شفاف‌سازی در برنامه خاموشی‌های برق

اقتصاد

80044
شفاف‌سازی در برنامه خاموشی‌های برق

همه‌ساله با ورود به فصل سرما با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری مواجه هستیم که همین امر موجب می‌شود، سهمیه گاز نیروگاه‌های تولید برق محدود شود. از همین رو، برخی نیروگاه‌ها (۱۴ نیروگاه) برای تأمین سوخت خود اقدام به مازوت‌سوزی می‌کنند که منجر به آلودگی هوا می‌شود.

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، با دستور رئیس‌جمهور، مازوت‌سوزی در کشور متوقف شد که همین امر موجب خاموشی منظم در کشور شده است.
 
روش‌های آگاهی مشترکان
شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در اطلاعیه‌ای برنامه‌های این شرکت درباره مدیریت مصرف انرژی در فصل سرد را اعلام کرد که از روز جاری (دوشنبه) آغاز خواهد شد.
مشترکان تجاری و خانگی می‌توانند به دو روش از جدول زمان‌بندی خاموشی‌ها مطلع شوند؛ در روش اول به سایت وزارت نیرو به نشانی moe.gov.ir مراجعه و آدرس وبسایت شرکت‌های استانی توزیع برق را دریافت کرده و در آنجا از زمان خاموشی محل سکونت خود باخبر شوند. همچنین علاوه بر آن در روش بعدی، مشترکان می‌توانند با ورود به سامانه «برق من» و ثبت شناسه ۱۳ رقمی قبض برق، زمان دقیق قطعی برق را مشاهده کنند.
 
الزام صرفه‌جویی 10 درصدی
در همین راستا، مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) عنوان کرد: بیش از 90 درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود که از سوخت گاز استفاده می‌کنند، اما در دوره سرد سال نیروگاه‌ها به ناچار از سوخت مایع که عمدتاً گازوئیل است، استفاده می‌کنند و برخی نیروگاه‌ها مازوت نیز مصرف می‌کنند.
با توجه به اینکه در تأمین سوخت محدودیت وجود دارد به اجبار ناترازی گاز به محدودیت در تأمین برق منجر می‌شود. بر اساس سیاست‌های اتخاذ شده، مبنا این است که بخش صنعتی و کشاورزی در اولویت تأمین برق قرار گیرند و بخش خانگی مشارکت بیشتری داشته باشند. مصطفی رجبی‌مشهدی افزود: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، اگر در این خصوص 10 درصد صرفه‌جویی داشته باشیم قطعاً می‌توانیم از این ناترازی عبور کنیم. از سوی دیگر تمامی شهرهای کشور شامل این محدودیت می‌شود و بر اساس سقف مصرفی که برای هر منطقه تعریف شده، برنامه محدودیت تأمین برق تهیه شده است. همچنین زمان خاموشی‌ها 9 صبح تا 18 عصر است و حداکثر 2 ساعت هر مشترک قطعی خواهد داشت.

خبرنگار: حدیث حدادی


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد