سایه ترامپ بر بزرگ‌ترین گردهمایی فناوری اروپا

اقتصاد

80542
سایه ترامپ بر بزرگ‌ترین گردهمایی فناوری اروپا

هوش مصنوعی پرمخاطب‌ترین بخش اجلاس وب لیسبون پرتغال به تازگی میزبان اجلاس وب به عنوان بزرگ‌ترین گردهمایی فناوری اروپا با شعار اصلی «خلاقیت و هوش مصنوعی» بود.

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، اجلاسی که برخی از آن به عنوان «آینده‌ای که متولد می‌شود» یاد می‌کنند، عملاً یک رویداد فناورانه است که  بنیانگذاران، کارآفرینان، رهبران کسب‌وکار و سرمایه‌گذاران را گرد هم می‌آورد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و درباره فناوری و روندهایی که جهان را شکل می‌دهند تبادل نظر کنند و از سوی دیگر استارتاپ‌ها موفق به جذب سرمایه خطرپذیر(VC) شوند.
اجلاس وب از سال 2009 به عنوان یک گردهمایی کوچک متشکل از علاقه‌مندان فناوری در دوبلین ایرلند توسط «پدی کاسگروو» و دو نفر دیگر سازماندهی شد، اما به سرعت به یک رویداد بین‌المللی سالانه و بزرگ‌ترین کنفرانس فناوری اروپا تبدیل و در نهایت میزبان شرکت‌های فناوری و استارتاپ‌های جهان شد.
در این رویداد، رهبران ارشد شرکت‌های بزرگی مانند اپل، مایکروسافت و متا به همراه مقامات بلندپایه اروپایی به بررسی مسائلی از جمله آینده هوش مصنوعی (AI)، مقررات مربوط به پلتفرم‌های اجتماعی و تأثیر ریاست‌جمهوری ترامپ بر اروپا پرداختند. این گروه در قالب نشست‌های مختلف، جوانب مثبت و منفی و چالش‌های بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و همچنین تأثیر وی بر صنعت فناوری را مورد ارزیابی قرار دادند. از آنجا که این اجلاس تقریباً یک هفته پس از انتخابات امریکا برگزار شد، بسیاری از گفت‌و‌گوها، نشست‌ها و کنفرانس‌ها به انتخابات، انتشار اخبار جعلی، فناوری‌هایی همچون دیپ‌فیک (جعل عمیق) و انتشار اخبار جعلی در انتخابات ارتباط داشت.

توجه به چالش‌های فین‌تک‌ها
در اجلاس وب امسال همچون سال گذشته، هوش مصنوعی به عنوان پرمخاطب‌ترین بخش ظاهر شد. گزارش‌ها نشان می‌دهد استارتاپ‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین (ML) حاضر در رویداد سال گذشته، در مجموع ۷۲.۶ میلیون دلار سرمایه جذب کردند. امسال نیز حضور استارتاپ‌های هوش مصنوعی در این رویداد افزایش 16 درصدی داشت که از جمله آنها می‌توان به استارتاپ‌های فعال در حوزه فین‌تک (فناوری مالی)، سلامت و انرژی پاک اشاره کرد.
طبق گزارش Crunchbase، بخش فین‌تک در حال حاضر رکود قابل‌توجهی را تجربه می‌کند، به طوری که سال 2023 پایین‌ترین سطح بودجه را در 6 سال گذشته ثبت کرده است. به همین دلیل در اجلاس وب امسال، رهبران این صنعت، مؤسسات مالی بزرگ و استارتاپ‌ها به بررسی دلایل چالش‌های مالی شرکت‌های فین‌تک در جهان پرداختند.

پلی میان استارتاپ‌ها و سرمایه‌گذاران
این رویداد عملاً پلی میان استارتاپ‌ها و سرمایه‌گذاران ایجاد کرده و فعالان حوزه بلاکچین، امنیت سایبری، فین‌تک‌ها و سایر بخش‌ها موفق به جذب سرمایه‌گذار شدند. علاقه‌مندان به نوآوری و آینده فناورانه موفق شدند در این رویداد ایده‌های پیشگامانه خود را به هیأتی از کارشناسان این صنعت، سرمایه‌گذاران خطرپذیر و شرکت‌کنندگان مشتاق ارائه دهند و موفق به تأمین بودجه خود شوند.
در اجلاس وب امسال به موضوع آموزش هم بها داده شد و کلاس‌های آموزشی مستر «اجلاس وب» به سطوح مختلف مهارتی و علایق متفاوت پاسخ داد. تجربه‌های یادگیری تعاملی و عملی، بسیاری از بازدیدکنندگان این اجلاس را شگفت‌زده کرد چراکه مفاهیم مختلف فناوری را به ساده‌ترین و عینی‌ترین شکل ممکن آموزش داد.

