مجاهد: آمریکا برای آزادی اتباعش باید شرایط طالبان را بپذیرد

بین‌الملل

71146
مجاهد: آمریکا برای آزادی اتباعش باید شرایط طالبان را بپذیرد

سخنگوی حکومت سرپرست طالبان درباره آزادی ۲ تبعه آمریکایی در افغانستان، اظهار داشت: آمریکا برای آزادی اتباعش باید شرایط ما را بپذیرد.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست افغانستان امروز (چهارشنبه ۱۳تیر) در یک نشست مطبوعاتی با رسانه‌های افغان و بین‌المللی نتیجه سومین نشست دوحه را موفقیت‌آمیز خواند و گفت: برنامه‌هایی که در این نشست توسط نمایندگان طالبان تشریح شد، مورد استقبال نمایندگان کشورهای حاضر در این نشست قرار گرفت.

وی افزود: در این نشست درباره برداشتن موانع بین المللی از توسعه بخش‌های خصوصی و دیگری اهمیت مبارزه با مواد مخدر و چالش‌هایی که در ارائه بدیل آن برای افغانستان به وجود خواهد آمد، مورد بحث قرار گرفت.

مجاهد با قدردانی از کشورهایی که از درخواست دسترسی کابل به پول‌های مسدود شده،حمایت کردند، اظهار داشت: نمایندگان کشورهایی مثل روسیه، ایران و پاکستان از جمله کشورهایی بودند که از این درخواست ما حمایت کردند.

وی درباره درخواست‌ جامعه جهانی برای از بین رفتن کشت خشخاش و فساد در افغانستان، تاکید داشت: ما در طول سه سال توانسته‌ایم در این عرصه خواسته‌های آنان را محقق کنیم.

مجاهد شرط پذیرفتن کنوانسیون‌های بین‌المللی را متضاد نبودن آن در نسبت با ارزش‌های اسلامی عنوان کرد و گفت: تا زمانی‌که مفادهای آن خلاف ارزش‌های دینی ما باشد هرگز آن‌ها را نخواهیم پذیرفت.

وی با اشاره به اینکه با هیات امریکایی در دوحه درباره‌ی آزادی دو شهروند آمریکایی گفت‌وگو کرده است، افزود: «شرایط افغانستان باید پذیرفته شود، ما نیز اتباعی داریم که در آمریکا زندانی هستند، در گوانتانامو زندانی هستند. در بدل آنان (دو آمریکایی) باید ما اتباع خود را رها کنیم، وقتی‌که اتباع آمریکایی برای آنان مهم باشند، برای ما افغان‌ها مهم هستند».

مجاهد رویکرد کابل را به عنوان بازیگر منطقه‌ای عامل وحدت و نقطه وصل کشورها تلقی برشمرد و افزود: ما به دنبال ایجاد کشمکش‌ها بین کشورها با محوریت افغانستان نخواهیم بود.

گفتنی است که سخنگوی حکومت سرپرست طالبان در پاسخ به سوالی درباره جنگ در غزه گفت: از ظلمی‌ که در غزه جریان دارد عمیقا متاسف هستیم و در نشست سوم دوحه نیز از آن یاد کردیم.

وی وضعیت موجود در غزه را بزرگ‌ترین طعنه برای کشورهایی که دخیل در نسل‌کشی غزه هستند یا در قبال آن سکوت کرده‌اند عنوان کرد و افزود: کشورهای حامی رژیم صهیونیستی که ادعای دفاع از حقوق بشر را دارند در موضعی نیستند که برای افغانستان توصیه‌های اخلاقی صادر کنند.
 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل