ترکیه مهمان ویژه نمایشگاه کتاب سال آینده

فرهنگ

71369
ترکیه مهمان ویژه نمایشگاه کتاب سال آینده

وزیر ارشاد گفت:‌ سال ۲۰۲۵ را سال ارتباطات فرهنگی ایران و ترکیه نام‌گذاری کردیم در سفری که با شهید رئیسی‌ به ترکیه رفتیم، تفاهمات لازم منعقد شد تا انشاالله سال آینده در نمایشگاه کتاب مهمان ما خواهند بود.

به گزارش گروه فرهنگی ایران آنلاین،‌  مراسم تجلیل از شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال شب گذشته یکشنبه 16 تیر ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ و معاون فرهنگی این وزراتخانه در تالار رودکی برگزار شد.

وزیر فرهنگ در این مراسم ضمن تسلیت به مناسبت فرارسیدن ماه محرم گفت: یاد و خاطره رئیس جمهور کارآمد، جامع‌الاطراف، انقلابی ‌‌و مکتبی که عنایت ویژه‌ ای به حوزه فرهنگ داشتند را گرامی می‌داریم چراکه تحولات مهمی در حوزه کتاب و فرهنگ در دوره مدیریت ایشان در دولت مردمی رخ داد.

وی افزود: سال 1384وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مدیریت کتاب نزدیک به 80 میلیارد تومان برای تنظیم‌گری در اختیار داشت و اقتصاد کتاب حدود250 میلیارد تومان بود این در حالی است که در سال 1400 اقتصاد کتاب در حدود ده هزار میلیارد تومان بود ولی بودجه وزارت فرهنگ برای تنظیم‌گری این حوزه در حدود 30 میلیارد تومان بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: سال 1400 بودجه وزارت فرهنگ 1200 میلیارد تومان بود ولی امروز که یک سال زودتر از موعد مقرر عمر دولت بی‌پایان می رسد در لایحه بودجه، بودجه وزارت فرهنگ به 20 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

اسماعیلی ادامه داد: این اتفاقات در همه بخش ها رخ داد، در برنامه های هفتم‌ توسعه تقریبا 14 حکم کم‌نظیر برای حوزه فرهنگ مصوب کردیم، هرآنچه آرزوی ما در سال‌های گذشته برای اهالی فرهنگ و هنر به لحاظ پشتیبانی و ارتقای کمی و کیفی بود لحاظ شد.

وزیر فرهنگ گفت: این اتفاقات مهم در دوره مدیریت دولت رخ داده است انشاالله اهالی فرهنگ و هنر از نتایج خوش آیندی که تغییر ریل جدی در این بخش ها با خود به همراه می‌آورد، آگاه خواهند شد، استفاده خواهند کرد و آثارش را در حیات علمی و فرهنگی  کشور مشاهده خواهند کرد.

وی افزود: در ایام پایانی حیات شهید رئیسی با ابلاغ آقای رئیس جمهور تاسیس شهر جهانی صنایع خلاق فرهنگی را داشتیم و برای اولین بار برای تولید اقتصاد فرهنگ و هنر بیش از دوازده دهکده مهم در نقاط مختلف کشور راه‌اندازی می‌شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه کتاب، تصریح کرد:  سالی که وزارت فرهنگ را تحویل گرفتیم تولید کاغذ داخلی حدود چهار هزار تن بود، ولی انشاءالله با افتتاحی که در روزهای آینده در شیراز خواهیم داشت این عدد به 130 هزار تن خواهد رسید.

اسماعیلی با بیان اینکه در سال تحصیلی 1402_1403، 155 میلیون نسخه کتاب درسی با کاغذ ایرانی تولید کردیم، گفت: در حوزه فیلم و زینک دوستان دانش بنیان اقدامات لازم را انجام می‌دهند و انشاالله با حمایت‌ها تا پایان سال بخش مهمی از نیازهای ما تامین خواهد شد.

وزیر فرهنگ گفت: یکی از برنامه‌های اصلی ملی کردن صنعت نشر در کشور بود؛ امروز در حوزه کاغذ تحریر در حال رسیدن به خودکفایی هستیم؛ چند کارخانه در حال احداث با حمایت ویژه دولت داریم، برهمین اساس تا دوسال آینده تولید کاغذ در کشور از300 هزار تن تجاوز می‌کند و به صادرکننده کاغذ در منطقه تبدیل می‌شویم.

وی افزود: در حوزه حمایت از پدید آورندگان و ناشران، سال گذشته 115 هزار عنوان کتاب منتشر شد که بالاترین میزان در سال‌های گذشته است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: بر سر مسائل ممیزی عده‌ای خرده‌ می‌گرفتند، این در حالی است که عدد آن زیر دو درصد است و عمدتاً هم چاپ می‌شود.

اسماعیلی ادامه داد: در حوزه سرانه مطالعه باید گفت که کتاب گران است، ولی برای کمرنگ کردن این موضوع دسترسی مردم به کتابخانه‌ها را گسترش می‌دهیم؛ اقدامات انجام شده در این حوزه به نحوی است که به دلیل مشغله کاری نتوانستیم حدود 40 کتابخانه جدید را افتتاح کنیم.

