۹۶ درصد کل قاچاق کشور ما، از ته لنجیها است
اقتصاد
80395
فرمانده مرزبانی فراجا، ضمن تشریح اقدامات ۶ ماه اول امسال مرزبانی گفت: ۹۶ درصد کل قاچاق کشور ما، از ته لنجیها است اما مرزبانی برای کنترل بار کامیونها و تریلی حتی یک دستگاه ایکسری ندارد.
به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، سردار احمدعلی گودرزی با حضور در یک برنامه تلوزیونی درباره اقدامات شش ماه گذشته مرزبانی کشور گفت: در شش ماهه اول امسال، کشفیات سلاح ما نسبت به سال گذشته در مرزها ۲۴ درصد افزایش یافت.
کشفیات مرزبانی در ۶ ماهه اول امسال
وی افزود: همچنین در همین بازه زمانی، بیش از ۴۵۰هزار انواع قرص روانگردان، ۱۲میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق، بیش از ۵۰ کیلو طلا و ۱۸هزارو ۳۴۸ دستگاه تلفن همراه سرقتی کشف و توقیف شد.
فرمانده مرزبانی فراجا ادامه داد: در شش ماه او سال جاری، ۱۷ میلیون و۱۷۰ هزار انواع داروی قاچاق، ۴۰ میلیون نخ سیگار و ۲۰۰ دستگاه انواع خودرو شامل بیل مکانیکی، تیوتا و غیره در مرزها توقیف شد. در زمینه مبارزه با قاچاق کالا، ۴هزار و ۸۲۸ نفر در مرزهای کشورمان دستگیر شدند و از آنها کالای قاچاق کشف شد.
وی با اشاره به مبارزه با قاچاق مواد مخدر در مرزها افزود: در این بازه زمانی ۶ ماهه، ۲۵ تن انواع مواد مخدر توسط همکاران من در مرزها کشف شد که تمام این عملیات ها با درگیری مسلحانه با قاچاقچیان همراه بود.
فرمانده مرزبانی فراجا ادامه داد: در همین راستا ۲۶۴ نفر قاچاقچی مواد مخدر دستگیر و ۱۸ نفر سوداگران مرگ به هلاکت رسیدند.
گودرزی گفت: ما در مرزها با عوامل مختلفی طرف هستیم که یکی از این عوامل، اشرار و معاندین نظام هستند که در این زمینه نیز ۹۵ نفر توسط مرزبانی دستگیر و تحویل قانون شدند.
پیگیری خروج اتباع غیرقانونی از کشور
وی با اشاره به اتباع خارجی افزود: مدتی پیش، در کشور افغانستان مردم دچار جنگ و گرفتاری های بسیاری شدند به حدی که خونریزی های بسیاری در آن منطقه رخ می داد.
وی افزود: ما اجازه ندادیم این اتفاقات به داخل مرزهای ما کشیده شود اما به همین دلیل تعداد زیادی از زن ها، بچه ها و حتی مردهای افغانستانی وارد کشور ما می شدند که از آن مسائل فرار کرده بودند.
فرمانده مرزبانی فراجا ادامه داد: امروز دیگر آن اتفاقات رخ نمی دهد اما بر اساس آمار بین ۵ تا ۶ میلیون از اتباع خارجی افغانستانی در کشور ما هستند که بیشترشان قانونی وارد کشور شده اند و افرادی که به صورت غیرقانونی نیز در کشور ما حضور دارند؛ انشالله تا پایان سال پیگیر خروج این افراد هستیم.
ته لنجیها؛ ۹۶ درصد کل قاچاق کشور/ مرزبانی ایکسری ندارد
گودرزی درباره ورود کالای قاچاق به کشورمان از طریق مرزها گفت: ۹۶ درصد کل قاچاق کشور ما، از ته لنجی ها است که مدیریت آنها به مرزبانی ارتباطی ندارد اما باید به این مسئله دقت کرد که روزها تعداد زیادی کامیون و تریلی از مرزها عبور می کنند که ما حتی یک دستگاه ایکس ری نیز در مرزها نداریم تا بار کامیون ها را بررسی کنیم.
وی افزود: ما بارها با مسئولان سازمان های مختلف برای گرفتن این دستگاه جلسه گذاشتهایم و هیچ کدام تا امروز نتیجه ندادهاند و ای کاش مسئولین وزارت کشور صدای ما را بشنوند.
کولهبری نداریم؛ این افراد قاچاقبر هستند
فرمانده مرزبانی فراجا درباره کوله بری نیز تاکید کرد: برخی تصور می کنند کوله برها افراد محلی هستند که برای تامین خرج زندگی و یا خرید برای خود اقدام به کولهبری میکنند در حالیکه این امر اصلا در فرهنگ ما وجود ندارد. ما اصلا در فرهنگمان کولهبری نداریم و همه این افراد قاچاقبر هستند. متاسفانه در بررسیهای ما مشخص شده بیشتر این قاچاق برها جوانانی هستند که از سایر استانها به مرزها میآیند و فریب قاچاقچیان را میخورند. یعنی این افراد محلی مرز نیستند و در ازای گرفتن مقداری پول اقدام به قاچاق بری میکنند.
وی افزود: موردی داشتیم که از بار یک نفر، ۳۰۰ قبضه کلت و ۱۴هزار و۷۰۰ فشنگ در استان های غربی کشف شد و این فرد ادعا می کرد تصور می کند که بارش تلویزیون است و در واقع مورد سوءاستفاده قاچاقچیان قرار گرفته بود.
فرمانده مرزبانی فراجا درباره رابطه خوب مرزبانی با مردم محلی اظهار کرد: ۳۵۰۰ نفر از خانوادههای مرزنشین تحت حمایت ما هستند و حتی در روزهای همه گیری ویروس کرونا نیز، ما از سهمیه های خود از این افراد نگهداری میکردیم و خوشبختانه ارتباط پلیس با مردم در مرزها خوب است.
آموزشهای نیرویهای مرزبانی کامل است
گودرزی گفت: من معتقدم بدترین لحظه عمر هر فرماندهای، زمانی است که به یگانش تلفاتی وارد میشود. زیرا یک فرمانده تمام نیروهای زیردست خود را مانند بچه خود میداند.
وی افزود: وقتی از نیروهای سرباز ما آسیب می بینند، این مسئله برای ما بسیار سخت تر می شود چون می دانیم این کار شغل آن سرباز نیست. یا مثلا وقتی متوجه می شویم که یک سرباز بچه دارد مخصوصا دختر بچه ما بسیار بیشتر آزار میبینیم. اما باید دقت کنید که تعداد شهدای ما بیشتر کادر ثابت ما و پایور هستند نه سربازان؛ اما چون تعداد سربازها نیز در مرزها زیاد است ممکن است در عملیاتهای مختلف سربازان نیز آسیب ببینند.
فرمانده مرزبانی کشور ادامه داد: ما در حال حاضر یک دانشکده خاص مرزبانی در کشور داریم که از ۱۰ کشور خارجی در دانشگاه ما دانشجو در حال تحصیل در مقطع دکتری هستند و این یعنی آموزشهای ما کاملا مهارتی، کاربردی و کافی هستند. این آموزشها باعث می شود که تعداد تلفات ما کم شود و این مسئله بسیار برای ما اهمیت دارد؛ اما بعضا در مرزها شاهد هستیم که عملیاتهای تروریستی کورکورانه رخ میدهد و ما تلفاتی نیز می دهیم. به عنوان مثال وقتی نیروهای ما در حال سوخت گیری در پمپ بنزین بودند به آنها حمله شده و یا شاهد هستیم که یک خودروی دودی به یکباره کنار خودروی گشت ما می ایستند و خودرو را به رگبار میبندد.
گودرزی گفت: این اتفاقات همگی حملههای تروریستی هستند و این افراد چون نمیتوانند در خود مرزها مستقیما با ما رو به رو شوند دست به چنین اقداماتی می زنند که باعث شهادت نیروهای ما نیز میشود. ما نمیتوانیم به تمام خودروها مشکوک شویم و همه آنها را بگردیم. این اتفاقات ممکن است در تمام نقاط کشور رخ دهد و این مسائل تروریستی تنها مختص مرزها نیست.
انتهای پیام/