جو ملتهب پارلمان انگلیس در جلسه پیرامون خاورمیانه/ تاکید بر افزایش فشارها علیه اسرائیل
بینالملل
78666
قانونگذاران انگلیس روز سهشنبه در نشست فوقالعاده مجلس عوام درباره تحولات خاورمیانه، بر لزوم افزایش فشارها علیه رژیم صهیونیستی برای توقف جنگ و پذیرش آتشبس در غزه و لبنان تاکید کردند.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، در این نشست که با حضور معاونین وزیر و دیپلماتهای ارشد وزارت امور خارجه انگلیس برگزار شد، قانونگذاران از احزاب سیاسی مختلف، نگرانیهای خود را درباره تشدید بحران انسانی در غزه و لبنان مطرح و بار دیگر از دولت این کشور درخواست کردند تا از نفوذ خود برای تضمین آتشبس و پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی استفاده کند.
زبیر احمد نماینده مجلس انگلیس از منطقه گلاسکو جنوبی که در این جلسه حضور داشت، از نمایندگان وزارت امور خارجه پرسید: آیا میتوانید اطمینان دهید که ممنوعیت مجوز صادرات (سلاح) به اسرائیل، اقلامی را که میتواند برای نقض قوانین بین المللی در غزه مورد استفاده قرار گیرد، شامل میشود؟
گفتنی است که دولت انگلیس حدود دو ماه پیش، ۳۰ مجوز از ۳۵۰ مجوز فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را به دلیل «نگرانی از نقض جدی حقوق بشر بینالمللی» در جنگ غزه به حالت تعلیق درآورد. این ۳۰ مجوز مرتبط با قطعات هواپیما، پهپادها و بالگردهای نظامی و اقلام تسهیل کننده هدفگیری زمینی است اما قطعات جنگندههای F-۳۵ را شامل نمی شود.
آنلیس دادز معاون امور توسعهبینالملل وزیر امور خارجه انگلیس، در پاسخ این ادعا را مطرح کرد: در حال حاضر هیچ مجوز صادراتی برای اقلامی که ما ارزیابی می کنیم ممکن است برای ارتکاب یا تسهیل نقض جدی قوانین بین المللی بشردوستانه استفاده شوند وجود ندارد. وی قطعات جنگندههای F-۳۵ را استثنا خواند و مدعی شد: بیشتر مجوزهای صادرات به اسرائیل برای ارتش اسرائیل نیست.
در ادامه نیل اوبراین نماینده مجلس از منطقه هاربارو اشاره کرد: فیلم کودکان گرفتار در جنگ غزه وحشتناک است. لطفا توضیح دهید که برای حمایت از امدادگران در غزه و لبنان چه اقداماتی را در دستور کار دارید و در ثانی، با توجه به اینکه تلاش انگلیس برای انتقال کمک های بیشتر به غزه جواب نمی دهد، چه گامهای دیگری مد نظر دارید؟
دادز به این ادعاها بسنده کرد: دولت بریتانیا تمام توان خود را بهکار خواهد بست تا مطمئن شود کمکها به افراد نیازمند برسد. ما از هر فرصتی شامل همکاری با آژانس های سازمان ملل متحد، در این زمینه استفاده می کنیم.
اما این اظهارات نمایندگان مجلس انگلیس را قانع نکرد و عموما به دنبال پاسخ به این پرسش بودند که دولت چه اقدامات ملموسی را برای کاهش تنشها و کمک به آوارگان صورت میدهد. کیت مالتهاوس نماینده منطقه نورثوست همپشایر شرایط انسانی در شمال غزه را وحشتناک توصیف کرد و گفت که دولت چه زمانی برای ایجاد آتشبس اقدام معناداری را صورت میدهد؟
معاون وزیر امور خارجه انگلیس پاسخ داد: پیام ما روشن است؛ اسرائیل میتواند و باید کارهای بیشتری انجام دهد تا مطمئن شود که کمکها به غیرنظامیان غزه میرسد. ما از طریق محدود کردن فروش سلاح به الزامات قانونی خود پایبند بودیم.
در این جلسه تحولات لبنان، از جمله حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به صلحبانان سازمان ملل متحد (یونیفیل) مورد توجه قرار گرفت. الکس بالینگر نماینده منطقه هیلزون گفت: ما از افزایش خشونت ها پس از تهاجم زمینی اسرائیل به لبنان وحشت زده شده ایم. آیا موافق هستید که مناقشه در لبنان راه حل نظامی ندارد؟ و چه تلاشهای دیپلماتیکی را برای اطمینان از برقراری آتشبس انجام خواهید داد ؟
مری گلیندون نماینده منطقه نیوکاسل اپون تین هم عنوان کرد: حملات اسرائیل علیه یونیفیل (صلحبانان سازمان ملل متحد در جنوب لبنان) نقض بارز قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت است. آیا با مقامهای اسرائیلی در این زمینه گفتوگو کردهاید و آیا مفید بوده است؟
همیش فالکونر معاون وزیر امور خارجه انگلیس در امور خاورمیانه ادعا کرد: ما تصریح کردهایم که حملات ارتش اسرائیل علیه پایگاههای یونیفیل باید بلافاصله متوقف شود و از اسرائیل و سایر طرفها خواستهایم که امنیت کارکنان یونیفیل را رعایت کنند. وی ادامه داد که صلح و ثبات در لبنان فقط از طریق راهحل سیاسی و در چارچوب قطعنامه ۱۷۰۱ محقق می شود.
انتهای پیام/