۱۱ میلیون و ۹۱۰ هزار تن گندم خریداری شد

بازار

75538
string(651) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"368.747868453106","_w":"655.551766138855","_y":"0","_x":"112.75030450669915","source":"\/news\/photo\/1403\/06\/17\/905ee611a8978590f944c75e2f981bd5.jpg","_pr_css":"display: block; width: 195.255px; height: 129.845px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-27.5189px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" ۱۱ میلیون و ۹۱۰ هزار تن گندم خریداری شد

مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون (شنبه، ۱۷ شهریور ماه) میزان خرید تضمینی گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به ۱۱ میلیون و ۹۱۰ هزار تن به ارزش ۲۱۰ هزار میلیارد تومان رسید.

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، سهراب سهرابی اظهار داشت: این میزان خرید تضمینی نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته یک میلیون و ۶۲۱ هزار تن معادل ۱۶ درصد رشد را نشان می‌دهد.

مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی درباره پرداخت مطالبات گندمکاران اظهار داشت: تاکنون ۱۲۱ هزار میلیارد تومان از پول کشاورزانی که گندم خود را به مراکز دولتی خرید تضمینی تحویل داده‌اند، واریز شده و پرداخت مابقی وجوه نیز در حال پیگیری از سوی سازمان برنامه و بودجه است.

وی تصریح کرد: استان‌های خوزستان با یک میلیون و ۶۲۳ هزار تن، کردستان یک میلیون و ۱۶۶ هزار تن، گلستان یک میلیون و ۱۱۰ هزار تن، فارس ۹۱۴ هزار تن، کرمانشاه ۸۲۵ هزار تن، همدان ۷۰۵ هزار تن، آذربایجان غربی ۶۶۶ هزار تن، آذربایجان شرقی ۵۸۷ هزار تن، لرستان ۵۳۴ هزار تن و خراسان رضوی ۵۲۲ هزار تن بیشترین میزان خرید تضمینی گندم را به خود اختصاص داده‌اند.

سهرابی گفت: عملیات برداشت گندم در استان‌ها با اقلیم سرد مانند کردستان، همدان، کرمانشاه، قزوین، مرکزی، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی و لرستان همچنان ادامه دارد.

مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش تولید و خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری، تمام نیاز گندم خبازی‌ها و صنف و صنعت کشور از محل تولید داخل تامین خواهد شد و نیاز به واردات گندم نخواهیم داشت.

وی، شرایط دمایی و بارندگی مناسب و پراکنش خوب در فصل بهار، تلاش، کوشش و همت بلند کشاورزان، برنامه‌ریزی و سازماندهی مدیران، کارشناسان و محققان در سطوح ملی و استانی، مصرف متعادل کودهای شیمیایی با تاکید بر مصرف کودهای فسفاته و پتاسه، افزایش مصرف بذور لیبل‌دار، تنوع‌بخشی ارقام از طریق فعالیت موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، موسسه تحقیقات دیم و شرکت‌های خصوصی تولید بذر و همچنین مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز از طریق مدیریت سازمان حفظ نباتات و مدیران حفظ نباتات استان‌ها را از مهمترین دلایل افزایش تولید و خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری برشمرد.

سهرابی توسعه کشت‌های مکانیزه با همکاری سازندگان دستگاه‌های خطی‌کار و سایر ادوات دنباله‌بند و تلاش روسای ادارات فناوری‌های مکانیزه استان‌ها، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری و آموزش کشاورزان را از دیگر عوامل افزایش تولید این محصول عنوان کرد.

وی با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها ظرف چهار سال اخیر اذعان داشت: از سطح ۵.۲ میلیون هکتاری این طرح در سال زراعی جاری، ۳.۵۵۰ میلیون هکتار آن به کشت گندم اختصاص دارد.

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: در حوزه گندم بیش از یک هزار مزرعهpvs ، pnt وpdt ، ۲۰۰ مزرعه اصلی و پنج هزار مزرعه تابعی پتانسیل خلا عملکرد با همکاری دفتر گندم و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی ایجاد شده است.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار