گزارش «ایران» از آثار ثبات نرخ مالیات در بودجه ۱۴۰۴

تولیدکنندگان نفس تازه می‌کنند

اقتصاد

80159
تولیدکنندگان نفس تازه می‌کنند

سال آینده تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی نفس راحتی خواهند کشید چرا که دولت چهاردهم بر اساس بودجه ۱۴۰۴ فشار مالیاتی بر آنها وارد نخواهد کرد و از سویی همچون سال‌جاری برخی از معافیت‌ها برای تولیدکنندگان وجود دارد.

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، بسیاری مدیران واحدهای صنعتی از نگاه مالیاتی دولت پزشکیان بیم داشتند و تصور می‌کردند که در بودجه سال آتی، نرخ‌های مالیات مضاعف شود اما بعد از تقدیم بودجه1404 به مجلس، مشخص شد که تولیدکنندگان هیچ رشد قیمتی را تجربه نخواهند کرد و مانند سال‌جاری باید مالیات پرداخت کنند.

بستری برای تحقق ثبات قیمت
شعبان فروتن، عضو اتاق بازرگانی ایران درباره ثابت ماندن نرخ‎‌های مالیات بر تولید با بیان اینکه تولید در شرایط سختی در حال انجام است و هرگونه تنش، فعالیت‌ها را دشوارتر می‌کند؛ لذا تولیدکنندگان و صنعت کشور به آرامش و پشتیبانی سیاست‌گذاران نیاز دارند به «ایران» گفت: از جمله حمایت‌هایی که قانونگذار می‌تواند از صنعت کشور داشته باشد، کاهش هزینه‌های تولید است. یکی ازهزینه‌هایی که می‌تواند به صنعت کشور آسیب جدی برساند، نوسان نرخ مالیات است. هر زمان که مالیات افزایش پیدا کرده، واحدهای صنعتی برای جبران هزینه‌های خود به سمت اصلاح قیمت حرکت کردند و این امر باعث افزایش نارضایتی مردم از کالا و محصولات ایرانی شده است. در این برهه زمانی، بازار نیازمند ثبات قیمت‌ها و توزیع مناسب کالاست، ازهمین رو هرگونه تصمیمی که موارد یاد شده را زیر سؤال ببرد، باید متوقف شود.
فروتن با بیان اینکه دولت چهاردهم به درستی چالش‌های بازار و تولید را کشف و سعی کرده که با شیوه‌های خاص قیمت‌ها ثابت بماند تا مردم شاهد تغییر قیمت کالاها نباشند، ادامه داد: تولیدکنندگان از سال آینده هراس داشتند که مبادا، مالیات حوزه صنعت افزایش پیدا کند، اما دولت پزشکیان چنین اقدامی را انجام نداد و بررسی دقیق بودجه نشان می‌دهد که نرخ‌های مالیاتی برای سال 1404 حفظ شده است.
عضو اتاق بازرگانی ایران اظهارداشت: ثبات نرخ مالیات خبر خوبی برای تولیدکنندگان و مردم است.همچنین بسیاری فعالان اقتصادی به سال آینده و عملکرد دولت خوش‌بین هستند و شاید بتوان این‌گونه جمع‌بندی کرد که سال آینده تولید کشور وضعیت بهتری نسبت به سال‌جاری خواهد داشت.  

مدیریت فرار‌های مالیاتی
عباس آرگون، عضو اتاق بازرگانی به «ایران» گفت: لایحه بودجه ویژگی‌های متعددی دارد که یکی از آنها حرکت کردن در مسیر برنامه هفتم و دیگری رشد 8درصدی اقتصاد است.همچنین دولت با حمایت‌های مالیاتی از بنگاه‌های تولیدی و صنعتی، سند مالی بودجه سال آینده را به گونه‌ای تنظیم کرده که نشان می‌دهد افزایش حمایت از تولیدکنندگان را مدنظر دارد. آرگون با بیان اینکه ما دیدگاه مثبتی به بودجه 1404 داریم و نکاتی که به نظر می‌رسد قابل بازنگری است به مجلس اعلام کردیم، افزود: دولت پزشکیان در تنظیم لایحه بودجه قوی حاضر شده و سعی کرده بودجه‌ای شفاف و حامی از صنعت و تولیدکننده به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.
وی خاطرنشان کرد: دولت در برابر فرارهای مالیاتی روش‌های سختگیرانه را اعمال کرده است، هیچ فعال اقتصادی با چنین رویه‌ای مخالف نیست. تمام واحدهای تولیدی و صنعتی مکلف هستند مانند تمام کشورها به قانون پایبند باشند و مالیات خود را پرداخت کنند.

 

بــــرش

حرکت در مسیر شفاف سازی
فعالان اقتصادی معتقدند که جهت‌گیری افزایش درآمدهای مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۴ به سمت شفاف‌سازی مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی است، بنابراین فشار مالیاتی به سمت تولید نیست. براین اساس مهم‌ترین بخش درآمدهای بودجه مربوط به درآمدهای مالیات و گمرک است که با رقم ۱۹۶۴ هزارمیلیارد تومان، ۳۳ درصد از کل منابع عمومی را به خود اختصاص داده است. رشد درآمدهای مالیاتی نسبت به مصوب سال ۱۴۰۳ معادل ۳۹ درصد است و البته میزان رشد درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳ نسبت به عملکرد ۱۴۰۲ برابر با ۵۲ درصد و در سال ۱۴۰۲ برابر با ۷۱ درصد بوده است. از این منظر رشد درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۴ کمتر از سنوات قبل است.

 

خبرنگار: مرجان اسلامی‌فر


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد