تبدیل ۲.۷ میلیون مجوز کاغذی به شناسه یکتا
اقتصاد
68733
آخرین حکم از مجموعه احکام قانونی مربوط به تسهیل صدور مجوزها با تبدیل حدود ۲.۷ میلیون مجوز کاغذی به شناسه یکتا در موعد مقرر با موفقیت به پایان رسید و مجموع شناسه یکتا (مجوز الکترونیک) های صادره در درگاه ملی مجوزها از ۴.۵ میلیون گذشت.
به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، هر فعال اقتصادی دارای مجوز الکترونیک، در بانک اطلاعات کسب و کارهای ایران (qr.mojavez.ir) یک صفحه اختصاصی حاوی شناسه یکتا دارد و پس از این، ملاک داشتن مجوز برای هر فعال اقتصادی، داشتن شناسه یکتا و صفحه اختصاصی در وبگاه فوق خواهد بود. با این حال امکان تبدیل غیرحضوری، رایگان و ۲۴ ساعته مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا برای صاحبان همه مجوزهای کاغذی همچنان در صفحه اصلی درگاه ملی مجوزها (mojavez.ir) وجود دارد.
براساس این گزارش، از میان سه گروه اصلی مجوزها یعنی مجوزهای خانگی، صنفی و دستگاهی، گروه اول (مجوزهای خانگی) نیازی به الکترونیک کردن مجوز کاغذی ندارند و صاحبان مجوزهای خانگی کاغذی میتوانند از درگاه ملی مجوزها به راحتی و رایگان مجوز درخواست را سه روزه دریافت کنند.
اطلاعات همه پروانههای کاغذی صنفی یا پروانه کسب نیز با همت دبیرخانه نظارت بر تشکلهای صنفی در واپسین روزهای باقی مانده قانونی در اختیار درگاه ملی مجوزها قرار گرفته که به جز تعدادی که کد ملی، کدپستی و نشانی آنها اشکال داشته، برای سایرین، شناسه یکتا (پروانه کسب الکترونیکی) صادر شده است همچنین هفته گذشته با ارسال پیامک از سرشماره mojavez.ir به همه آنها اطلاعرسانی شده است و برای دارندگان احراز نشده نیز از طریق پیامک اطلاعرسانی شده تا در درگاه ملی مجوزها ثبت درخواست کنند که برای آنها نیز پروانه کسب الکترونیکی صادر شود.
درباره مجوزهای دستگاهی (صادره توسط ادارت و سازمانها) هم به جز ۹ مورد، همه مراجع صدور مجوز، امکان تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا را به یکی از ۲ صورت اقدام فردی یا بصورت یکجا (با ارائه بانک اطلاعات مجوزهای قدیمی) فراهم کرده اند. با وجود تکلیف قانونی دستگاهها در موعد مقرر، تیم فنی درگاه ملی مجوزها، برای این دسته هم در حال احراز هویت و صحت کدپستی فهرستهای ارائه شده است و در روزهای آینده به تدریج برای صاحبان مجوزهای غیر صنفی هم شناسه یکتا صادر و پیامک به ایشان اطلاعرسانی خواهد شد.
مطابق با آخرین اخبار، با گذشت مهلت قانونی تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا، دستگاههای زیر امکان تبدیل سیستمی این کار را اجرا نکردهاند و بانک اطلاعات مجوزهای کاغذی خود را نیز در اختیار درگاه ملی مجوزها قرار ندادهاند:
- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (برخی از مجوزها)
- وزارت آموزش و پرورش (همه مجوزها)
- سازمان حفاظت محیط زیست (همه مجوزها)
- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (همه مجوزها بجز سازمان بهزیستی)
- وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریها و سازمان امور اجتماعی)
- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (فقط سازمان غذا و دارو)
- قوه قضاییه (سازمان ثبت اسناد، مرکز وکلا و مرکز داوری)
- جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران
- جامعه حسابداران رسمی ایران
در صورتی که مسئولان صدور مجوز در این ۹ دستگاه، همچنان به ترک فعل ادامه دهند؛ صاحبان این مجوزها در آینده نزدیک، برای گرفتن انواع خدمات دولتی با مشکل مواجه خواهند شد.
تیم فنی این مرکز از این هفته (۱۹ تا ۲۵ خرداد)، سایر نواقص درگاه ملی مجوزها را شناسایی و تکمیل می کند تا این یادگار جاودانه رئیس جمهور شهید، در ماه های آینده آماده افتتاح رسمی شود و دعای خیر میلیون ها فعال اقتصادی که از این به بعد بدون حضور و بدون کاغذ، به راحتی مجوز دریافت خواهند کرد، بدرقه راه شهیدان خدمت باشد.
ضمن تشکر از همه دستگاه هایی که در اجرای آخرین بخش از قانون تسهیل صدور مجوزها همکاری کرده اند به ویژه سازمان فناوری اطلاعات، رسانه ملی، سازمان ثبت احوال کشور، شرکت ملی پست، اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی به آن دسته از مراجع صدور مجوز که در اجرای تکالیف قانونی خود درباره تسهیل صدور مجوزها کوتاهی کرده اند؛ هشدار می دهد که فورا جبران مافات کنند؛ در غیر این صورت باید پاسخگوی عواقب آن در مراجع نظارتی باشند.
انتهای پیام/