سازمان ملل: ۲۵ کشور مرتکب بیشترین تخلف علیه کودکان در ۱۰ سال اخیر شدهاند
بینالملل
70511
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود با عنوان «کودکان در درگیریهای مسلحانه» علاوه بر قرار دادن نام اسرائیل در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان در جهان اعلام کرد: در ۲۵ کشور جهان، بالاترین میزان تخلفات علیه کودکان در ۱۰ سال اخیر انجام شده است.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، خانم ویرجینیا گامبا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور کودکان و درگیری های مسلحانه، گزارش کودکان در درگیری های مسلحانه را روز چهارشنبه به وقت محلی (۶ تیرماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۶ ژوئن ۲۰۲۴ ) در نشست شورای امنیت قرائت کرد.
نماینده دبیرکل سازمان ملل گفت: در ۲۵ کشور و ۱ وضعیت منطقه ای تحت پوشش سازمان ملل متحد، ۳۲ هزار و ۹۹۰ مورد تخلف شدید علیه ۲۲ هزار و ۵۵۷ کودک در سال ۲۰۲۳ تایید شده است. این بالاترین تعداد تخلفات سالانه علیه کودکان در تقریبا ۱۰ سال گذشته است.
او افزود: صرفاً در مقایسه با سال ۲۰۲۲ - که قبلاً وخامت شدیدی برای کودکان داشته است -نقض حقوق کودکان ۲۱ درصد افزایش یافته است.
نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور کودکان تصریح کرد: در سراسر جهان، از پورتو پرنس تا موگادیشو، از خارکیف و کیووس تا خارطوم، از رفح، تا بیت لحم و کیبوتز بئری، از ایالت بورنو تا دپارتمان آراوکا، و از موپتی تا ایالت راخین، کودکان بیشترین تاثیر افزایش و تشدید بحران ها را متحمل شدند.
او تاکید کرد: در مناطق جنگی، در اردوگاههای آوارگان، در مناطق شهری و در خانهها و مدارس ، کودکان خشونتهای وحشتناکی را تجربه کردند. خشونت در بسیاری از موقعیت ها تشدید شد، به عنوان مثال، در هائیتی، کودکان مورد تجاوز دسته جمعی قرار گرفتند، با قمه سر بریده شدند و توسط باندهای مسلح زنده زنده سوزانده شدند.
خانم گامبا افزود: نقض شدید حقوق کودکان در سال ۲۰۲۳ با بالاترین آمار تأیید شد عبارتند از: قتل و معلولیت کودکان، جذب و استفاده، محرومیت از دسترسی بشردوستانه، و آدم ربایی.
او تصریح کرد: در سال گذشته ۵ هزار و ۳۰۱ کودک کشته شدند و ۶ هزار و ۳۴۸ کودک دیگر معلول یا مجروح شدند که نشان دهنده افزایش تکان دهنده ۳۵ درصدی نسبت به سال های گذشته است.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: استفاده از سلاح های انفجاری در مناطق پرجمعیت، و همچنین حملات عمدی و بدون تبعیض علیه غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی، تأثیر بسیار بدی بر کودکان داشت.
گامبا ادامه داد: در موارد بیشماری، کودکان در حملات مستقیم، حملات هوایی، پهپادی، یا هنگام برداشتن اشیایی برای بازی با آنها که مواد منفجره بودند، کشته و معلول شدند. به عنوان مثال، در افغانستان، یک پسر ۱۰ ساله کشته شد و برادر ۱۲ ساله او هنگامی که آنها با یک بمب منفجر نشده بازی کردند معلول شد. چه نیروهای مسلح و چه گروه های مسلح غیردولتی، همه طرف های درگیر در این نتیجه مرگبار سهیم بودند.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: وضعیت کودکان و درگیریهای مسلحانه با بیشترین تعداد نقض شدید حقوق آنها در طول سال ۲۰۲۳، در اسرائیل و سرزمینهای اشغالی فلسطین از جمله غزه، کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی، جمهوری دموکراتیک کنگو، میانمار، سومالی، نیجریه و سودان بودند. در میانمار، ما شاهد افزایش ۱۲۳ درصدی تخلفات جدی علیه حقوق کودکان بودیم.
خانم گامبا تصریح کرد: ««درگیری در نوار غزه، کرانه باختری اشغالی، از جمله قدس شرقی، و در اسرائیل به مقیاس بیسابقهای افزایش یافته و رنج غیرقابل تصوری را بر هزاران کودک تحمیل کرده است. من از کشتار و معلول کردن و ربودن کودکان توسط حماس و دیگر گروههای مسلح فلسطینی و تعداد کودکان کشته و مجروح شده توسط نیروهای مسلح و امنیتی اسرائیل در نوار غزه و کرانه باختری اشغالی وحشت زده شده ام. آمار کل نقض حقوق کودکان در این منطقه ۱۵۵ درصد افزایش یافته است و ۸ هزار و ۹ مورد تخلف جدی علیه ۴ هزار و ۳۶۰ کودک تأیید شده است. »»
در این گزارش آمده است: «همچنین ۲۳ هزار مورد دیگر نقض حقوق کودکان فلسطینی و اسرائیلی گزارش شده است و فرآیندهای راستی آزمایی در این زمینه آغاز شده است. پشت هر حادثه نقض حقوق کودکان در شرایط جنگ، تجربه منحصر به فرد یک کودک نهفته است. ما نمی توانیم این را فراموش کنیم.»
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: « دبیر کل سازمان ملل متحد با ارزیابی تخلفات شدیدی که در این شرایط علیه کودکان صورت گرفته است، نیروهای مسلح و امنیتی اسرائیل را برای کشتن و ناقص کردن کودکان و حمله به مدارس و بیمارستان ها در لیست ناقضان حقوق کودکان قرار داده است.»
انتهای پیام/