حضور پررنگ زنان
در این نمایشگاه بیش از 3 هزار استارتاپ از 160 کشور جهان در حوزه‌های مختلف محصولات خود را به بیش از یک‌هزار سرمایه‌گذار ارائه دادند و بیش از 70 هزار نفر علاوه بر بازدید از دستاوردهای این استارتاپ‌ها، در کنفرانس‌ها و نشست‌های مختلف حضور یافتند.
یکی از ویژگی‌های اجلاس وب 2024 حضور فعال زنان و افزایش قابل‌ توجه استارتاپ‌هایی بود که توسط زنان تأسیس شده و این امر به افزایش توازن جنسیتی در صنعت فناوری جهان کمک می‌کند، به گونه‌ای که 44 درصد استارتاپ‌های حاضر در این رویداد را زنان تشکیل می‌دادند که این رقم بالاترین میزان تا به امروز است. زنان همچنین 42 درصد از شرکت‌کنندگان و 37 درصد از سخنرانان این اجلاس بزرگ سالانه را تشکیل دادند.
 همزمانی این رویداد با اجلاس آب‌وهوای سازمان ملل متحد « COP29» که امسال در باکو در حال برگزاری است ، باعث شد  بخشی از اجلاس وب به انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر اختصاص یابد، به همین دلیل شرکت‌های فناوری فعال در حوزه انرژی پاک از جمله شرکت‌هایی که به دنبال کربن‌زدایی از صنعت هوایی، خودروها و صنایع گوناگون هستند، در این رویداد حضوری فعال داشتند.

بازگشت منتقد رژیم صهیونیستی
یکی دیگر از موضوع‌هایی که در اجلاس وب مورد توجه قرار گرفت، بازگشت «پدی کاسگروو» یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل شرکت برگزارکننده این رویداد بود. وی سال گذشته به دلیل اظهارنظرهایش در حمایت از مردم غزه پس از حمله 7 اکتبر و انتقاد از رژیم صهیونیستی، مورد حمله شدید رسانه‌ها و دولت‌های مختلف قرار گرفت و در نهایت مجبور به استعفا از سمت خود شد، اما امسال باز هم در قامت مدیرعامل به این رویداد بازگشت و غول‌های فناوری همچون متا، آمازون و IBM که سال گذشته در این رویداد حاضر نشده بودند نیز، امسال حضوری پررنگ داشتند.

نگرانی فعالان فناوری از حضور دوباره ترامپ
 نگرانی از انتخاب دوباره ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور، بر این اجلاس سایه افکنده است. یکی از پیامدهای منفی حضور دوباره ترامپ بر مسند قدرت، اعمال دیدگاه‌های تجاری وی است که از آن جمله می‌توان به تعرفه‌های سنگین و در نتیجه تأثیر آن بر کسب‌وکارها اشاره کرد. تعرفه پیشنهادی ترامپ برای واردات، می‌تواند تأثیر منفی بر هزینه‌کرد شرکت‌های فناوری و مخارج مصرف‌کنندگان داشته باشد. ترامپ سال گذشته ایده تعرفه ۱۰ درصدی برای تمام محصولات را مطرح کرد و پس از آن نیز در یک رویکرد سختگیرانه‌تر، از تعرفه ۶۰ درصدی برای واردات از چین و تا ۱۰۰ درصدی برای محصولات وارداتی از مکزیک سخن گفت. این موضوع تردیدهایی درباره کسب ‌وکار اپل، شرکتی که بیش از ۹۵ درصد سخت‌افزار آن در چین تولید و مونتاژ می‌شود و دیگر خرده‌فروشان و شرکت‌های فعال در بخش تجارت الکترونیکی ایجاد کرده است که بشدت وابسته به قطعات و تجهیزات چینی هستند.
یکی دیگر از نگرانی‌های فعالان حوزه فناوری درباره انتخاب ترامپ، کند شدن روند سالم‌سازی فضای شبکه‌های اجتماعی است، به گونه‌ای که «مارک واینستین» بنیانگذار پلتفرم رسانه اجتماعی MeWe معتقد است انتخاب ترامپ می‌تواند همه برنامه‌های اتحادیه اروپا را در این زمینه به هم بزند. وی گفت: در حالی که اتحادیه اروپا تلاش می‌کند پلتفرم‌های آنلاین را مجبور به محدود کردن محتوای مضر کند، انتخاب ترامپ ممکن است همه این تلاش‌ها را بی‌اثر کند چراکه وی همواره منتقد سیاست‌های نظارتی آنلاین بوده است. MeWe یک شبکه اجتماعی است که بر حریم خصوصی تمرکز دارد و امکان هدف‌گیری و دستکاری در اخبار این پلتفرم وجود ندارد، به همین دلیل برخی آن را یک شبکه اجتماعی ضد فیس‌بوک می‌دانند.

 

خبرنگار: آرزو کیهان


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد