حاشیه‌نگاری خبرنگار «ایران» از همایش بین المللی مکتب نصرالله

ناصران نصرالله

بین‌الملل

80039
ناصران نصرالله

آیینی برگزار شد با یاد سید‌الشهدای ضاحیه، بزرگداشت مردی که اسم و رسمش برای همیشه در تاریخ مبارزات فلسطین و لبنان جاودانه شد، همه آمده بودند از وزیر و وکیل گرفته تا آنهایی که ردای هنر بر تن دارند و شاید روزگاری داستان زندگی مردی را که همه جوانی‌اش در راه مبارزه علیه اسرائیل گذشت، به تصویر بکشند.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، بجز سران قوای مقننه و قضائیه و چند نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و وزرای مختلف از دولت چهاردهم، میهمانانی هم از کشورهای مختلف آمده بودند؛ مردانی که هر کدام فارغ از شیعه و سنی بودن با همان تفاوت رنگ و پوشش، اما دل در گرو آرمانی داشتند که سید حسن پرچمدارش بود و شهدایی چون هنیه و سنوار هم شاگردان مکتبش.
حاضران در سالن چند صد نفری می‌شدند که جمع شده بودند تا یاد کنند از مردی که سال‌ها بود برای تحقق یک آرمان هشتاد ساله پا به میدان گذاشته بود، سیدی که با شهادتش مهر تأیید زد بر همه آنچه از ابتدا تاکنون در راه مقاومت هزینه شده است.
عنوان مراسم «مکتب نصرالله» بود، مکتبی که بعد از شهادت سید حسن، اما همچنان قرارش با شیخ نعیم قاسم همان قرار است و راه و رسم مبارزه هم همان، فرقی نداشت آنکه آمده بود با چه عنوان و اسم و رسمی آمده باشد، بزرگ باشد یا کوچک، صاحب نظر باشد یا نوجوانی دبیرستانی، همه بودند تا آنچه را از عمر مبارزاتی سید حسن فهمیده بازگو کنند و سید مقاومت را الگو کنند برای مبارزه علیه اسرائیل.
حتی خانواده‌‌های شهدای لبنانی هم با همان شالگردن‌های زرد معروفشان در میان جمعیت سالن حاضر بودند تا به قول خودشان تأکید کنند بر همان عهدی که سال‌هاست از همان ابتدا با شهید سید عباس موسوی بسته‌اند و بعد دست بیعت با سید حسن نصرالله داده‌اند، هستند و حالا هم پشت شیخ نعیم قاسم را خالی نمی‌کنند.
از سید حسن گفتند...
بازار دید و بازدید‌ها هم داغ بود، از مردان میدان سیاست و دیپلماسی گرفته تا نشان بر دوش‌های نظامی و آنهایی که علم دین خدا را از بر کرده‌اند، خیلی‌ها هم دیدار تازه کردند با همرزم‌های قدیمی و آنهایی که رد پایشان در میانه مبارزه‎های آن روزهای لبنان به چشم می‌خورد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از میهمانان این مراسم بود، او حزب‌الله را یک قدرت ایدئولوژیک و استراتژیک و وجود سید حسن را چتری برای رهبری دانست، رهبری که ترورش با آن کارنامه درخشان در مقاومت و در مبارزه با توحش رژیم کودک‌کش صهیونیست، او را به سرمشق نسل‌های آینده مقاومت تبدیل کرده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران هم از درک عمیق سید حسن نصرالله از مناسبات بین‌المللی و توازن قوا، گفت که توانست مقاومت را به عاملی تأثیرگذار در معادلات منطقه‌ای و حتی جهانی تبدیل کند و به همگان این را فهماند که چگونه بدون وابستگی به قدرت‌های بزرگ می‌توان مقاومت کرد، رو به جلو رفت و تأثیر‌گذار بود.
ویژگی و اخلاص خاصه‌ای که بجز مقامات ایران، بسیاری از اندیشمندان و پژوهشگران حاضر در این جمع به آن معترف بودند و آن را به عنوان یکی از اصلی‌ترین محورهای شخصیتی سید حسن دانستند. «ناصر قندیل» روزنامه‌نگار و نویسنده لبنانی معتقد بود مکتب سید حسن بر پایه اخلاق استوار بود چرا که او بر این باور بود اگر می‌خواهید در یک نبرد پیروز میدان باشید باید به اخلاق پایبند باشید.
محمد جواد ظریف هم سید حسن نصرالله را ادامه راه درخشان مقاومت در برابر رژیم اشغالگر، ستمکار و کودک‌کش صهیونیستی دانست و گفت، حزب‌الله زنده است و اسرائیل تا آزادی کامل سرزمین‌های فلسطینی یک روز آرامش نخواهد دید.
 
