صنایع ۳۷۰ میلیون مترمکعب پساب دریافت می کنند؛

درحاشیه قرارگرفتن ظرفیت ۴ میلیارد مترمکعب فاضلاب خانگی

اقتصاد

79252
درحاشیه قرارگرفتن ظرفیت 4 میلیارد مترمکعب فاضلاب خانگی

در چند سال اخیر منابع آبی کشورمان به دلیل مواردی نظیر تغییر اقلیم بسیار محدوده شدند وظرفیت آن از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب به زیر ۱۰۰ میلیارد متر مکعب در سال رسیده است.

گروه اقتصادی ایران آنلاین - حدیث حدادی:   در چند سال اخیر منابع آبی کشورمان به دلیل مواردی نظیر تغییر اقلیم بسیار محدوده شدند  وظرفیت آن  از 130 میلیارد متر مکعب به زیر 100 میلیارد متر مکعب در سال رسیده است. همچنین در این روند   با رشد جمعیت و افزایش تقاضای در بخشهای   مختلف همچون آب شرب، صنعت و کشاورزی مواجه هستیم.  بر این اساس باید در استفاده صحیح  ازمنابع آب بازنگری های اساسی انجام دهیم .  لذا استفاده از پساب در بخش های مختلف بخصوص صنعت در دستور کار قرار گرفته است. همچنین مسئولان وزارت نیرو برتامین نیازهای آبی صنایع از پساب اتفاق نظردارند ومعتقدند  نباید آب شرب با کیفیت دربخش هایی همچون خنک ساختن توربین های مولد برق ، چرخه تولید کارخانجات فولادوغیره استفاده شود .

تولید سنتی و روندی ضعیف
مسعود باقرزاده کریمی مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بودجه شرکت آب و فاضلاب کشوربه"ایران" گفت : فاضلاب های خانگی که تولید می شوند اگر جمع آوری و از محیط خارج نشوند باعث آلودگی منابع آب زمینی و سطحی خواهند شد. بنابراین یکی از وظایف اصلی شرکت آب و فاضلاب کشور جمع آوری و تصفیه این فاضلاب ها است که به آن پساب می گویند. در حال حاضر تولید پساب به طور سنتی انجام می شود اما  به دلیل اینکه منابع مالی کمی از سوی دولت به این بخش تزریق می شود روند توسعه تاسیسات تصفیه فاضلاب خیلی ضعیف حرکت می کند.

الزام قانونی به سرمایه گذاری
 باقرزاده کریمی با اشاره به  برخی اهداف پیش بینی شده قانون برنامه هفتم  توسعه در حوزه  ساماندهی منابع آبی افزود  :  در بخش هایی از این برنامه اعلام شده که صنایع باید به سمت استفاده از پساب حرکت کنند و استفاده  صنایع از آب خام ممنوع است. همچنین با توجه به نیازی صنایع به آب وظرفیت هایی که پساب دارد لازم است همان طور که در برنامه هفتم اعلام شده بخش های غیر دولتی، صنایع و شهرک های صنعتی با هم به منظور توسعه تاسیسات فاضلاب و تولید پساب مشارکت و سرمایه گذاری کنند.وی ادامه داد از سوی دیگر وزارت نیرو هم باید این پساب را برای آنها منتقل کند که برای این امر در برنامه هفتم آیین نامه ای پیش بینی شده که با مشارکت صنعت و وزارت نیرو هماهنگی لازم  انجام شود. در این راستا در وزارت نیرو علاوه بر شکل گیری دو کمیته مشترک، زیر ساخت های  تحقق ایمن موضوع   فراهم شده است.

ظرفیت هایی قابل توجه
باقر زاده کریمی بیان داشت :  میزان تولید فاضلاب خانگی سالانه حدود 4 میلیارد متر مکعب است که بیش از 90 درصد آن را می توان به پساب تبدیل کرد. اما به علت اینکه هنوز تصفیه خانه ها و شبکه جمع آوری فاضلاب ما کامل نشده در حال حاضر فقط می توانیم حدود 1 میلیارد و600  میلیون متر معکب پساب تولید کنیم. این تولید در حال حاضر با حدود 260 تصفیه خانه فاضلاب در کشور با ابعاد و اندازه های مختلف انجام می شود.مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بودجه شرکت آب و فاضلاب تصریح کرد : اگرچه با بررسی های صورت گرفته تا کنون حدود 470 صنعت راشناسایی کرده ایم که می توانند از این پساب استفاده کنند، اما از مجموع  پساب تولیدی تنها 370 میلیون متر مکعب آن را توانسته ایم به صنعت واگذارکنیم. این امر به آن معنا نیست که همین الان این میزان پساب برداشت می کنند بلکه بخشی از این پساب به آنها واگذار شده و در بخش دیگر مشارکت می کنند تا  ساخت تصفیه خانه ها افزایش یابد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد