گزارش ایران آنلاین از تکاپوی نامزدهای انتخاباتی امریکا برای جذب رای مسلمانان و زنان امریکایی
غزه، بازیگر اول انتخابات
بینالملل
79047
اولین بار که دونالد ترامپ به عنوان مرد شماره یک کاخ سفید حق امضا برای هر آنچه که در اختیار ایالات متحده است را در اختیار گرفت، انتخاب کرد مرزهای کشورش را بر روی مهاجرین و آنهایی که برای داشتن یک زندگی بهتر راهی خاک ایالات متحده میشوند چه با ویزا چه به صورت غیر قانونی ببندد و حتی خیلیهای دیگر را از خاک این کشور بیرون کند.
گروه بینالملل ایران آنلاین - آرزو نوروزجم: اولین بار که دونالد ترامپ به عنوان مرد شماره یک کاخ سفید حق امضا برای هر آنچه که در اختیار ایالات متحده است را در اختیار گرفت، انتخاب کرد مرزهای کشورش را بر روی مهاجرین و آنهایی که برای داشتن یک زندگی بهتر راهی خاک ایالات متحده میشوند چه با ویزا چه به صورت غیر قانونی ببندد و حتی خیلی های دیگر را از خاک این کشور بیرون کند.
«ترامپ» ۲۸ ژانویه ۲۰۱۸، حدود یک ماه پس از ورود به کاخ سفید یک دستور اجرایی امضا کرد که ورود اتباع هفت کشور مسلمان (ایران، سودان، سومالی، سوریه، یمن، لیبی و عراق) به خاک آمریکا را ممنوع میکرد.
اتفاقی که تا پیش از حضور او در این کشور مرسوم نبود و این ماجرا حواشی و واکنشهای زیادی را به دنبال داشت، وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد اجرای فرمان «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور این کشور در منع سفر اتباع ایران و چند کشور دیگر به آمریکا را آغاز کرده است.
حالا که بار دیگر نام دونالد ترامپ به عنوان نامزد انتخابات ۲۰۲۴ این کشور بر سر زبانها افتاده و او باز هم مانند گذشته با انتقاد از باز بودن مرزها و اینکه نباید قاعده و روال کار برای این مدل سیاست باشد، میتینگهای مختلف انتخاباتی برگزار میکند، اما حرفی از مقابله با مسلمانان نیست و مهرههای بازی سیاست این میلیاردر نیویورکی جور دیگری چیده شده است.
او که زمانی با اظهارات اسلامستیزانه خود روی کار آمد، حالا برای شکست دادن رقیب دموکرات خود به مسلمانان و اعراب ایالات متحده متوسل شده و میگوید بسیاری از رهبران عرب مسلمان آمریکایی از او حمایت کردهاند و در این رقابت کنار او ایستادهاند.
حمایتی که با رنگ و لعاب سیاسی رسانهای شد و دونالد ترامپ از تلاشش برای پایان دادن به جنگ غزه حرف به میان آورده تا از نقش پررنگی که اعراب و مسلمان امریکا در نتیجه صندوقها در این ایالت دارند، به نفع خودش بهره ببرد، این در حالی است برای داشتن حمایت جامعه یهودی ایالات متحده نیز قول حمایت و همراهی با رژیم صهیونیستی را داده است.
حمایت سیاسی به اسم مسلمانان به کام صهیونیستها
ایالت میشیگان، یکی از هفت ایالت رقابتی (خاکستری) ایالات متحده است که در انتخابات تصمیمگیری خواهد کرد. ایالتی که بیشترین تعداد اعراب مسلمان را در خود جای داده سال ۲۰۱۶، به دونالد ترامپ رای بالایی داد اما به دنبال تصمیمگیریهای او در قبال ممنوعیت ورود مسلمانان به این کشور در انتخابات دور بعد رایهایش را به جو بایدن دموکرات تقدیم کرد.
البته او وعدههای دیگری هم داده که اگر بار دیگر رئیسجمهور ایالات متحده شود، اهداف خاصی را دنبال خواهد کرد، وعدههایی که به جای اینکه استقبال از حضور او را در سطح بینالمللی بالا ببرد، بیشتر باعث نگرانی در خارج از کشور شده است.
او وعده کرده که با مذاکره با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، جنگ در اوکراین را « در ۲۴ ساعت » پایان دهد ، از اروپا بخواهد که صورتحساب میلیاردها دلاری کمک ایالات متحده به اوکراین را بپردازد، خودش هم به عنوان رئیسجمهور امریکا حتی یک پنی هم برای جنگ در اوکراین ندهد، اسرائیل را متقاعد به صلح و آتشبس کند و از توافق آب و هوایی پاریس (دوباره) خارج شود.
اما در سوی دیگر این ماجرا ، کامالا هریس ایستاده که حالا فاصله رقابتیاش با نامزد جمهوریخواهان در حال کمتر شدن است، نامزد دموکراتها که تا پیش از این نظرسنجیهای ایالتهای مختلف از پیشتازی او نسبت به رقیبش خبر میداد، حالا برای ماندن در اوج نظرسنجیها و محبوبیت در بین امریکاییها دست به دامان مهمترین دغدغه زنانه این کشور شده و پای بانوی اول اسبق کاخ سفید را هم وسط کشیده است.
تیرهای نامرئی زنانه
میشل اوباما، که ایامی به عنوان بانوی اول سابق آمریکا از مجبوبیت بالایی برخوردار بود برای نخستینبار در کارزار انتخاباتی کامالا هریس شرکت کرد و در سخنانی قابل توجه ضمن حمله شدید به دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوریخواهان به موضوعاتی چون حق زنان برای سقط جنین پرداخت.
او در کارزار انتخاباتی در میشیگان همراه کامالا هریس حضور یافت و در یک سخنرانی "پرحرارت"، ضمن اعلام "ترس واقعی از پیروزی دونالد ترامپ"، مردم را به رفتن پای صندوقهای رای فرا خواند و گفت :«امید من در رابطه با کامالا با یک ترس واقعی همراه است.»
او البته نتایج نظرسنجیها و پیشبینیها را برای آنچه در ۵ نوامبر قرار است رخ دهد را ناامیدکننده دانست و خطاب به حامیان نامزد دموکراتها گفت: هر کسی که فکر میکند در انتخابات شرکت نکند و یا از سر اعتراض به ترامپ رای دهد، باید به نتایج عملش آگاه باشد؛ اگر در این انتخابات اشتباه کنیم، همسرتان، دخترتان، مادرتان و همه ما زنان قربانی عصبانیت شما خواهیم شد.»
حالا کمتر از ۱۰ روز دیگر باقی مانده تا صندوقها رای و آرای الکترال مشخص کند چه کسی قرار است سکاندار هدایت سیاستهای ایالات متحده باشد و برای چهار سال آینده این کشور و مردمش برنامهریزی کند؛ نامزدهایی که با توجه به فشرده بودن و نزدیک بودن رقابتها دست به دامان حربههایی شدهاند که ممکن است در آینده نتوانند برای آنچه وعده کردهاند خط و ربط سیاسی و اقتصادی بچینند.
تجربه نشان داده دونالد ترامپ برای ماندن در قدرت بیشتر وابسته به لابیهای اسرائیلی است نه جوامع مسلمانی که این روزها به دلیل آنچه در غزه میگذرد عصبانی و خواهان پایان جنگ است.
انتهای پیام/