سید حسن وعده صادق بود
وعده‌ای که البته تنها از زبان معاون راهبردی رئیس‌جمهور ایران شنیده نشد و هر کسی که در این جمع آمده بود از این دست حرف‌ها برای گفتن زیاد داشت، می‌گفتند راه حزب‌الله با رفتن سید حسن تمام نشده و وعده ما برای انتقام خون او همچنان باقی است.
رهبران دیگری همچون شیخ عیسی قاسم اگر چه در این جمع نبودند اما پیامشان برای اهل مقاومت یک امیدواری برای ادامه مبارزه بود، رهبر شیعیان بحرین پیامی فرستاد و گفت: شهید سید حسن نصرالله شخصیتی برجسته، صادق و یاور مستضعفان بود. او در دوران زندگی خود برای آگاه‌سازی ملت لبنان و مبارزه علیه استکبار و صهیونیسم تلاش کرد.
نویسنده اندونزیایی که آمده بود برای مکتب نصرالله یک گواهی شاگرد ممتازی بگیرد، می‌گفت: سید حسن یک نمونه درخشان از مقاومت در برابر ظلم بود، او صدای رسای ایستادگی بود که با شهادتش نه‌تنها این صدا خاموش نشده بلکه از زبان کودکان لبنان شنیده می‌شود تا روز موعود برسد.
یک مادر شهید لبنانی هم می‌گفت، با آنکه داغدار از دست دادن رهبری بزرگ در لبنان هستیم اما می‎دانیم که وعده آزادی این سید بزرگوار صادق است و ما بر خط و راه ایشان ثابت قدم ایستاده‌ایم حتی اگر همه عزیزان‌مان را در این راه از دست بدهیم.علمای شیعه و سنی در کنار هم از یک رهبر حرف زدند که هدفش ایجاد انسجام و وحدت میان اقوام و مذاهب بود، رهبری که برایش فرقی نداشت آنکه در وسط میدان می‌جنگد هم‌کیش او و همراه او هست یا نه، تنها چیزی که مهم بود آزادی قدس شریف از سال‌ها اشغال صهیونیست‌ها بود، اینها را «سید صدرالدین قبانچی» امام جمعه نجف اشرف در تعریف از شخصیت رهبر حزب‌الله لبنان گفت، همان جنس تعریفی که علمای اهل سنت عراق هم گفتند.

 بیداری امت نصرالله
«شیخ خالد» عالم اهل سنت عراق که میهمان بزرگداشت چهلمین روز شهادت دبیرکل حزب‌الله بود، گفت: سید حسن در مقیاس و مفهوم ربانی هنوز زنده است، او یک مکتب بزرگ در اسلام است که توانست امت مسلمان را بیدار کند و با القای ایمان، عامل مؤثری در وحدت شیعه و سنی و مسیحی و یهودی در خاک لبنان باشد.
صاحبان خنجرهای معروف یمنی هم در این جمع از مجاهدت‌های سید حسن برای رسیدن به آرمان حزب‌الله گفتند و از آرزوی او برای آزادی قدس، آنها حتی وعده دادند «یمن» انتقام خون نصرالله و شهدای طوفان‌الاقصی را خواهد گرفت و یمن را قطعه‌ای از لبنان دانستند که در این میدان هیچ‌گاه مردم غزه را تنها نمی‌گذارد.
 
 


 بــــرش

سفیر یمن در تهران در گفت‌و‌گو با «ایران»:
 راه سید حسن را ادامه می‌دهیم

ابراهیم دیلمی که چند سالی است به عنوان سفیر یمن در تهران ساکن است، در این همایش در گفت‌و‌گویی کوتاه به خبرنگار «ایران» گفت: راه سید حسن همچنان ادامه دارد و خون او همه مسلمانان را در این راه استوار‌تر می‌کند، قطعاً شیخ نعیم قاسم که شخصیتی بانفوذ و دارای نقش راهبردی است می‌تواند حزب‌الله را همانند روزهای حضور سید، رهبری کند.
او تأکید کرد: دبیرکل جدید حزب‌الله می‌تواند تأثیر زیادی در آینده مقاومت لبنان داشته باشد و حالا که این کشور در شرایط سختی به سر می‌برد، قطعاً شیخ نعیم قاسم نقشی تعیین‌کننده خواهد داشت.
سفیر یمن در تهران به جنگ و حضور امریکا و انگلیس در یمن اشاره کرد و گفت: مقاومت یمن جنگ سختی را رهبری می‌کند، ما تلاش کردیم از روزهای آغازین طوفان‌الاقصی در کنار حماس و مردم غزه ایستادگی کنیم و تا کنون با وجود همه مشکلات و سختی‌ها، همچنان بر ادامه اقدامات حمایتگرانه خود از غزه ادامه  و هشدار می‌دهیم، همانند روزهای نخست اجازه عبور هیچ کشتی به سمت اراضی اشغالی را نمی‌دهیم... راه ما همان ادامه راه سید حسن است، چرا که غزه و لبنان برای او فرقی نداشت و هدف نابودی اسرائیل و آزادی فلسطین است.

 

خبر نگار: آرزو نوروزجم


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل