گزارش ایران آنلاین از جنجال در انتخابات پارلمانی گرجستان؛
تفلیس در کشاکش شرق و غرب
بینالملل
79046
کمیسیون مرکزی انتخابات گرجستان اعلام کرد که حزب «رویای گرجستان» با کسب نزدیک به ۵۴ درصد آرا در انتخابات پارلمانی این کشور پیروز شده است. به گزارش تاس، حزب حاکم «رویای گرجستان» بر اساس داده های کمیسیون مرکزی انتخابات پس از شمارش دستی حدود ۹۹ درصد آرا، در انتخابات پارلمانی با ۵۴.۲۴ درصد آرا پیروز شد.
گروه بین الملل ایران آنلاین - امیر فرشباف: کمیسیون مرکزی انتخابات گرجستان اعلام کرد که حزب «رویای گرجستان» با کسب نزدیک به 54 درصد آرا در انتخابات پارلمانی این کشور پیروز شده است. به گزارش تاس، حزب حاکم «رویای گرجستان» بر اساس داده های کمیسیون مرکزی انتخابات پس از شمارش دستی حدود 99 درصد آرا، در انتخابات پارلمانی با 54.24 درصد آرا پیروز شد.
احزاب «ائتلاف برای تغییر» با 10.8 درصد و «جنبش ملی متحد» با 10.1 درصد در رتبه های دوم وسوم قرار گرفتند. به طور کلی، چهار ائتلاف اپوزیسیون طرفدار غرب مجموعا 37.58 درصد آرا را به دست آوردند.
در انتخابات پارلمانی گرجستان که روز 26 اکتبر برگزار شد، برای نخستین بار از صندوق های رأی الکترونیکی استفاده شد. طبق این گزارش، این صندوق ها در 74 درصد از حوزه های رای گیری تعبیه شده بودند و رأی نزدیک به 90 درصد رأی دهندگان را پوشش دادند. بر اساس گزارش کمیسیون مرکزی انتخابات، میزان مشارکت در این انتخابات 58.94 درصد بود.
حزب ملی گرای «رویای گرجستان» هرچند با کسب 91 کرسی در پارلمان 150 نفره، اکثریت کرسی های مجلس گرجستان را در اختیار خواهد گرفت، اما این تعداد برای تغییرات بنیادین مانند «ممنوعیت احزاب اپوزیسیون» که قبلا وعده داده بود، کافی نیست.
اپوزیسیون گرجستان: تقلب شده است!
با این حال، احزاب اپوزیسیون نزدیک به اتحادیه اروپا اعلام کردند که مشروعیت این انتخابات را به رسمیت نمی شناسند. این احزاب تاکنون شواهد و اسنادی برای اثبات این مدعا ارائه نکرده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، احزاب مخالف گفتند که نتیجه انتخابات را به رسمیت نمی شناسند و مدعی وقوع تقلب شدند.
تینا بوکوچوا، رهبر حزب اپوزیسیون «جنبش ملی متحد» (UNM) که جزو چهره های طرفدار اروپا شناخته می شود، مدعی شد که نتایج انتخابات، «جعلی» و «دزدیده شده» است.
او گفت: «این تلاشی برای سرقت آینده گرجستان است» و اعلام کرد که UNM (جنبش ملی متحد) نتایج را نپذیرفته است. یکی دیگر از رهبران اپوزیسیون نیز نحوه برگزاری انتخابات را «کودتای قانون اساسی» توسط دولت خواند.
کمپین های اپوزیسیون در گرجستان در حالی مدعی کشاندن تفلیس به میدان جنگ اوکراین و روسیه به نفع مسکو شده اند که اتحادیه اروپا و امریکا همواره به گرجستان به چشم حیاط خلوت ناتو نگریسته اند و با استفاده از اهرم هایی مانند عضویت در اتحادیه اروپا به تفلیس فشار آورده اند. علاوه بر این، بنا بر شواهد میدانی، گروه های چریکی شبه نظامی گرجی غربگرا در جبهه جنگ به نفع کی یف سازماندهی شده اند. پیش از این مقامات گرجستان اعلام کردند که برخی طرف های غربی بارها از تفلیس خواسته اند تا به طور رسمی به نفع اوکراین وارد جنگ شود و «جبهه دوم» را علیه مسکو باز کند.
همچنین فشارهای غرب از طریق تحمیل شاخصه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر گرجستان و سایر کشورهای در حاشیه بروکسل تحمیل می شوند؛ پذیرش معیارهای تجاری، تغییر ساختارهای سیاسی و تحمیل معیارهای مصنوعی اجتماعی مانند «آزادی همجنس بازان» ازجمله اصلی ترین اهرم های فشار اتحادیه اروپا هستند.
گرجستان از ماه می سال جاری میلادی شاهد ناآرامی های متعددی بوده که جریان طرفدار اتحادیه اروپا به بهانه تصویب قانون جنجالی «نفوذ خارجی» ایجاد کرده است.
این قانون که به دنبال شفافیت گردش مالی رسانه هایی است که منابع مالی آنها کشورهای خارجی هستند، بروکسل را بر آن داشت تا روند پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا را متوقف کند. واشنگتن نیز در پی این تصمیم تفلیس، ده ها مقام گرجستانی را تحریم کرد.
با توجه به اصرار اپوزیسیون به تقلب و کنار رفتن کابینه فعلی از یک سو و مصمم بودن حزب حاکم در تغییرات سیاسی از سوی دیگر و مهم تر از همه، دخالت های خارجی ازجمله روسیه و کشورهای غربی در این کشور، به نظر می رسد درگیری ها در گرجستان همچنان تداوم داشته باشد.
انتهای پیام/