجرایی می شود، مهاجرانی که به طور غیرقانونی از طریق مرز مکزیک وارد خاک آمریکا می شوند، به سرعت به مکزیک بازگردانده می شوند. البته استثنائاتی درباره کودکان بدون همراه، افراد دچار بیماری های جدی یا تهدیدات امنیتی و قربانیان قاچاق مواد مخدر وجود دارد.
بایدن در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید اظهار کرد دسترسی به درخواست پناهندگی برای مهاجرانی که برای گرفتن قرار ملاقات از طریق برنامه CBP فرم خود را پر و ثبت نام کرده و یا از دیگر مسیرهای قانونی استفاده کرده اند، همچنان باز و در دسترس است.
وی افزود: این اقدام به ما کمک می کند تا کنترل مرزهای خود را در دست بگیریم و نظم و ترتیب را به این فرآیند بازگردانیم. این محدودیت تا زمانی که تعداد مهاجران غیرقانونی کاهش نیافته و به سطحی نرسد که سیستم ما بتواند آنها را به طور موثر مدیریت کند، به قوت خود باقی می ماند.
رئیس جمهور آمریکا ضمن اعلام این قانون جدید، اغلب سیاست های بحث برانگیز ترامپ از جمله جداکردن خانواده های مهاجران در مرز و اظهارات ترامپ در مسموم شدن خون کشور با مهاجران غیرقانونی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: من هرگز مهاجران را تهدید نمی دانم.
این در حالی است که نتایج آخرین نظرسنجی های رویترز-ایپسوس نشان می دهد که درباره سیاست های مهاجرتی، رای دهندگان با ۱۷ درصد اختلاف، ترامپ را به بایدن ترجیح می دهند.
در همین حال بایدن پیشتر گفته بود پس از آنکه جمهوری خواهان لایحه دو حزبی مصوب سنا را رد کردند، دولتش درصدد انجام برخی اقدامات اجرایی برای مسدود کردن مسیر مهاجران در مرز است.
این در حالی است که جمهوری خواهان سنا هفته گذشته بار دیگر این لایحه دو حزبی را رد کرده و مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: این لایحه امینت مرزها را تامین نمی کند و روند مهاجرت غیرقانونی را بیشتر می کند.
چند روز پیش نیز جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با رهبران جمهوریخواه کنگره و سنا از آنها خواست از لایحه دوحزبی احیاشده امنیت مرزی حمایت کنند.
پیش از این تماس تلفنی، جانسون و دیگر جمهوریخواهان کنگره در بیانیهای، این لایحه را با انگیزه سیاسی دانسته اظهار کردند که این لایحه در بدو ورود مرده خواهد بود.
قبل از آن نیز چاک شومر رهبر اکثریت سنای آمریکا اعلام کرد این مجلس بار دیگر برای تصویب لایحه دوحزبی امنیت مرزی در هفته جاری تلاش خواهد کرد.
وی در حالی این اظهارات را بیان کرد که تلاش قبلی این مجلس برای تصویب این لایحه در پی عدم حمایت کافی جمهوریخواهان از این لایحه با لابیگریها و فشارهای سیاسی دونالد ترامپ، با شکست مواجه شد.
وی خاطرنشان کرد: در این لایحه، قوانین درخواست پناهندگی اصلاح شده است و هزاران مأمور مرزی برای تأمین بیشتر امنیت مرزها استخدام میشوند و تلاشها برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر افزایش مییابد.
براساس این گزارش، لایحه دوحزبی مهاجران و امنیت مرزی در ماه فوریه در مجلس سنا مسکوت ماند پس از آنکه دونالد ترامپ از جمهوریخواهان خواست از این لایحه حمایت نکنند، با وجود آنکه در این لایحه قوانین متعدد موردنظر جمهوریخواهان برای امنیت مرزها گنجانده شده بود.
پیشتر نیز سناتور چاک شومر مخالفت با لایحه امنیت مرزی دوحزبی در کنگره را به گردن ترامپ انداخت و گفت: ترامپ ترجیح میدهد در مرزها هرجومرج و آشفتگی باشد تا بتواند از این موضوع در کارزار انتخاباتی خود بهرهبرداری کند.
سنای آمریکا در ماه فوریه، لایحه دوحزبی امنیت مرزی و کمکهای خارجی دولت آمریکا برای سال مالی اخیر را ارائه کرد. در این لایحه مبلغ ۲۰ میلیارد دلار برای امنیت مرزها اختصاص یافته است که در آن دولت این اجازه را دارد زمانی که شمار مهاجرانی غیرقانونی که روزانه از مرز جنوبی مکزیک با آمریکا عبور میکنند، از حدی فراتر برود، آنها را اخراج کند، همچنین سیاست دستگیری و آزادسازی مهاجران پایان یابد و استانداردهای موردنیاز برای درخواست پناهندگی افزایش یابد و فرآیند بررسی این درخواست تسریع شود.
پیشتر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اظهار کرد: لایحه مرزی ارائهشده توسط سنا، «سختترین و منصفانهترین» مجموعه اصلاحات ممکن در قوانین مرزی است و من از آن حمایت میکنم.
وی متعهد شد روزی که این لایحه را با امضا به قانون تبدیل کند، مرزها را خواهد بست.
بایدن خاطرنشان کرد: این اصلاحات جدید به من بهعنوان رئیس جمهور، صلاحیت اضطراری برای بستن مرزها هنگام به خطر افتادن آنها را میدهد.
پیشتر سه منبع آگاه اعلام کردند کاخ سفید با محدودیتهای جدیدی درباره پناهندگی در مرزها موافقت کرد. این محدودیتها شامل ایجاد قدرت اخراج پناهندگانی است که بهصورت غیرقانونی از طریق مرز مکزیک با آمریکا، وارد شدهاند و اگر روزانه بیش از ۴ هزار مهاجر از این راه وارد خاک آمریکا شوند، این دسته از مهاجران بهسرعت به مکزیک بازگردانده میشوند.
در همین حال بایدن اظهار کرده بود شکست لایحه امنیتی مرزی دوحزبی ارائهشده از سوی سنا، ناشی از فشار سیاسی رقیبش دونالد ترامپ است.
نگرانیها درباره سیاستهای مهاجرتی تبدیل به اصلیترین موضوع مورد بحث در کمپینهای انتخاباتی امسال شده است. جمهوریخواهان آمریکایی بارها سیاستهای دولت بایدن در مورد موضوع مهاجران و عبور مهاجران غیرقانونی از مرز مکزیک را مورد انتقاد قرار دادهاند، موضوعی که در آستانه انتخابات ریاستجمهوری در نوامبر سال جاری شدت گرفته است و مخالفان بایدن بهدنبال استفاده از این موضوع برای تخریب بایدن هستند.
چندی قبل نیز روسای جمهور کشورهای آمریکا و مکزیک اعلام کردند در نظر دارند تا درباره مهاجران غیرقانونی در مرزهای مشترک خود سخت گیری بیشتری اعمال کنند.
آنها تصریح کردند دولت های دو کشور به زودی گام هایی را برای کاهش عبور مهاجران غیرقانونی از مرزهای مشترک بر می دارند در حالی که به مشکلات اقتصادی و امنیتی پرداختند که باعث مهاجرت افراد می شود.
در همین حال، جو بایدن که برای بار دوم نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری شده، در ماه های اخیر دیدگاه خود نسبت به امنیت مرزها را سختگیرانه تر کرده در حالی که موضوع مهاجران غیرقانونی تبدیل به یکی از اصلی ترین نگرانی های رای دهندگان آمریکایی شده است.
موضوع مهاجران غیرقانونی در آمریکا و تلاش آنها برای ورود به خاک این کشور از طریق مرزهای مکزیک تبدیل به یکی از موضوعات چالشبرانگیز و بحرانی جدی برای دولت جو بایدن شده است.
مأموران گشت مرزی آمریکا در سال مالی ۲۰۲۳، حدود ۲ میلیون مهاجر غیرقانونی را در مرز با مکزیک دستگیر کردهاند که این رقم رکوردی بیسابقه در ۲ سال اول دوران ریاستجمهوری بایدن بوده است.
سازمان ملل اعلام کرد مهاجران و پناهندگان با عبور از مرز مکزیک با آمریکا از خشونت ، مشکلات اقتصادی و تاثیرات منفی تغییرات آب و هوایی فرار می کنند.
انتهای پیام/