«ایران» از ضرورت رژیم غذایی سالم در باروری گزارش می دهد

با غذا پسردار نمی شوید

جامعه

78523
با غذا پسردار نمی شوید

در فضای مجازی بسیار مشاهده می شود که رژیم غذایی غنی از گلوکز شانس پسردار شدن را افزایش می‌دهد، با حذف یا اضافه کردن برخی مواد غذایی می توانید پسردار شوید! اگر دختر می خواهیم فلان این مواد غذایی را مصرف کنید! یکی از موضوعات داغ و چالش برانگیز که از دیرباز تاکنون مورد توجه زوجین قرارداشته است تأثیر رژیم غذایی بر تعیین جنسیت جنین است. اما سوالی که همواره مطرح بوده این است که آیا استفاده از رژیم غذایی می تواند جنسیت جنین را تعیین کند؟ شکی نیست که تعادل در دریافت مواد غذایی و پرهیز از رژیم‌های غذایی مضر برای داشتن بارداری سالم و موفق ضروری است. یک متخصص تغذیه در حوزه ناباروری در مورد تبلیغات فضای مجازی برای تعیین جنسیت از طریق تغذیه می گوید: «نه تنها شواهد علمی قوی برای این ادعاها وجود ندارد بلکه حذف برخی مواد غذایی به امید افزایش شانس داشتن جنین پسر، می‌تواند به سلامتی مادر آسیب برساند.»

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، عادات غذایی نقش مهمی در باروری دارند و می‌توانند تأثیر زیادی بر توانایی باروری فرد داشته باشند. مصرف مواد غذایی ناسالم مانند کربوهیدرات‌های ساده و چربی‌های اشباع‌شده، حذف وعده‌های غذایی و گرسنگی‌های طولانی‌مدت می‌تواند به عدم تعادل هورمونی، افزایش وزن نامطلوب و کاهش کیفیت تخمک‌ها منجر شود. از سوی دیگر، رژیم‌های غذایی متعادل که حاوی مقدار کافی از پروتئین‌های گیاهی، سبزیجات، غلات کامل و چربی‌های سالم هستند، می‌توانند به بهبود قدرت باروری کمک کنند. توجه به تغذیه مناسب و پایدار، از مهم‌ترین عواملی است که می‌تواند شانس باروری را افزایش دهد.

 در همین زمینه دکتر لادن گیاهی، متخصص تغذیه در حوزه ناباروری، به اهمیت تغذیه سالم و متعادل برای افزایش قدرت باروری زنان اشاره می کند و به «ایران» می گوید: گرسنگی‌های طولانی‌مدت، حذف وعده صبحانه، مصرف زیاد کربوهیدرات‌های ساده پس از عصر، و استفاده از مواد غذایی پر از قند و چربی‌های مضر از جمله عواملی هستند که می‌توانند به شدت بر باروری تأثیر منفی بگذارند.

غذاهای مضر برای باروری سالم

دکتر گیاهی می افزاید: مصرف کم سبزیجات، استفاده از روغن‌های جامد، غذاهای سرخ‌شده، و عدم مصرف منابع پروتئینی غیرحیوانی مانند حبوبات نیز از دیگر مواردی هستند که بر باروری زنان اثر منفی می‌گذارند. اما تأثیرات منفی منابع قندی ساده و چربی‌های ناسالم در کنار گرسنگی‌های طولانی‌مدت، بسیار چشمگیرتر است.
این متخصص تغذیه در حوزه ناباروری با اشاره به باورهای غلط در مورد تعیین جنسیت از طریق تغذیه عنوان می کند: شواهد علمی قوی برای این ادعاها وجود ندارد. حذف برخی مواد غذایی به امید افزایش شانس داشتن جنین پسر، نه تنها تأثیرگذار نیست، بلکه می‌تواند به سلامتی مادر آسیب برساند.

وی همچنین درباره داروهای کاهش وزن هشدار می دهد و می گوید: استفاده از این داروها ممکن است به کاهش مواد مغذی ضروری بدن منجر شود و به جای آن، اصلاح الگوهای رفتاری و تغذیه‌ای برای کاهش وزن و افزایش شانس باروری باید مورد توجه قرار گیرد.

به گفته دکتر گیاهی، برای داشتن یک بارداری سالم و موفق، تعادل در دریافت مواد غذایی و پرهیز از رژیم‌های غذایی مضر باید مدنظر قرار گیرد.

خبرنگار: محدثه جعفری


انتهای پیام/
دیدگاه ها