وی افزود: کتابخانه‌های بزرگی که هرکدام بیش از ده هزار متر وسعت دارند بزرگترین کتابخانه منطقه در اراک را درحال تکمیل و آماده افتتاح داریم.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه سالی که مسئولیت را در وزارت فرهنگ تحویل گرفتم تعداد کتابخانه‌های سیار30 عدد بود، گفت: برای تحقق عدالت فرهنگی افزایش کتابخانه‌های سیار را برای استفاده در مناطق محروم و عشایری در دستور کار قرار دادیم؛ کمتر منطقه‌ای رفتم که مطالبه اول آن کتابخانه نباشد چراکه حوزه گرایش فرهنگی در زیست بوم ایران عزیز ما گسترده است.

وی افزود: برای حوزه ایران فرهنگی در کنار کاری که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام می‌دهد، تاسیس بنیاد حکیم نظامی در حوزه ایران فرهنگی بزرگ در در دستور کار است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ایران فرهنگی را در جغرافیای سیاسی امروز محصور نمی‌دانیم، برای این موضوع برنامه کاملی داشتیم که پیاده شده و در حال اجراست.

اسماعیلی افزود: احیای مفاخر فرهنگی جزو ماموریت‌های ماست، به دلیل اینکه برخی از مشاهیر ما را به نام کشورهای دیگر مطرح کنند، قدری حساسیت ایجاد شده بود؛ در هر صورت هر قوم و ملتی به مفاخر خود می‌بالد.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه سال گذشته مجسمه حکیم نظامی را در میدان ونک نصب کردیم، گفت: در همین راستا ساخت فیلم های مشترک با برخی کشورها برای ایجاد فضای همدلی و اتحاد در دستور کار است.

وی افزود: فیلم مست عشق با استقبال زیاد مواجه شد چراکه مردم به این موضوعات علاقه دارند، همین اقدام با پاکستان برای ساخت فیلم اقبال لاهوری و ترکمنستان انجام خواهد شد.

وزیر فرهنگ گفت: سال 2025 را سال ارتباطات فرهنگی ایران و ترکیه نام‌گذاری کردیم در سفری که با شهید رئیسی‌ به ترکیه رفتیم، تفاهمات لازم منعقد شد تا انشاالله سال آینده در نمایشگاه کتاب مهمان ما خواهند بود.

در ادامه این مراسم یاسر احمدوند معاوئن فرهنگی وزارت ارشاد در سخنانی گفت: دیدن تصاویر حضور رئیس جمهوری شهید در سه دوره جایزه کتاب سال و حضورشان در نمایشگاه کتاب، غم فراق ما را تازه کرد و توجه و تکریم آیت‌الله رئیسی نسبت به اهالی قلم و وقت مغتمی که برای اهال قلم و فرهنگ می‌گذاشتند، یادآوری کرد. امیدواریم آیندگان به این اخلاق حسنه رئیس‌جمهور شهید تاسی کنند.

بیشتر بخوانید

اختتامیه جایزه کتاب سال با حضور رئیس جمهور

وی با اشاره به اینکه قدرت علم، بالاترین قدرت است، گفت: دستیابی به قدرت علم برخلاف قدرت‌های دیگر، دست‌یابی به بالاترین و مستحکم‌ترین قدرت‌هاست. امام حسین(ع) در فرازی از دعای عرفه می‌فرمایند: «دنبال تسلط سلطه‌طلبی و قدرت نبودیم.» این باید سرمشق همه اصلاح‌طلبان و تحول‌خواهان تاریخ قرار بگیرد اگر دنبال قدرتی هستید، باید نتیجه قدرت، رضای خدا باشد.

احمدوند افزود: تشیع با تاسی به قدرت علم و دانش در جهان پیشرفت کرده است، علامت حیات، دو چیز است؛ «علم» و «اراده». جامعه‌ای که علم و اراده ندارد، حیات ندارد.حضور مردم در انتخابات نشانه عبور از بحران نظام شناختی و اختلال در حیات‌شناسی است و دشمنان تلاش کردند برای نظام جمهوری اسلامی این اختلال را پدید بیاورند.

وی  با اشاره به فعالیت 3 سال اخیر در جایزه کتاب سال گفت:  در سه سال گذشته و 75 گروه علمی که آثار رسیده به دبیرخانه جایزه کتاب سال را بررسی کردند، در طول این چند سال به نهاد جایزه کتاب سال، به‌عنوان یک آکادمی علمی توجه ویژه‌ای شد. آکادمی جایزه کتاب سال با چند هزار عضو هئیت‌علمی به بررسی کتاب‌های رسیده به این جشنواره پرداختند.

حجت الاسلام حمید پارسانیا، دبیر علمی چهل و یکمین دوره جایزه کتاب سال نیز در این مراسم  با اشاره به اینکه انسان با فرهنگ، تاریخ و جامعه پیوند دارد گفت: ورود معنا به عرصه زیست و زندگی از ساحت تفکر و با وجود انسان اندیشمند شروع می‌شود و ظهور فکر با زبان و کتابت رقم می‌خورد. به همین دلیل انبیا توصیه می‌کنند میراث خودتان را برای فرزندانتان کتاب‌هایتان قرار دهید.

وی با تاکید براهمیت ثبت آثار اظهار کرد: این مسیر با اهل قلم و تفکر طی می‌شود اما هنوز میانه راه است؛ وقتی کار اهل قلم بزرگ داشته می‌شود، این کار بُعد پیدا می‌کند و به سنت تبدیل می‌شود.وقتی که اهل قلم، بزرگ داشته می‌شود، حریم او در فرهنگ وزن پیدا می‌کند. این سنتی است که جایزه کتاب سال در چهل‌ویکمین دوره آن را بر خود فرض می‌داند و ادامه داده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار فرهنگ