چین: آمریکا از صلح و ثبات در دریایجنوبی واهمه دارد
بینالملل
80176
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به حمایت آمریکا از فیلیپین درباره تصویب ”قانون مناطق دریایی”، این اقدام را آشوبطلبانه خواند.
به گزارش گروه بینالملل ایران آنلاین، لین جیان، سخنگوی وزارت امورخارجه چین، در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر واکنش چین نسبت به حمایت آمریکا از اقدام فیلیپین در دریای جنوبی بیان کرد: ایالات متحده از صلح و ثبات در دریای جنوبی چین واهمه دارد و نیت پلید آن برای همگان آشکار است.
وی افزود: آمریکا سالها با توجه به منافع ژئوپلیتیک خود، فیلیپین را به تحریک در دریای جنوبی چین واداشته و از هرجومرج در این منطقه سود میبرد.
طبق گزارشها، وزارت خارجه آمریکا روز جمعه گذشته از تصویب "قانون مناطق دریایی" فیلیپین حمایت کرده و اعلام نمود: این قانون، قوانین داخلی فیلیپین را با "کنوانسیون حقوق دریاهای سازمان ملل" و رأی داوری سال 2016 درباره دریای جنوبی چین همراستا میکند. آمریکا اهمیت ویژهای برای نقش فیلیپین در حفظ حقوق بینالملل، خصوصاً در زمینه دریای جنوبی چین قائل است و خواستار تطبیق ادعاهای دریایی کشورها با حقوق دریاهای بینالمللی است.
قانون مناطق دریایی فیلیپین بیانیهای است که در آن فیلیپین حاکمیت و صلاحیت خود را بر آبهای داخلی، دریای سرزمینی، آبراههای مجمعالجزایری و حریم هوایی و همچنین بستر دریا و زیربستر آن طبق کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره حقوق دریاها (UNCLOS) و سایر قوانین و معاهدات موجود اعمال میکند.
قانون مناطق دریایی، محدوده پیوسته فیلیپین را که به آبهای پس از مرزهای دریای سرزمینی تا 24 مایل دریایی از خطوط مبنا گسترش مییابد، تعریف میکند و بیان میکند که فیلیپین طبق UNCLOS و سایر قوانین و معاهدات موجود، از حقوق و امتیازات خود در آبهای آزاد و بستر بینالمللی دریا برخوردار است.
لین جیان خاطرنشان کرد: آمریکا همواره با تحریک سایر کشور های منطقه به دنبال ایجاد تنش و تجاوز به حقوق دریایی چین بوده و آشفتگی در دریای جنوبی چین است.
وی افزود: آمریکا مدام بر لزوم رعایت کنوانسیون حقوق دریاهای سازمان ملل توسط سایر کشورها تأکید میکند، اما خود به این کنوانسیون نپیوسته است؛ این نمونهای از دوگانگی و ریاکاری واشنگتن است.
لین جیان در آخر تأکید کرد: رأی غیرقانونی و باطل داوری درباره دریای جنوبی چین خود ناقض کنوانسیون سازمان ملل بوده و یک بازی سیاسی بیارزش است.
انتهای پیام/