ارزیابی اندیشکده آمریکایی از سرنوشت «توافق ابراهیم» در دولت آتی آمریکا

بین‌الملل

79260
ارزیابی اندیشکده آمریکایی از سرنوشت «توافق ابراهیم» در دولت آتی آمریکا

«موسسه خاورمیانه» بر این اعتقاد است که «کامالا هریس» و «دونالد ترامپ» با حمایت از روند عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی برای تقویت و گسترش توافق ابراهیم (آبراهام) تلاش می کنند.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، این اتاق فکر مستقر در واشنگتن یک هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به تحلیل دیدگاه های دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه در قبال تحولات مختلف خاورمیانه پرداخته است.

«موسسه خاورمیانه» در یکی از گزارش ها خود به سیاست خارجی ایالات متحده در دولت های «کامالا هریس» یا «دونالد ترامپ» در قبال توافق عادی سازی روابط میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی (توافق ابراهیم) پرداخته است.

این اندیشکده در مورد خط مشی نامزد حزب دموکرات آورده است که هریس در سال ۲۰۲۱ به طور علنی از توافقات ابراهیم حمایت کرد. او در سال ۲۰۲۲ به عنوان معاون رئیس‌جمهور، با «سلمان بن حمد آل خلیفه» ولیعهد و نخست‌وزیر بحرین دیدار کرد. وی همچنین در چند نوبت با «شیخ محمد بن زاید آل نهیان» رئیس‌ امارات در این زمینه تماس برقرار کرد.

گزارش تصریح دارد که همه این تعاملات هریس در راستای حمایت دولت بایدن از این توافقات و تلاش برای عمیق‌تر کردن روابط بین رژیم صهیونیستی و این کشورهای عربی صورت گرفت.

طبق گزارش این موسسه، اواخر سپتامبر گذشته معاون رئیس‌جمهور در دیدار با رئیس‌ امارات در واشنگتن هم در مورد مباحث مربوط به عادی سازی، روابط دوجانبه آمریکا و امارات، وضعیت منطقه و چشم‌انداز نقش امارات در غزه پس از درگیری‌ها بحث کردند.

ترامپ در پی افزودن ریاض به توافق ابراهیم

این اتاق فکر آمریکایی در مورد رویکرد رئیس جمهور سابق آمریکا به این موضوع تصریح دارد: نتیجه اصلی سیاست‌های خاورمیانه‌ای دولت ترامپ، امضای توافقات ابراهیم در سال ۲۰۲۰ بود. تلاش برای توافق‌های عادی‌سازی میان اسرائیل و کشورهای عربی یکی از معدود ابتکارات خاورمیانه‌ای بوده که دولت بایدن از دوره ترامپ آن را پذیرفته است.

این تحلیل مدعی است: بر سرکار آمدن یک دولت دیگر ترامپ به احتمال زیاد کشورهای عربی دیگر به ویژه عربستان سعودی را برای ورود به توافقات مشابه توافق ابراهیم تشویق خواهد کرد. این رویداد ادغام اسرائیل در منطقه را عمیق‌تر می کند و موجب می شود ریاض از پیوند دادن موضوع عادی سازی روابط با ایجاد یک دولت فلسطینی عقب نشینی کند.

طبق گزارش، ترامپ در دیدار خود با رئیس‌ امارات که اواخر سپتامبر به آمریکا سفر کرده بود، از روابط خوب دو کشور سخن گفت و بر تقویت رابطه راهبردی دوجانبه تاکید کرد.

گزارش در پایان آورده است: «جی دی ونس» معاون ترامپ در مصاحبه‌ ماه می خود با سی‌ان‌ان اظهار داشت: «هدف ما در خاورمیانه باید این باشد که به اسرائیلی‌ها اجازه دهیم به جای خوبی در روابط با عربستان سعودی و سایر کشورهای عرب خلیج فارس برسند.» با این حال ونس ادعا کرد که این امر تا زمانی که اسرائیل حماس را شکست ندهد، امکانپذیر نخواهد بود.

به گزارش ایرنا، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برگزار می‌شود و برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل