«ایران آنلاین» گزارش میدهد؛
کشورهای اسلامی دنبال خروج اسرائیل از سازمان ملل / مقاومت تنها راه حفظ حقوق فلسطینیان است
بینالملل
80313
اخیرا نخست وزیر مالزی عنوان کرده که پیشنویس قطعنامهای را برای تصویب در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تهیه کرده که پیشنهاد میدهد در صورت نقض قوانین و مقررات در موضوعات مربوط به فلسطین، (رژیم) اسرائیل از عضویت در این سازمان اخراج شود، کارشناسان نیز این اقدام مالزی را در جهت فشار بر اسرائیل امری مثبت دانسته اما عنوان میکنند حمایت قدرتهای بزرگ از آمریکا از به نتیجه رسیدن چنین پیشنهادهایی جلوگیری خواهد کرد.
گروه بین الملل ایران آنلاین: انور ابراهیم نخست وزیر مالزی عنوان کرده که مالزی به «گروه اصلی» پیوسته است که در حال تدوین پیشنویس قطعنامهای است که خواهان نظر مشورتی از دیوان بین المللی دادگستری در مورد پایبندی اسرائیل برای اجازه به فعالیتهای نهادهای سازمان ملل میشود.
وی گفته اگر این پیشنویس قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل پذیرفته شود، راه را در مقابل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» به منظور ادامه ارائه کمکها به فلسطینیها در غزه، کرانه باختری، اردن، لبنان و سوریه هموار میکند.
کارشناسان بین الملل نیز این اقدام مالزی را در جهت فشار بر اسرائیل امری مثبت دانسته اما عنوان میکنند حمایت قدرتهای بزرگ از آمریکا از به نتیجه رسیدن چنین پیشنهادهایی جلوگیری خواهد کرد.
نمیتوان اقدام مالزی را به عنوان یک اصل اثرگذار مبنا قرار داد
حسین آجورلو کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با ایران آنلاین با اشاره به به پیشنهاد نخست وزیر مالزی اظهار کرد: چنین مباحثی میتواند در فشار آوردن به رژیم صهیونستی بسیار موثر باشد، رژیم صهیونیستی در ۸۰ سال اخیر روندی را برای مشروعیت بخشی به خود و اقداماتش به خصوص در هویت صهیونیستی و اسرائیلی در پیش گرفته و کارهایی نیز انجام داده است به طوری که یکی از استراتژیهای رژیم صهیونیستی در سازمانها و محافل بینالمللی همواره دنبال میکرده، بحث عادیسازی با کشورهای اسلامی بوده تا به نوعی مشروعیت خود را چه در سطح بینالمللی چه در سطح منطقه گسترش دهد.
آجورلو با بیان اینکه هر اقدامی که در روند مشروعیتبخشی به رژیم صهیونیستی اختلال ایجاد کند و رژیم را تحت فشار قرار میدهد که این فشار میتواند در سازمانهای بینالمللی، نهادهای منطقهای نهادهای بین قارهای و غیره باشد.
کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: مسئلهای که در این بین وجود دارد این است که ما نمیتوانیم اقدام مالزی را به عنوان یک اصل اثرگذار مبنا قرار دهیم و دلیل آن هم این است که با توجه به حمایت قدرتهای بزرگ همچون ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی، این رژیم اجازه نخواهد داد که چنین اقداماتی اجرایی شود.
وی گفت: از گذشته تا کنون هر تصمیمی که برای ایجاد فشار سیاسی و دیپلماتیک نسبت به رژیم صهیونیستی گرفته شده با ممانعت قدرتهای بزرگی همچون آمریکا روبرو شده چرا که متاسفانه اکثر سازمانهای بینالملل متکی بر نظر چنین قدرتهایی هستند.
آجورلو تاکید کرد: تنها راهی که تا الان توانسته حقوق فلسطینیان را حفظ کند، بحث مقاومت است و این مقاومت باید اساس امور قرار گیرد و اقداماتی همچون اقدام مالزی به عنوان پیوست دیده شود ولی اگر کشورهای اسلامی تصور کنند به جای مقاومت میتوانند با این روشها حقوق فلسطینیان را احیا کنند سخت در اشتباهند چرا که اگر قرار بود با این اقدامات اتفاقی رخ دهد در طول این ۸۰ سال گذشته رخ میداد.
بیانیههای مجمع عمومی سازمان ملل الزام آور نیست
همچنین سید هادی سیدافقهی دیگر کارشناس مسائل غرب آسیا در این خصوص عنوان کرد: بیانیههای مجمع عمومی سازمان ملل الزام آور نیست و در واقع آنچه الزامآور است شورای امنیت است که آن هم باید با تحقق ضمانت اجرایی و عملیاتی صورت بگیرد و اگر مسئله اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل به شورای امنیت منتقل شود، قطعاً در آنجا نیز آمریکا، فرانسه و انگلیس به نفع رژیم وارد عمل خواهند شد و آن را وتو خواهند کرد و اجازه نخواهند داد که چنین پیش نویسی محقق شود.
سیدافقهی ادامه داد: اما در این بین قانون دیگری وجود دارد که عنوان آن دفاع از صلح و تحقیق امنیت جهانی است و ظاهراً اگر دو سوم کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل به چنین پیش نویسی رای دهند، این پیشنویس به شورای امنیت باز میگردد و این شورا باید این پیشنویس را مصوب کند و دیگر حق وتو وجود ندارد و تنها اعلام نظر میشود، شاید آقای انور ابراهیم نخست وزیر مالزی ناظر به این ماده است که چنین پیشنهادی را مطرح کرده که قطعاً ایران و خیلی از کشورها هم از آن حمایت خواهند کرد کما اینکه تاکنون به نفع فلسطین و بر علیه رژیم صهیونیستی چندین بار مجموعه سازمان ملل رای خیلی بالایی داده به طوری که ۱۲۷ کشور به نفع فلسطین تاکنون در چند ماده رای دادند اما سوال اینجاست که این مسائل چقدر الزام آور است.
انتهای پیام/