«ایران آنلاین» گزارش میدهد؛
اعتمادسازی دستاورد مهم سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان به ایران
بینالملل
80100
سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان سعودی به ایران اتفاقی کم سابقه است که کارشناسان آن را گام نخست در چارچوب سیاست جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط با همسایگان، تاکید بر اشتراکات و پرهیز از اختلافات میان دو کشور تلقی میکنند.
گروه بین الملل ایران آنلاین: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان سعودی در اتفاقی کم سابقه که نگاه ناظران سیاسی را به خود جلب کرد، روز گذشته در صدر هیأتی بلندپایه از مقامات نظامی این کشور به تهران سفر کرد . با همتای ایرانی خود دیدار و در مورد مسائل مد نظر طرفین به رایزنی و تبادل نظر پرداخت.
توسعه دیپلماسی دفاعی و گسترش همکاریهای دو جانبه از جمله محورهای اصلی گفت و گوی ارتشبد «فیاض بن حامد الرویلی» با سرلشکر «محمد باقری» عنوان شده است.
هرگونه رفت و آمد میان ایران و عربستان به توسعه و بهبود روابط بین دو کشور کمک میکند
صباح زنگنه کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با ایران آنلاین درباره تاثیر حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان به ایران در روابط بین دو کشور اظهار کرد: بین ایران و عربستان هرگونه رفت و آمدی و در هر سطحی از مسئولان صورت بگیرد میتواند به توسعه و بهبود روابط بین دو کشور کمک کند.
زنگنه ادامه داد: درست است که روابط بین ایران و عربستان در بخش اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اهمیت دارد اما گسترش این روابط در مسائل نظامی آن هم در سطح رئیس ستاد مشترک نیروهای نظامی عربستان از سطح بالاتری حکایت دارد و نشاندهنده اهمیت موضوع امنیت منطقه برای دو کشور است.
کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه مباحث زیادی در مورد امنیت منطقه خلیج فارس مطرح است، گفت: نظریههای گوناگونی مطرح شده و طرحهای متعددی در این زمینه ارائه شده اما در نهایت کشورهای خلیج فارس نگران امنیت خود هستند و این امنیت زمانی محقق میشود که کشورها با یکدیگر تفاهم داشته باشند و اعتمادسازی کنند.
وی با اشاره به این موضوع که اعتمادسازی بین کشورها با گفتگو آغاز میشود، عنوان کرد: تنظیم روابط امنیتی و نظامی را باید مرحله به مرحله طی کرد تا زمینه اعتماد فراهم شود. همچنین باید ریشه نامنیها را بررسی کرد تا علل وضعیت گذشته پیدا شود و اینکه دوباره در آینده تکرار نشوند و این امر با این دیدارها حاصل میشود.
ملاقات دو فرمانده بلندپایه نظامی ایران و عربستان نشاندهنده سطح میزان اعتماد متقابل میان ریاض و تهران است
همچنین، محسن پاک آئین دیپلمات پیشین کشورمان در تحلیل این دیدار عنوان کرد: حضور ارتشبد «الرویلی» در تهران، در گام نخست میتواند در چارچوب سیاست جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط با همسایگان، تاکید بر اشتراکات و پرهیز از اختلافات میان دو کشور باشد. از سوی دیگر ملاقات دو فرمانده بلندپایه نظامی می تواند نشان دهنده سطح میزان اعتماد متقابل میان ریاض و تهران باشد.
وی مسئله امنیت در حوزه خلیج فارس را یکی از مهمترین دغدغههای ایران در طول چهار دهه اخیر دانست و گفت: مقامات تهران همواره معتقد هستند باید امنیت منطقه توسط کشورهای حاضر در این پهنه تامین شود چراکه تجربه گذشته نشان داده که حضور بیگانگان و دول غربی و فرا منطقه ای نمی تواند تضمینی برای آرامش و صلح شد.
پاک آئین گفت: لازمه این کار اعتمادسازی است که از سوی جمهوری اسلامی آغاز شده و دیگر کشورهای اسلامی و برادر هم باید با پیوستن به این روند و توسعه همکاریهای چتر امنیتی منطقهای را گسترش دهند. در این راستا میتوان امیدوار بود که دیدار مقامات ارشد دو کشور اسلامی تاثیرگذار منطقه یعنی ایران و عربستان سعودی، طلیعهای برای تقویت این گفتمان مد نظر جمهوری اسلامی و گامی مهم برای استقرار صلح و امنیت در خلیج فارس بدون حضور کشورهای اروپایی و آمریکا باشد.
به گزارش ایران آنلاین، آذر ماه سال گذشته سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان طی یک گفتوگوی تلفنی با خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان، بر ارتقاء سطح همکاریهای دفاعی طرفین و همفکری در مسائل مهم جهان اسلام تاکید کرد. به همین دلیل، رویداد اخیر در بُعد توسعه مناسبات نظامی میان ایران و عربستان و تلاشها برای اجراییسازی طرح امنیت جمعی درون منطقهای با مشارکت کشورهای همسایه در خلیجفارس و غرب آسیا از اهمیت برخوردار است.
انتهای پیام/