تروریستهای تحریر الشام در حلب چه میکنند؟
توطئه جدید تکفیریها
بینالملل
81530
ائتلاف شبهنظامی گروه تروریستی هیأت تحریرالشام، در حال پیشروی در مناطق تحت کنترل دولت در شمال غرب سوریه هستند و به شهر حلب، دومین شهر بزرگ این کشور رسیدند.
بهگزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، چند ساعت بعد از آتشبس لبنان، منطقه همیشه آشوبزده غرب آسیا با یک اتفاق دیگر مواجه شده است. گروهکهای سلفی معارض دولت سوریه تحت هدایت گروه تحریرالشام و فرماندهی ابومحمد الجولانی از ادلب به سوی حلب پیشروی کردند.
انتهای پیام/
این تهاجم در 27 نوامبر (سه شنبه هفته گذشته) از منطقه شمالی تحت کنترل ترکیه آغاز شد. این شبهنظامیان در گام نخست، 21شهرک را در منطقه تحتکنترل دولت سوریه تصرف کردند. تکفیریها همچنین توانستند جاده M5 به عنوان شاهراه استراتژیک دمشق و حلب را قطع کنند. عملیات تحریرالشام با نام «ردع العدوان» بسیار گسترده بوده و با حضور چندین گروهک کوچک و بزرگ نظیر نورالدین زنکی، جیشالعزه، جیشالوطنی و جبههالشامیه تحت رهبری هیأت تحریرالشام آغاز شد.
از زمان آزادسازی شهر حلب در سال ۲۰۱۷ تمرکز جمعیتی شهر در بخش غربی بود که در دوران جنگ داخلی بر خلاف بخش شرقی شهر هرگز سقوط نکرده و آسیب کمتری دیده بود.
فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه در بیانیهای درباره آخرین وضعیت میدانی جبهههای حومه حلب و ادلب در پی حملات گسترده گروههای تروریستی اعلام کرد: نیروهای مسلح فعال در جبهههای حومه حلب و ادلب به مقابله با حمله گسترده گروههای تروریستی مسلح تحت عنوان جبهه تروریستی النصره ادامه میدهند.
در این بیانیه آمده است: این گروههای تروریستی در حملات خود از انواع سلاحهای سنگین و متوسط و پهپاد استفاده میکنند و بر گروههای بزرگی از تروریستهای مسلح خارجی تکیه میکنند، اما نیروهای مسلح سوریه توانستند تلفات و خسارتهای سنگین به این گروهها وارد کنند که در نتیجه آن صدها تروریست به هلاکت رسیده یا زخمی شدند.
به گزارش رویترز، در اولین واکنش روسیه به این تحولات هم کرملین اعلام کرد «وضعیت در حلب نقض حاکمیت سوریه است و دمشق حق دارد نظم را برقرار کند.»
اینکه این حمله چرا در این زمان انجام شده است، هنوز برای ناظران و تحلیلگران همچنان مبهم است، اما برخی کارشناسان در این خصوص به نقش ترکیه در این عملیات اشاره میکنند. قابلانکار نیست که رجب طیب اردوغان میتواند برنده بزرگ این پیشروی و سقوط حلب باشد. رهبر ترکیه طی سالهای گذشته در سوریه تحت تأثیر معادله ایران و روسیه قرار داشته است. این امر در فرمت گفتوگوهای سهجانبه آستانه میان ایران، روسیه و ترکیه که آخرین آن تابستان 2022 در تهران با حضور ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان برگزار شد، همیشه عیان بوده است. به عقیده برخی از ناظران، حالا به نظر فرصت را مناسب میبیند تا کمی موقعیت آنکارا در سوریه را بالانس کند. رئیسجمهور ترکیه از فرصت ضعف دولت مرکزی سوریه بویژه بعد از عملیاتها و حملات اخیر اسرائیل علیه این کشور استفاده میکند.
در جریان نشست سران اجلاس آستانه سال ۲۰۱۸ در تهران، دو سال بعد از آزادسازی حلب، زمانی که روسیه مشغول بمباران ادلب بود و ارتش سوریه نیز قصد انجام عملیاتی بزرگ در ادلب را داشت تا آخرین مقر تروریستها را هم ویران کند، اردوغان از پوتین درخواست کرد که حملات به ادلب متوقف شود. اردوغان استدلال کرد، در صورت عدم جلوگیری از اقدامات نظامی سوریه در ادلب، کشتار وسیعی در این شهر روی خواهد داد و گفت تضمین میکند ادلب تنها در دست نیروهای معتدل باشد.
حالا ۶ سال از آن قول گذشته و تروریستها در ادلب با حمایت ترکیه حملهای علیه حلب را ترتیب دادهاند. کارشناسان معتقدند: اردوغان از این اقدام دو هدف را دنبال میکند. در مرحله اول بهدست آوردن حلب که منطقهای بسیار مهم برای ترکیه است و در وهله بعد تحت فشار قراردادن بشار اسد برای عادیسازی روابط با آنکاراست تا بتواند علاوه بر حل مشکل پناهجویان، بر بحران امنیتی کردهای شمال سوریه با کمک دمشق فایق آید.
منابع سوری: اخبار تروریستها صحت ندارد
منابع میدانی در سوریه اعلام کردند که اخبار منتشر شده در رسانههای تروریستها درباره سقوط قریبالوقوع شهر حلب صحت ندارد.
این منابع در گفتوگو با ایرنا با اعلام اینکه ساکنان شهر حلب بدون توجه به هیاهوی تبلیغاتی تروریستها در حال گذران زندگی هستند، اعلام کردند که اخبار منتشر شده در رسانههای تروریستها درباره سقوط قریبالوقوع شهر حلب صحت ندارد.
براساس دستور فرماندهان میدانی، برخی از مواضع مقدم ارتش سوریه در خط تماس با تروریستها تخلیه شد که این مواضع در دورترین نقطه خود کمتر از ۲۰ کیلومتر با شهر حلب فاصله داشتند.
با عقبنشینی نیروهای ارتش به سمت شرق، مناطقی از غرب حلب؛ شامل دهها روستای بسیار کوچک و چند شهرک به تصرف تروریستها درآمد. محلههایی که اکنون تروریستها مدعی تصرف آنها هستند مانند الراشدین، منطقه دانشکده تحقیقات علمی، حلب جدید، الحمدانیه، منیان و ضاحیهالاسد در بیرون شهر حلب قرار دارند که هنوز در برخی مناطق درگیریها ادامه دارد. برخی از این مناطق مانند منیان، الصحفیین، پروژه سه هزار واحدی و پروژه ۱۰۷۰ واحدی، محلههای شهر حلب نیز به شمار نمیروند.
شهروندان حلب فقط از برخی محلههای غربی این شهر که در معرض خمپاره و راکتهای تروریستها بود تخلیه و به دیگر مناطق منتقل شدهاند. مجتمع خوابگاهی دانشگاه حلب نیز به دلیل قرارگیری در غرب شهر و پس از حمله راکتی روز جمعه تخلیه و برخی از دانشجویان آن به استان حمص منتقل شدند. درگیریها در غرب شهر حلب یعنی محوری که بیشترین تلاش تروریستها بر آن متمرکز است، هنوز از محله حلب جدید فراتر
نرفته است.
تأکید عراقچی بر حمایت ایران از سوریه در مقابله با تروریسم
عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ظهر جمعه در تماس تلفنی با دکتر بسام صباغ وزیر امور خارجه جمهوری عربی سوریه، درمورد آخرین تحولات سوریه و منطقه رایزنی و تبادلنظر کرد. وزیر خارجه سوریه گزارشی از وضعیت میدانی در منطقه شمال این کشور پس از حملات گروههای تروریستی ارائه و تأکید کرد که دولت و ملت سوریه با تمام توان در برابر حملات گروههای تروریستی ایستاده و همچون گذشته تروریستها و حامیان آنها را در رسیدن به اهداف شیطانیشان ناکام خواهد گذاشت. عراقچی فعال شدن مجدد گروههای تروریستی در سوریه را طراحی امریکایی - صهیونیستی متعاقب شکستهای رژیم صهیونیستی از مقاومت در لبنان و فلسطین خواند و بر تداوم حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت، ملت و ارتش سوریه برای مبارزه با تروریسم و حراست از امنیت و ثبات منطقهای تأکید کرد.
انتهای پیام/