گزارش «ایران آنلاین» از توان داخل در افزایش تولید و کاهش ناترازی برق؛
صرفهجویی ۲۳ میلیارد دلاری نیروگاههای آبی
اقتصاد
78942
در حال حاضر توان اسمی نیروگاههای کشور حدود ۹۲ هزار مگاوات و توان عملی آن ۷۵ هزار مگاوات است. از میان کل نیروگاههای کشور تاکنون ۱۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات ظرفیت برقابی ساخته شده است.
گروه اقتصادی ایران آنلاین - حدیث حدادی: در حال حاضر توان اسمی نیروگاههای کشور حدود 92 هزار مگاوات و توان عملی آن 75 هزار مگاوات است. از میان کل نیروگاههای کشور تاکنون 12 هزار و 200 مگاوات ظرفیت برقابی ساخته شده است. این امر به این معنا است که نزدیک به 14 درصد ظرفیت برق تولیدی در کشور از منابع آبی تهیه میشود. همچنین بیش از80 درصد از نیروگاههای آبی توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ساخته شدهاند. بر این اساس استفاده مناسب از ظرفیت توان داخل میتواند در افزایش تولید و کاهش ناترازی برق مؤثر واقع شود.
منابع آبی صدرنشین تجدیدپذیرها
سعید جمالی مدیر دفتر پژوهش و مدیریت دانش شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان اینکه بخش عمدهای از منابع تأمین برق در جهان سوختهای فسیلی همچون زغالسنگ، گاز و غیره هستند به «ایران» گفت: در حال حاضر حدود 80 درصد تولید برق از این منابع تأمین میشود. از سوی دیگر، منابع تجدیدپذیر بهسرعت در حال جایگزینی هستند، به این معنا که نرخ رشد منابع تجدیدپذیر نظیر آب، باد و خورشید در حال افزایش است. البته در بین این ظرفیتهای تجدیدپذیر، فعلاً منابع آبی بیشترین سهم را در تولید برق دارد. جمالی با اشاره به اینکه هزینه ساخت هر نیروگاه آبی به شرایط مختلفی بستگی دارد، افزود: هر کیلووات ظرفیت نصب نیروگاه آبی حدود 800 تا 1500 دلار سرمایه نیاز دارد، این هزینه شامل ساخت نیروگاه و سد بوده که در مکانهای مختلف متغیر است.
راندمان 90 درصدی
این مقام مسئول، شاخص راندمان را یکی از مهمترین ویژگیهای نیروگاههای آبی دانست و عنوان کرد: معمولاً راندمان نیروگاههای حرارتی بین 30 تا 40 درصد است، در حالی که راندمان نیروگاههای آبی بیش از 90 درصد است. وی بیان داشت: علاوه بر آن نیروگاههای حرارتی جهت رسیدن به توان عملی نیاز به زمان طولانی دارند؛ این در حالی است که نیروگاههای آبی در کسری از دقیقه به این توان میرسند. همچنین بهرهگیری از نیروگاههای آبی موجب صرفهجویی قابلتوجه در مصرف سوختهای فسیلی میشود. جمالی با تأکید بر اینکه بررسیها نشان میدهد در دو دهه اخیر پروژههای نیروگاههای آبی توسعهیافته در شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران موجب صرفهجویی 23 میلیارد دلاری در کشور شدهاند، اظهار داشت: جلوگیری از ایجاد خسارتهای بزرگ در زمان وقوع سیلابها، یکی دیگر از ویژگیهای سدهای مخزنی نیروگاههای آبی محسوب میشود. در واقع سدهای ایجاد شده از وقوع سیل در زمان اوج بارشها جلوگیری میکنند.
انتهای پیام/