مکرون: تلاش‌ها برای جلوگیری از افزایش تنش‌ها در خاورمیانه را تشدید می‌کنیم

بین‌الملل

69006
مکرون: تلاش‌ها برای جلوگیری از افزایش تنش‌ها در خاورمیانه را تشدید می‌کنیم

«امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه امروز (شنبه) گفت که پاریس و واشنگتن تلاش‌های خود برای جلوگیری از تنش‌های گسترده‌تر در خاورمیانه را با اولویت اصلی آرام کردن اوضاع میان رژیم اسرائیل و حزب الله لبنان، تشدید می‌کنند.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، امانوئل مکرون در بیانیه‌ مشترکی با جو بایدن در جریان سفر رسمی رئیس‌جمهور آمریکا به فرانسه اعلام کرد که دو کشور تلاش‌ها برای جلوگیری از افزایش تنش‌های منطقه‌ای به‌ویژه در لبنان را دو چندان می‌کنند.

مکرون افزود که طرفین بر روی «پیشبرد مولفه‌ها» برای کاهش تنش‌ها و پایان دادن به «خلاء بنیادی» در لبنان کار می‌کنند.

رئیس‌جمهور فرانسه گفت که دو کشور «هماهنگی نزدیکی» را برای گفت‌وگوها «با اسرائیل از یک سو و لبنان و همه طرف‌های درگیر از سوی دیگر» ایجاد کرده‌اند.

مکرون در نشستی مطبوعاتی پس از یک نشست خصوصی با بایدن، از پیشنهاد صلحی که رئیس‌جمهور آمریکا برای جنگ غزه مطرح کرده است نیز حمایت کرد.

در همین حال، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد با اعلام اینکه «ما بسیار نگران ادامه تنش ها در امتداد مرزهای لبنان و اسرائیل هستیم» ابراز امیدواری کرد که اسرائیل و حماس در پی طرح پیشنهادی صلح بایدن با یکدیگر توافق کنند.

به گزارش ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۳۱ می ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ و در آستانه انتخابات پنجم نوامبر سال جاری (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.

رئیس جمهور آمریکا که به دلیل حمایت‌هایش از رژیم صهیونیستی در جنگ کنونی غزه در داخل و خارج از آمریکا تحت فشار نهادهای بین المللی و افکار عمومی جهانی است، تصریح کرد: پیشنهاد جدید (رژیم) اسرائیل نقشه راه برای آتش بس پایدار و آزادی همه گروگان‌ها (اسیران) است. می‌دانم عده‌ای در اسرائیل با این طرح مخالفت خواهند کرد. این واقعا یک لحظه تعیین کننده است. حماس باید این توافق را انجام دهد.

طرح سه مرحله‌ای که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا معرفی کرد، شامل:

مرحله اول: ۶ هفته طول می‌کشد که شامل آتش بس کامل، خروج نیروهای اسرائیلی از تمام مناطق پرجمعیت غزه، آزادی تعدادی از اسیران از جمله زنان، سالمندان و مجروحان در ازای آزادی صدها اسیر فلسطینی است. گروگان‌های آمریکایی در این مرحله آزاد می‌شوند.

بقایای اسیران مرده به آغوش خانواده‌هایشان بازخواهد گشت. غیرنظامیان فلسطینی به خانه‌های خود در محله‌های غزه از جمله در شمال باز خواهند گشت. کمک‌های بشردوستانه با ورود ۶۰۰ کامیون روزانه به غزه افزایش خواهد یافت. صدها هزار چادر توسط جامعه بین المللی توزیع خواهد شد.

مرحله دوم: شامل تبادل همه اسرای زنده باقیمانده از جمله سربازان مرد، همراه با خروج کامل سربازان اسرائیلی از غزه است.

مرحله سوم: شامل آغاز طرح بازسازی بزرگ غزه و بازگرداندن نهایی بقایای اسرا خواهد بود.

با گذشت هشت ماه از آغاز تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرو می‌رود.

رژیم صهیونیستی طی این مدت دستاوردی غیر از قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

رژیم اشغالگر این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از هشت ماه نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و همراهی افکار عمومی جهانی را به‌خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.
 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل