متخصص قلب در گفت‌وگو با «ایران آنلاین»:

۳ عامل اصلی در بروز سکته قلبی/ چرا سن ابتلا به بیماری قلبی پایین آمده است؟

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

79203
۳ عامل اصلی در بروز سکته قلبی/ چرا سن ابتلا به بیماری قلبی پایین آمده است؟

دکتر منوچهر قارونی گفت: بیماری قلبی شایع‌ترین علت مرگ و میر بعد از تصادفات محسوب می‌شود که آمار آن زیادتر از گذشته شده است.

دکتر منوچهر قارونی متخصص بیماری‌های قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره علت بالا بودن آمار بیماری‌های قلبی و همچنین سکته اظهار کرد: بیماری قلبی شایع‌ترین علت مرگ و میر بعد از تصادفات است. می‌توان گفت که آمار مرگ و میر در اثر بیماری قلبی زیادتر از گذشته شده است. چند نکته درباره بیماری قلبی حائز اهمیت است که یک مورد آن ارثی بودن است. اگر پدر زیر سن ۵۰ سال یا مادر زیر ۶۵ سال سکته کرده باشد، این فرد باید در نظر داشته باشد که ممکن است به این بیماری مبتلا شود یا در معرض سکته قلبی باشد. باید دانست که هرچه سن بالاتر می‌رود رگ‌های قلب تنگ‌تر می‌شود و خون به قلب نمی‌رسد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره عوامل اکتسابی که در بروز بیماری‌های قلبی تاثیر می‌گذارند، بیان کرد: عوامل اکتسابی یکی دیگر از عامل‌های این بیماری است. مرگ و میر سکته قلبی به ۳۵ سال رسیده، این در حالی است که در ۶۰ سال گذشته آمار مرگ و میر ۸۰ سال به بالا بوده است.

وی خاطرنشان کرد: نکته خیلی مهم در بروز بیماری‌های قلبی نوع الگوی زندگی است. نسل جدید دیگر همانند پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها نیستند و سبک زندگی‌ها تغییر کرده است. هم مرد و هم زن در زندگی مشترک کار می‌کنند و غذای سنتی کمتر پخته می‌شود. به علت خستگی یا مشغله ترجیح می‌دهند از غذاهای فست فودی و آماده استفاده کنند. این غذاها بسیار چرب و پرکالری هستند.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: مصرف غذاهای چرب و پرکالری و عدم ورزش منجر به چاقی و افزایش وزن می‌شود. کودکان این نسل ۱۰ کیلو از کودکان ۶۰ سال گذشته چاق‌تر شده‌اند و به مصرف تنقلات، نشستن پای کامپیوتر و انجام بازی‌های رایانه‌ای، گشتن در فضای مجازی و ... روی آورده‌اند. آن‌ها بیشتر ورزش مغزی می‌کنند تا فعالیت بدنی.

دکتر قارونی افزود: از طرفی بچه‌های امروزی از همان کودکی اشتها و میل به غذاهای چربی پیدا کرده‌اند، چون والدین فرصت ندارند و بیشتر از غذاهای فست فودی و آماده و کنسروی استفاده می‌کنند و منجر به افزایش وزن و چاقی می‌شود. چاقی هم در ادامه منجر به بیماری قلبی و سکته خواهد شد. 

وی درباره استرس‌های ناشی از زندگی شهری عنوان کرد: نکته دیگر زندگی شهری است. زندگی در شهرهای پرجمعیت سرشار از استرس، هیجان و شنیدن اخبار منفی است. در طول روز صد مورد استرس زا به ما وارد می‌شود. استرس منجر به بالا رفتن ریتم قلب می‌شود، تپش قلب به ۱۲۰ تا در دقیقه می‌رسد، برگشت به وضعیت نرمال هم حداقل بیست دقیقه زمان می‌برد. پس در نتیجه عوامل استرسی، هیجانی و ... در زندگی شهری در بروز بیماری‌های قلبی و سکته قلبی نقش دارند. به همین علت سن بیماری قلبی و همچنین سکته پایین آمده است. 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه